Πολιτική

Κατάργηση του αυτοφώρου για αδικήματα Τύπου ζητά η Δημοκρατική Συμπαράταξη

Ερώτηση κατέθεσε στην Βουλή κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θανάσης Θεοχαρόπουλος ζητώντας την κατάργηση της αυτόφωρης διαδικασίας για τα αδικήματα περί Τύπου. Αφορμή ήταν η αυτόφωρη διαδικασία που κινήθηκε κατά της εφημερίδας «Φιλελεύθερος» για το πρωτοσέλιδο θέμα του φύλλου του Σαββάτου (22.09.2018), από τη μήνυση που κατέθεσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμένος.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο κ. Θανάσης Θεοχαρόπουλος τονίζει πως «το μείζον θεσμικό πρόβλημα που προκαλεί στην ανεμπόδιστη και ακηδεμόνευτη λειτουργία του Τύπου η, καινοφανής για το Ευρωπαϊκό κεκτημένο, εφαρμογή στην χώρα μας διαδικασία του αυτόφωρου για τα αδικήματα περί Τύπου»

Καλεί τους δύο υπουργούς να ξεκαθαρίσουν εάν σχεδιάζουν να επανεξετάσουν το νομικό πλαίσιο που ισχύει για τον Τύπο, και πιο συγκεκριμένα το αυτόφωρο στην υπόθεση της συκοφαντικής δυσφήμισης, έτσι ώστε να διασφαλίζεται το λειτούργημα του Τύπου.

Μάλιστα προτείνει ως μέτρο ισοπολιτείας, να εξεταστεί το ενδεχόμενο να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση, ώστε να μην εφαρμόζεται η αυτόφωρη διαδικασία για τον Τύπο για αυτούς που εγκαλούνται από πολιτικά πρόσωπα, καθώς οι ίδιοι έχουν ασυλία και για αυτούς δεν ισχύει η αυτόφωρη διαδικασία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΥΠΕΘΑ σε Τουρκία: Η Ελλάδα δεν αποδέχεται αναθεωρητικές προσεγγίσεις και τετελεσμένα
Αιχμηρή απάντηση της Αθήνας στον απόηχο των νέων προκλητικών δηλώσεων του Γκιουλέρ για την Αν. Μεσόγειο - «Οι Ένοπλες Δυνάμεις διατηρούν υψηλή επιχειρησιακή ετοιμότητα και αποτρεπτική ισχύ»
Φρεγάτα
«ΕΛΑΣ – Ελληνική Αριστερή Συμπαράταξη»: Εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Τσίπρα αναλαμβάνει η Θεώνη Κουφονικολάκου
Στο επικοινωνιακό επιτελείου του νέου πολιτικού εγχειρήματος του πρώην πρωθυπουργού, ως αναπληρωτές ορίζονται οι: Καρπουχτσής, Μπαλατσούκας, Νυφούδης και Παπαδοπούλου
Η Θεώνη Κουφονικολάκου 49