Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Καταψηφίζει και η Γιαννάκου μαζί με το ΚΚΕ τους εποπτευόμενους χώρους χρήσης ναρκωτικών

Καταψηφίζει και η Γιαννάκου μαζί με το ΚΚΕ τους εποπτευόμενους χώρους χρήσης ναρκωτικών

Την πρόθεσή της να καταψηφίσει την διάταξη του νομοσχεδίου για την λειτουργία Χώρων Εποπτευόμενης Χρήσης Ναρκωτικών από του ΟΤΑ εξέφρασε η βουλευτής της ΝΔ Μαριέττα Γιαννάκου στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Η κα Γιαννάκου ζήτησε από την κυβέρνηση και τον αρμόδιο υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη που είναι να μην επιμείνουν στην διάταξη που επιτρέπει στους Δήμους να δημιουργούν χώρους εποπτευόμενης χρήσης ναρκωτικών ουσιών και να την αποσύρει.

Η κυρία Μαριέττα συμφώνησε με τον εισηγητή του ΚΚΕ που διαφώνησε και την χαρακτήρισε ρύθμιση θανάτου και η βουλευτής της ΝΔ ανέφερε ότι εάν η κυβέρνηση επιμείνει τότε εκείνη θα την καταψηφίσει δημοσίως στην Ολομέλεια.

Χαρακτηριστικά ανέφερε πως «αυτό το άρθρο για τους Χώρους Εποπτευόμενης Χρήσης πρέπει να το βγάλετε από το νομοσχέδιο. Θα συμφωνήσω με το ΚΚΕ» υποστηρίζοντας ότι «πρέπει να αλλάξει όλη η νομοθεσία για τα ναρκωτικά». Μίλησε για μια διάταξη που «ιδεολογικά είναι επικίνδυνη. Οι ΧΕΧ δεν έχουν μελετηθεί στο εξωτερικό για να δούμε τα αποτελέσματά τους. Δεν θα το ψηφίσω αν το κρατήσετε. Θα το καταψηφίσω δημοσίως στην Ολομέλεια».

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης υποστήριξε ότι η βάση της διάταξης έχει ψηφιστεί από την προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και ανοίγει τον δρόμο να λειτουργήσουν και οι ΟΤΑ εκτός από το ΚΕΘΕΑ και τα νοσοκομεία χώρους εποπτευόμενης χρήσης ναρκωτικών και υποστήριξε ότι «αυτό που επιχειρεί να κάνει η Ελλάδα τώρα, το κάνει η Ευρώπη εδώ και πολλά χρόνια και ανέφερε πως με την διάταξη αυτή, ουσιαστικά θεσπίζονται όροι για τον τρόπο λειτουργίας των ΧΕΧ να γίνεται επιτηρούμενη χρήση από επαγγελματίες σε εγκαταστάσεις υγειονομικής περίθαλψης, υπό ασφαλέστερες και πιο υγιεινές συνθήκες, και πρόσθεσε πως εγώ και έχω ανησυχίες και ερωτήματα».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις