Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Κατερίνα Παπακώστα: Κάποιοι αρνούνται να διαβούν τον Ρουβίκωνα

Κατερίνα Παπακώστα: Κάποιοι αρνούνται να διαβούν τον Ρουβίκωνα

Η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνα Παπακώστα, ξαναχτύπησε. Λίγες ώρες μετά την τηλεοπτική της συνέντευξη η οποία προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων αφού κάλεσε τους αστυνομικούς να αυτοπροστατευθούν, η κα Παπακώστα επανήλθε με ανάρτηση στο facebook.

«Έκανα έκκληση σε όλους την ευαίσθητη αυτή περίοδο να λειτουργήσουμε με χαμηλούς τόνους στα ζητήματα Ασφάλειας. Δεν εισακούσθηκα, διότι προφανώς κάποιοι αρνούνται να διαβούν τον Ρουβίκωνα και να συμπεριφερθούν υπεύθυνα. Ας αναλάβουν και την ευθύνη», έγραψε η Κατερίνα Παπακώστα στο facebook.

Δείτε την ανάρτηση της Κατερίνας Παπακώστα

Τι είπε στην τηλεοπτική της συνέντευξη η Κατερίνα Παπακώστα

Με αφορμή και το περιστατικό, έξω από το Πρωτοδικείο Αθηνών την Δευτέρα (12/11/2018), όπου αντιεξουσιαστές επιτέθηκαν σε αστυνομικούς, η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνα Παπακώστα, υποστήριξε ότι δεν υπάρχει εντολή να μην γίνονται συλλήψεις. “Δεν ξέρω γιατί δεν έγιναν συλλήψεις”, είπε χαρακτηριστικά, καλώντας μάλιστα τους αστυνομικούς “να εντείνουν την αυτοπροστασία τους, να προσέξουν τον εαυτό τους”, ενώ πρόσθεσε ότι “θα εφαρμόσουμε το δόγμα της μηδενικής ανοχής”.

Ακούστε όσα είπε η Κατερίνα Παπακώστα στο Open

Την οργή της για τις δηλώσεις της κ. Παπακώστα εξέφρασε η Νέα Δημοκρατία, που αναφέρει σε ανακοίνωσή της: “Μετά τις απίστευτες δηλώσεις της κ. Κατερίνας Παπακώστα που έσπευσε να δικαιολογήσει όχι τους αστυνομικούς, αλλά τους μπαχαλάκηδες που τους έκαναν έλεγχο ταυτότητας, της προτείνουμε να αλλάξει και τον τίτλο της σε υφυπουργό Προστασίας του Ρουβίκωνα”.

Ανακοίνωση εξέδωσε και το ΚΙΝΑΛ. Η υπεύθυνη Εσωτερικών & Προστασίας του Πολίτη του Κινήματος Αλλαγής, Εύη Χριστοφιλοπούλου, δήλωσε: «Τα παρέδωσαν όλα στην ανομία και την ασυδοσία! Και η αρμόδια Υφυπουργός λέει στους αστυνομικούς να προστατεύουν τους εαυτούς τους. Την επόμενη φορά θα τους πουν να προσποιηθούν ότι κοιμούνται! Είναι κυνικοί, ανόητοι και επικίνδυνοι!»

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις