Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Κατατέθηκε η μήνυση Σαμαρά κατά Γεροβασίλη

Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου

Μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση και εξύβριση κατά της Όλγας Γεροβασίλη κατέθεσε ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Αφορμή ήταν η ανακοίνωση της κυβερνητικής εκπροσώπου για εμπλοκή του πεθερού του αδερφού του τέως πρωθυπουργού στη λίστα Λαγκάρντ.

«(…)Ακόμα και ο πλέον ανυποψίαστος πολίτης καταλαβαίνει γιατί οι κυβερνήσεις Σαμαρά – Βενιζέλου, έσπευδαν να εξαφανίσουν λίστες διακίνησης μαύρου χρήματος, και αρνήθηκαν να παραλάβουν και να επεξεργαστούν σχετικά δεδομένα» είχε δηλώσει η Όλγα Γεροβασίλη μετά από δημοσίευμα της εφημερίδας Παραπολιτικά, σύμφωνα με το οποίο ο Ιωάννης Παγίδας, πεθερός του αδελφού του Αντώνη Σαμαρά, Αλέξανδρου, είναι στη λίστα Λαγκάρντ.

Ο πρώην πρωθυπουργός είχε προαναγγείλει τη μήνυση κατά της κυβερνητικής εκπροσώπου και είχε ανακοινώσει πως θα καταθέσει σε αγωγές. Όπως ανέφερε ανακοίνωςη από το γραφείο του την περασμένη Δεύτερα (11.04.2016): «Ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θα υποβάλει άμεσα μηνύσεις και αγωγές εναντίον της κυβερνητικής εκπροσώπου Ολγας Γεροβασίλη καθώς και των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης (Παραπολιτικά, Κουτί της Πανδώρας και Δημοκρατία) για όσα εν γνώση τους, ψευδή και συκοφαντικά, έγραψαν και είπαν σε βάρος του».

ΣΥΡΙΖΑ: Πρωτοφανής ενέργεια και πανικός ΝΔ

Πρωτοφανή ενέργεια ποινικοποίησης του δημόσιου λόγου και της πολιτικής αντιπαράθεσης, χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ την κατάθεση μηνύσεων από τον Αντώνη Σαμαρά και τον Γιώργο Κουμουτσάκο εναντίον της κυβερνητικής εκπροσώπου, Όλγας Γεροβασίλη.

Σε ανακοίνωσή του, το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι «η κατάθεση μηνύσεων από τον πρώην πρωθυπουργό κ. Σαμαρά και από τον εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ κ. Κουμουτσάκο εναντίον της κυβερνητικής εκπροσώπου κ. Γεροβασίλη, καταδεικνύουν τον πανικό της αξιωματικής αντιπολίτευσης απέναντι στα αμείλικτα πολιτικά ερωτήματα στα οποία συνεχίζει να μην απαντά».

Σημειώνει ότι «πρόκειται για πρωτοφανή ενέργεια ποινικοποίησης του δημόσιου λόγου και της πολιτικής αντιπαράθεσης» και υπογραμμίζει, τέλος, ότι «με την κίνηση αυτή, το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας ομολογεί την πολιτική του ενοχή τόσο για τη συγκάλυψη υποθέσεων φοροδιαφυγής, όσο και για τις σχέσεις του με σκοτεινά κυκλώματα διαπλοκής».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε