Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Κατερίνα Παπακώστα: Η διαγραφή από τη ΝΔ και η απάντησή της με λίγο Καραμανλή

Κατερίνα Παπακώστα: Η διαγραφή από τη ΝΔ και η απάντησή της με λίγο Καραμανλή

Σε πόλεμο ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και ΝΔ έχει εξελιχθεί η διαγραφή από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της βουλευτή της ΝΔ, Κατερίνας Παπακώστα.

Η Κατερίνα Παπακώστα διαγράφηκε το πρωί από την Κ.Ο. της ΝΔ με απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Από εκείνη την στγμή έχει ξεκινήσει ένας πόλεμος δηλώσεων, ανακοινώσεων και διαρροών από ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ και ΝΔ αλλά και την ίδια την βουλευτή που έκανε μια δήλωση με νόημα.

Η ανακοίνωση διαγραφής της Κατερίνας Παπακώστα

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση: Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, με επιστολή του, που εστάλη σήμερα, Πέμπτη 26 Οκτωβρίου, στον Πρόεδρο της Βουλής κ. Νίκο Βούτση, του γνωστοποιεί ότι θέτει εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, τη βουλευτή Β’ Αθηνών, κυρία Αικατερίνη Παπακώστα – Σιδηροπούλου.

Η αφορμή για την διαγραφή

Αφορμή φαίνεται ότι στάθηκε η τοποθέτηση της Κατερίνας Παπακώστα κατά τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή επί του νομοσχεδίου του υπουργείου Εθνικής ‘Αμυνας για τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Η Κατερίνα Παπακώστα έλαβε το λόγο λίγο μετά τη σφοδρή κόντρα Καμμένου – Γεωργιάδη στη Βουλή και έκανε λόγο προσωπικές αναφορές στον κύριο υπουργό που είναι άσχετες με το νομοσχέδιο.

Στο τέλος της τοποθέτησής της, η κ. Παπακώστα ανέφερε ότι οι κοκορομαχίες στη Βουλή οι προσωπικές αναφορές, και μάλιστα με αφορμή τέτοια ζητήματα (σ.σ. των Ενόπλων Δυνάμεων) δεν περιποιούν τιμή στον ελληνικό κοινοβούλιο. Ζήτησε δε, από το προεδρείο «για να διαχειρίζεται και να συντονίζει αυτή τη διαδικασία, για να διαφυλάσσει και το κύρος της Βουλής από διολίσθηση σε πρακτικές και σε συμπεριφορές, οι οποίες στοχεύουν σε προσωπικό επίπεδο τους συναδέλφους, ή τους υπουργούς προς τους συναδέλφους, ή τους συναδέλφους προς τους υπουργούς, να τηρεί τον Κανονισμό».

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας της είπε ότι ορισμένες εκ των διατάξεων που η ΝΔ καταψηφίζει, κινούνται προς την σωστή κατεύθυνση, παίρνοντας σαφείς αποστάσεις από τη “γραμμή του κόμματος”.

Μετά την ομιλία της Κ. Παπακώστα ο Πάνος Καμμένος με παρέμβασή του την προσκάλεσε στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας προκειμένου να μετέχει σε άτυπη επιτροπή με έργο την σύνταξη τροπολογίας για τις συντάξεις χηρείας συζύγων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.

«Θα σας εγχειρίσω, δε, και τις επιστολές που έχουμε κάνει για τα θέματα της χηρείας, ώστε να συμπεριλάβουμε στο επόμενο νομοσχέδιο και το θέμα των ΑμεΑ και το θέμα της χηρείας, για να μπορέσουμε πράγματι να αποκαταστήσουμε αυτή την αδικία» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καμμένος προς την βουλευτή της ΝΔ.

Το λόγο ζήτησε και ο Άδωνις Γεωργιάδης που ξεκαθάρισε «σας έχουμε κατακρίνει για το συγκεκριμένο θέμα. Το έχει κάνει και ο πρόεδρος της ΝΔ. Κανείς βουλευτής και καμία βουλευτίνα της ΝΔ δεν θα μετέχει σε δική σας επιτροπή. Αυτά είναι προβοκάτσιες του Καμμένου», είπε και φαίνεται πως κάπου εκεί ξεκίνησε και η αντίστροφη μέτρηση για τη διαγραφή της Κατερίνας Παπακώστα.

Τι λέει η Κατερίνα Παπακώστα

«Ως πολιτικός είμαι πιστή στις αρχές στις οποίες θεμελιώθηκε η Νέα Δημοκρατία από τον ιδρυτή της Κωνσταντίνο Καραμανλή.

Στην πολιτική μου διαδρομή, επιλέγω να μην επηρεάζομαι από τις Σειρήνες των καιρών. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ποτέ δεν δίστασε να ταράξει τα θολά νερά προκειμένου να θεμελιώσει μία Κοινωνία ενωμένη, δημοκρατική, φιλελεύθερη και με σεβασμό στην αξιοπρέπεια όλων των πολιτών, έχοντας στον πυρήνα της πολιτικής τον Άνθρωπο.

Ο κοινοβουλευτικός μου λόγος στην Βουλή των Ελλήνων διατρέχεται από το μέτρο και την μετριοπάθεια και θεωρώ πως αναίτια και ανυπαίτια ελήφθη η απόφαση διαγραφής μου από την Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Εμφορούμαι, λοιπόν, από αυτές τις αρχές, δεν τις προδίδω και δεν τις παραδίδω, όσο και αν κοστίζουν. Παραμένω αμετακίνητη από την υπεράσπισή τους.

Αυτά προς το παρόν.»

Το tweet Καμμένου

Στο παιχνίδι και ο γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ

“Δάκτυλο” Άδωνη Γεωργιάδη “βλέπει” πίσω απ’ τη διαγραφή της Κατερίνας Παπακώστα από τη Νέα Δημοκρατία ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης.

Το σχόλιο μέσω twitter του Κώστα Ζαχαριάδη είναι καυστικό για τα όσα συμβαίνουν στο εσωτερικό της Νέα Δημοκρατίας με αφορμή τη διαγραφή της Κατερίνας Παπακώστα.

«Η καρατόμηση της Κατερίνας Παπακώστα, άλλη μια ένδειξη της ομοψυχίας και της συνοχής στη δεξιά πολυκατοικία» αναφέρει ο κ. Ζαχαριάδης σε σχετική ανάρτησή του στον προσωπικό λογαριασμό του στο Facebook, και τονίζει: «Η γραμμή “Άδωνις και Άγιος ο Θεός”.

 

Το γάντι σήκωσαν από τη ΝΔ με πηγές της να σχολιάζουν: «Ενώ ο κ. Φίλης αποδομεί τον κ. Καμμένο, ο κ. Βίτσας τον κ. Φίλη και οι 53 την κυβέρνηση, ο λαλίστατος διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης επιλέγει να ασχοληθεί με την κα Παπακώστα. Ας κάνει, έστω, ένα σχόλιο για τον έτερο κυβερνητικό βουλευτή Καμμένο που παραδέχθηκε σήμερα δημοσίως ότι «έχει καταλυθεί η τάξη και ο νόμος» και επέκρινε τον ΣΥΡΙΖΑ «για ανοχή στους Ρουβίκωνες».

ΑΝΕΛ: Δήλωση υποταγής στον Αδωνι η διαγραφή Παπακώστα

«Επίτιμος Πρόεδρος της ΝΔ είναι πλέον ο Κυριάκος Μητσοτάκης», σύμφωνα με την ανακοίνωση των ΑΝΕΛ για τη διαγραφή Παπακώστα.

Αιχμηρή ανακοίνωση των ΑΝΕΛ για τη διαγραφή Παπακώστα από την ΚΟ της ΝΔ, μετά από απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Η Νέα Δημοκρατία μεταμορφώνεται σε ΛΑΟΣ, αναφέρουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.

Καμμένος καλεί Παπακώστα

«Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, πρότεινε στην κ. Κατερίνα Παπακώστα τη συμμετοχή της στη νομοπαρασκευαστική επιτροπή για τα ΑμεΑ, η οποία θα εισηγηθεί νομοθετικά μέτρα για θέματα που αφορούν τα τέκνα με ειδικές ανάγκες στρατιωτικών, λόγω της βιωματικής της εμπειρίας και βαθιάς γνώσης της στα θέματα που απασχολούν την επιτροπή» αναφέρει ανακοίνωση των ΑΝΕΛ.

«Επίτιμος» πλέον ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Δήλωση υποταγής η διαγραφή Παπακώστα

«Δεν περιμέναμε στον βωμό της μεταμόρφωσης του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας σε Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό, ο επίσημα πλέον επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, να τη διαγράψει προκειμένου να δηλώσει υποταγή στον αντιπρόεδρό του», αναφέρουν οι ΑΝΕΛ.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις