Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Καταθέτει για τη Novartis ο Δημήτρης Αβραμόπουλος

Καταθέτει για τη Novartis ο Δημήτρης Αβραμόπουλος

Στον Άρειο Πάγο βρέθηκε το πρωί της Τρίτης (29.12.2020) ο Δημήτρης Αβραμόπουλος προκειμένου να δώσει κατάθεση στην ανακρίτρια  Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου του Δικαστικού Συμβουλίου του Ειδικού Δικαστηρίου του  νόμου περί ευθύνης υπουργών, που ερευνά την σκευωρία  της Novartis, μετά την άσκηση από την Βουλή της ποινικής δίωξης σε βάρος του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος είναι το τέταρτο κατά σειρά πολιτικό πρόσωπο μετά τους Αντώνη Σαμάρα, Ευάγγελο Βενιζέλο και Ανδρέα Λοβέρδο που κλήθηκε να καταθέσει για την υπόθεση με την ιδιότητα του μάρτυρα για την υπόθεση της Novartis.

Ο πρώην υπουργός Υγείας περιλαμβανόταν στα δέκα πολιτικά πρόσωπα για τα οποία διαβιβάστηκε η υπόθεση της Novartis στη Βουλή.

Μέχρι και σήμερα η έρευνα για τυχόν εμπλοκή του στην υπόθεση δεν έχει αρχειοθετηθεί ενώ ο κ. Αβραμόπουλος έχει καταθέσει από τον Φεβρουάριο του 2018 μήνυση σε βάρος των προστατευόμενων μαρτύρων και των λοιπών υπευθύνων για την εμπλοκή του ονόματος, καταγγέλλοντας σκευωρία. 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις