Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

“Καταπέλτης” ο Βενιζέλος κατά Πολάκη: Ομολόγησε την ενοχή του!

Ευάγγελος Βενιζέλος

Να σταλούν στη Δικαιοσύνη τα πρακτικά με την ομιλία Πολάκη στη Βουλή ζήτησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, λέγοντας πως αποτελούν ομολογία ενοχής.

«Καλώ τον Πρόεδρο της Βουλής να στείλει τα πρακτικά της Βουλής με όσα είπε πριν λίγο ο κ. Πολάκης στη Δικαιοσύνη, γιατί είναι ομολογία ενοχής», ανέφερε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, από το βήμα της Βουλής.

Χαρακτηριστικά ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος είπε στον υπουργό Δικαιοσύνης Μιχάλη Καλογήρου: «Όταν είδα πριν λίγο τον κ. Πολάκη στα υπουργικά έδρανα, φαντάστηκα ότι ο Υπουργός (Δικαιοσύνης) τον κάλεσε ως εργαστηριακό παράδειγμα υπουργού που κατά σύστημα παραβιάζει το τεκμήριο αθωότητας που συζητάμε και ενισχύουμε σήμερα».

«Φαντάστηκα κύριε υπουργέ ότι τον φέρατε εδώ ως ένα υπόδειγμα δράστη τέτοιων παραβιάσεων που οδηγούν σε αποζημίωση το δημόσιο … Ο κ. Πολάκης όταν κατηγορεί, όταν προαναγγέλλει εισαγγελικές ενέργειες, όταν δείχνει να γνωρίζει δικογραφίες και στοιχεία. Ο κ. Πολάκης με όσα είπε προχώρησε σε ομολογίες πέρα της παραβίασης του 370 Α του ΠΚ σε βαθμό κακουργήματος  και που είναι αυτόφωρο αδίκημα», είπε ο κ. Βενιζέλος.

«Και τώρα έχουμε και τα Πρακτικά της Βουλής ως ομολογία. Και παρακαλώ τον Πρόεδρο της Βουλής να διαβιβάσουν τα πρακτικά στην Δικαιοσύνη, που αποτελούν απόλυτη συνομολόγηση, γιατί ο κ. Πολάκης δεν αντιλαμβάνεται αυτά τα πράγματα και δεν έκανε χρήση του δικαιώματος της σιωπής… γιατί δεν έχει αντιληφθεί τις ποινικές και πολιτιστικές διακρίσεις…», κατέληξε ο κ. Βενιζέλος.

Νωρίτερα από το βήμα της Βουλής ο κ. Πολάκης είχε πει μεταξύ άλλων: «Και πήρα τηλέφωνο τον κ. Στουρνάρα. Σαφώς και τον πήρα και επιβεβαιώνω πλήρως την συνομιλία που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα Documento. Βγαίνει να διαψεύσει το περιεχόμενο της συνομιλίας;».

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις