Σάββατο, 20 Απρ.
17oC Αθήνα

Καταγγελίες φωτιά από Κουίκ: Δεχόμαστε απειλές από λαθρεμπόρους!

Καταγγελίες φωτιά από Κουίκ: Δεχόμαστε απειλές από λαθρεμπόρους!

Σοβαρές καταγγελίες για απειλές σε μέλη της κυβέρνησης αλλά και σε κυβερνητικούς αξιωματούχους έκανε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Τέρενς Κουίκ.

Μιλώντας στον real FM, ο κ. Κουικ απαρρίθμησε περιστατικά κατά τα οποία τόσο ο ίδιος όσο και άλλα μέλη της κυβέρνησης δέχθηκαν απειλές και εκβιασμούς επειδή προσπαθούν να πατάξουν την διαφθορά.

«Ένα από τα πράγματα που έχει βάλει μπροστά η κυβέρνηση είναι η πάταξη της διαφθοράς», ανέφερε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Τέρενς Κουίκ, σε σημερινή συνέντευξή του στον ραδιοσταθμό Real FM.

Αναφορικά με το νομοσχέδιο για την πάταξη του λαθρεμπορίου καπνού, ο κ. Κουίκ σημείωσε: «Τα πράγματα έχουν “χοντρύνει” μετά από ορισμένες καθοριστικές αποφάσεις μας. Συγκεκριμένα, εμείς, ως κυβέρνηση, πήραμε την εκτύπωση της ταινίας ασφαλείας από ιδιώτη, που την έδινε το κράτος μέχρι σήμερα και δώσαμε αυτήν την εκτύπωση στη Τράπεζα της Ελλάδος, για να είμαστε 100% εξασφαλισμένοι πως ό,τι δίνουμε ως παραγγελία, αυτή η παραγγελία θα εκτελείται. Χωρίς να μέμφομαι τον ιδιώτη. Δεν θέλω να του προσάψω τίποτα. Όμως, έχουν αρχίσει τα περίεργα πράγματα…», τόνισε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, απαριθμώντας, στη συνέχεια, τα εξής περιστατικά:

– «Επιστολή με σφαίρα στον αρμόδιο υπουργό Οικονομικών, κ. Αλεξιάδη».

– «Σε έναν από τους ανθρώπους που δουλεύουν στην ομάδα μας, βράδυ, “φουσκωτοί” τον περίμεναν έξω από το σπίτι του, τον έπιασαν από τον λαιμό και του είπαν “σκέψου τη γυναίκα σου και τα παιδιά σου”».

– «Πριν από λίγες μέρες κυκλοφορούσε ότι ο κ. Αλεξιάδης και εγώ, οι δυο μας, έχουμε κάνει business, έχουμε κοινές επιχειρήσεις (για να μας προβοκάρουν και αποδομήσουν)».

«Αυτές λοιπόν τις αθλιότητες, τις οποίες έχω δώσει και στις Εσωτερικές Υποθέσεις για διακρίβωση, αλλά τα έχουμε δώσει και στην Ελληνική Αστυνομία, μας δίνεται σήμερα η ευκαιρία να τις δημοσιοποιήσουμε και να στείλουμε ένα μήνυμα: Όσο μας απειλούν και μας εκβιάζουν, τόσο πιο βαθιά θα μπαίνουμε σε αυτόν τον σκοτεινό κόσμο της εγκληματικής οργάνωσης, που αφορούν και τα τσιγάρα και αύριο μεθαύριο και των καυσίμων» τόνισε ο κ. Κουίκ.

Τέλος, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ ανέφερε: «Το Μαξίμου είναι πλήρως ενημερωμένο για όλα αυτά που καταγγέλλω».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε