Πολιτική

Καταιγιστικές οι εξελίξεις! Εκλογές στις 25 Ιανουαρίου – Γιατί επελέγη αυτή η ημερομηνία – Μαξίμου: «Να δούμε ποιοί θα φύγουν με ελικόπτερα»

- Τα μηνύματα Σαμαρά προς όλες τις κατευθύνσεις εντός και εκτός κόμματος ενόψει των εκλογών
- Για «τρομοκρατία» όσον αφορά την ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας κάνουν λόγο κυβερνητικές πηγές
- Άνοιγμα στα ψηφοδέλτια της Νεας Δημοκρατίας σε όσους είχαν αποχωρήσει στο παρελθόν
- Αύριο θυροκολλάται το διάταγμα για την διάλυση της Βουλής
- Όλο το παρασκήνιο

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ραγδαίες είναι οι πολιτικές εξελίξεις με το κυβερνητικό στρατόπεδο να περνάει αμέσως στην επίθεση αφού με την ομιλία του ο πρωθυπουργός σήμανε την έναρξη της προεκλογικής περιόδου.

Χρησιμοποιώντας τη φράση “είμαι εδώ” την όποια επανέλαβε τρεις φορες ο πρωθυπουργός απευθύνθηκε στον ελληνικό λαό. Ο κ. Σαμαράς έσπευσε άμεσα να ανακοινώσει την ημερομηνία των εκλογών στις 25 Ιανουαρίου ενώ έδωσε και το στίγμα της προεκλογικής ρητορικής της ΝΔ η οποία θα βασιστεί στο μότο “Αλήθεια – Ευθύνη”.

Ο πρωθυπουργός, έστειλε μήνυμα και στη βαση του κόμματός του αφού άφησε να εννοηθεί οτι δεν θα αποχωρήσει απο την ηγεσία του κόμματος σε περίπτωση ήττας ενώ υποστήριξε οτι η “νίκη είναι δική μας”.

Κυβερνητική πηγή μιλώντας σε δημοσιογράφους έλεγε μετά την τοποθέτηση του Πρωθυπουργου οτι “τρία είναι τα βασικά χαρακτηριστικά των δημοσκοπήσεων που δείχνουν οτι η ΝΔ μπορεί να κερδίσει τις εκλογές: Αυξάνεται η εμπιστοσύνη στη ΝΔ, η καταλληλότητα Σαμαρά και η ψαλίδα κλείνει αισθητά στις τελευταίες δημοσκοπήσεις”.

Ακόμα, η ίδια πηγή μίλησε “για την αγανάκτηση προς την αντιπολίτευση καθώς η πλειοψηφία του κόσμου δεν θέλει εκλογές” ενώ υποστήριξε οτι στις εκλογές ο κόσμος ψηφιζει για το μελλον”.

Επιτέθηκε μάλιστα και στον ΣΥΡΙΖΑ λεγοντας: «Ό,τι είπαν καταγγέλθηκε διεθνώς. Να δουμε ποιοί θα φύγουν με ελικόπτερα, μετα τις εκλογές».

Για το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας η κυβερνητική πηγή σχολίασε: «Έγινε αυτό που έπρεπε να γίνει. Δώσαμε την ευθύνη στους βουλευτές. Οι περισσότεροι ανεξάρτητοι υπερψήφισαν». Και πρόσθεσε: “Δούλεψε η τρομοκρατία”.

Η ίδια πηγή άφησε να εννοηθεί οτι το επόμενο διάστημα η ΝΔ θα επιχειρήσει άνοιγμα για να συμπεριληφθουν στα ψηφοδέλτια του κόμματος στελέχη που το προηγούμενο διαστημα αποχώρησαν απο τη ΝΔ ωστόσο στην προεδρική εκλογή στήριξαν την υποψηφιότητα Δημα.

Απέκλεισε όμως το ενδεχόμενο στα ψηφοδέλτια της γαλάζιας παραταξης να συμπεριληφθούν οι ανεξάρτητοι προερχόμενοι απο τη Χ.Α Μπούκουρας και Αλεξόπουλος.

Τέλος υποστήριξε για τις διαπραγματευσεις με την τρόικα οτι «Αν βγούμε εμείς κλείνουμε on time. Τα έσοδα πάνε καλά. Η επιλογή της επίσπευσης των εκλογών συνδέεται με την παράταση του προγράμματος».

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΟΔΩΡΗΣ ΔΑΦΕΡΜΟΣ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Σύγκρουση Μητσοτάκη – Ερντογάν στο ΝΑΤΟ για F-35 και casus belli: «Ιστορική ανορθογραφία» – «Κανείς δεν ξέρει τι είναι»
Ο Μαρκ Ρούτε σε ρόλο «Πόντιου Πιλάτου» για τα ελληνοτουρκικά - Η ακλόνητη στήριξη του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία και το «μαγικό» 5% στις αμυντικές δαπάνες των μελών του
Μαρκ Ρούτε, Κυριάκος Μητσοτάκης και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
11
ΕΛ.Α.Σ.: Πυρά κατά της κυβέρνησης για τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στην Άγκυρα – «Χωρίς στρατηγική η ελληνική εξωτερική πολιτική»
Το κόμμα επικρίνει τον πρωθυπουργό επειδή, όπως αναφέρει, περιορίστηκε σε γενικές αναφορές για το τουρκικό casus belli, χωρίς να θέσει συγκεκριμένους όρους στο ΝΑΤΟ
ΕΛΑΣ
Νοτοπούλου μετά την παραίτηση από τον ΣΥΡΙΖΑ: «Κλείνει ένα κεφάλαιο, αλλά έχουμε ακόμη πολλές σελίδες να γράψουμε»
Η πρώην βουλευτής χαρακτήρισε την απόφασή της «βαθιά προσωπική και δύσκολη, αλλά κυρίως πολιτική», αφήνοντας αιχμές για την πορεία του κόμματος και δηλώνοντας παρούσα στον προοδευτικό χώρο
Κατερίνα Νοτοπούλου 21
Νίκος Ανδρουλάκης: Η ΝΔ βλέπει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις ως εμπόδιο, για το ΠΑΣΟΚ είναι ο κορμός της οικονομίας
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ παρουσίασε τις προτάσεις του κόμματος για τις ΜμΕ, εξαπολύοντας επίθεση στην κυβέρνηση για Ταμείο Ανάκαμψης, ακρίβεια, φορολογία, ενέργεια και πρόσβαση στη χρηματοδότηση
Ανδρουλάκης, ομιλία στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών
ΣΥΡΙΖΑ: Η Κουμουνδούρου δίνει την «καθαρή λίστα» των οργάνων την Παρασκευή, αλλά η Κεντρική Επιτροπή μυρίζει μπαρούτι
Μετά τις αιχμές Παππά και Αλεξιάδη για αδιαφάνεια, η αναπληρώτρια γραμματέας απαντά ότι η επικαιροποιημένη σύνθεση της Κ.Ε. θα αναρτηθεί στο site του κόμματος - Στο βάθος η μάχη για τους συσχετισμούς και η κόντρα με Πολάκη
Σωκράτης Φάμελλος
Καρυστιανού κατά Μητσοτάκη για ΝΑΤΟ και ελληνοτουρκικά: «Σιωπή» απέναντι στην αναβάθμιση της Τουρκίας
Η πρόεδρος της «Ελπίδας για τη Δημοκρατία» κατηγορεί τον πρωθυπουργό για μη άσκηση βέτο και κάνει λόγο για στάση που, όπως υποστηρίζει, δεν υπερασπίζεται τα εθνικά συμφέροντα
Μαρία Ιουστινιανού 25