Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

Κατερίνα Εξερτζόγλου: Από τις διατριβές στα βαμπίρ στην διαχείριση κοινοτικών κονδυλίων

Κατερίνα Εξερτζόγλου: Από τις διατριβές στα βαμπίρ στην διαχείριση κοινοτικών κονδυλίων

Όταν την περασμένη Παρασκευή, ο υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Νάσος Ηλιόπουλος ανακοίνωνε το όνομα της αντικαταστάτριας του γενικού γραμματέα Διαχείρισης Κοινοτικών & Αλλων Πόρων Χαρίλαου Φλώρου όλοι έμειναν με το στόμα ανοικτό.

Κι αυτό γιατί η αντικαταστάτρια του κ. Φλώρου, Κατερίνα Εξερτζόγλου τόσο σύμφωνα με το βιογραφικό της, όσο και σύμφωνα με όσα λένε εκείνοι που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα δεν έχει καμία σχέση με το αντικείμενο. Και ποιο είναι αυτό; Η διαχείριση κοινοτικών κονδυλίων εκατομμυρίων ευρώ. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ μάλιστα του protagon.gr υψηλόβαθμη υπάλληλος με πολλά χρόνια στο υπουργείο έβαλε τα κλάματα μόλις άκουσε το ποιος αναλαμβάνει!

Το βιογραφικό της νέας γενικής γραμματέως Διαχείρισης Κοινοτικών & Αλλων Πόρων του υπουργείου Εργασίας

«Η κ. Κατερίνα Εξερτζόγλου γεννήθηκε το 1985 στην Αθήνα. Αποφοίτησε από την Γερμανική Σχολή Αθηνών. Είναι πτυχιούχος του τμήματος Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου και κάτοχος των μεταπτυχιακών τίτλων “Ψυχολογία και ΜΜΕ” και “Πολιτιστική Διαχείριση” του ίδιου Πανεπιστημίου. «Μέχρι το 2011 εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα, σε φορείς  πολιτιστικής διαχείρισης, ΜΜΕ και καλλιτεχνικούς οργανισμούς». Μάλιστα το θέμα της διπλωματικής εργασίας της ήταν «Τα βαμπίρ στον κινηματογράφο και η ένταξή τους στην ποπ κουλτούρα: Από το Nosferatu του Friedrich Wilhelm Murnau στο Twillight της Catherine Hardwicke».

Με άλλα λόγια χωρίς να έχει σπουδές στη Νομική, τις Πολιτικές Επιστήμες ή την Οικονομία η Κατερίνα Εξερτζόγλου αλλά με πολλά εφόδια για τον χώρο του Πολιτισμού τοποθετήθηκε σε μια θέση που είναι αμιγώς πολιτική και η οποία απαιτεί ειδικές γνώσεις. Με άλλα λόγια θα χαράζει πολιτική για την απασχόληση!

Και εκεί έγκεινται οι αντιδράσεις από συναδέλφους της στο υπουργείο οι οποίοι ισχυρίζονται ότι σύμβουλος δεν ήταν και ότι απλά σήκωνε τηλέφωνα.

Ως νέα γενική γραμματέας του υπουργείου Εργασίας θα κληθεί να υπογράψει την αναθεώρηση των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων ΕΣΠΑ αλλά και την κατανομή επιπλέον προϋπολογισμού σε κάθε συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα για την Απασχόληση.

Με πληροφορίες από protagon.gr

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις