Πολιτική

Κατερίνα Σακελλαροπούλου για Παγκόσμια Ημέρα για το Σύνδρομο Down: «Μακριά από προκαταλήψεις, αμηχανία ή φόβο»

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ανάρτηση από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου στο Instagram με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για το Σύνδρομο Down. «Όλοι μαζί να προσφέρουμε σε αυτά τα παιδιά ένα περιβάλλον ευκαιριών, αποδοχής και σεβασμού, τονώνοντας την αυτοπεποίθησή τους και ενισχύοντας έμπρακτα την αυτονομία τους», στέλνει το μήνυμά της η κ. Σακελλαροπούλου.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για το Σύνδρομο Down, την 21η Μαρτίου, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου συναντήθηκε με παιδιά και υπευθύνους του Συλλόγου Συνδρόμου Down Ελλάδoς, κατά την πρόσφατη επίσκεψή της στη Θεσσαλονίκη και επισημαίνει σε ανάρτηση στο Ιnstagram:

«Λίγες ώρες ατόφιας, ανεπιτήδευτης χαράς γύρω από ένα τραπέζι κοντά στη θάλασσα, πλάι σε νέες και νέους με σύνδρομο Down, έδωσαν νόημα στο μεσημέρι μας στη Θεσσαλονίκη. Νέα παιδιά, που λαχταρούν την ισότιμη συμμετοχή σε κάθε πτυχή της καθημερινότητας αλλά πολύ συχνά βιώνουν διακρίσεις και αποκλεισμό, χάρηκαν τη λιακάδα και το γαλάζιο, συνοδευόμενοι από τους υπευθύνους του Συλλόγου Συνδρόμου Down Ελλάδoς.

Μαζί τους, φιλοξενούμενοι, και νέοι από τη Μπάνια Λούκα, κάποιοι από τους οποίους έβλεπαν θάλασσα για πρώτη φορά. Ο θαυμασμός, η καθαρή ματιά τους, οι πλούσιες αποχρώσεις των συναισθημάτων τους, ήταν για όλους μας ένα δώρο. Μακριά από προκαταλήψεις, αμηχανία ή φόβο, ας εργαστούμε όλοι μαζί για να τους προσφέρουμε ένα περιβάλλον ευκαιριών, αποδοχής και σεβασμού, τονώνοντας την αυτοπεποίθησή τους και ενισχύοντας έμπρακτα την αυτονομία τους».

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Katerina Sakellaropoulou (@presidencygr)

 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μητσοτάκης προς Βρυξέλλες: Καμία χώρα δεν είναι ένα απομονωμένο γαλατικό χωριό προστατευμένο από αυτή την καταιγίδα
«Οι παρεμβάσεις της κυβέρνησης θα είναι διαρκείς και θα εξαντλήσουμε τα δημοσιονομικά περιθώρια αλλά δεν θα υποκύψουμε σε ανεύθυνες εκκλήσεις να τα υπερβούμε»
Μητσοτάκης
77
Κυριάκος Μητσοτάκης στους αγρότες της Λάρισας για το αφορολόγητο πετρέλαιο: Στόχος είναι να ξεκινήσει από 1ης Νοεμβρίου στην αντλία
«Ο διάλογος είναι διαρκής και ξεκινά νωρίς, έχουμε μια διεθνή κρίση που δεν ξέρουμε πόσο θα διαρκέσει» είπε ο πρωθυπουργός στη συνάντηση με τους εκπροσώπους των αγροτών
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνάντησή του με τους αγρότες
Παύλος Μαρινάκης για Κίμπερλι Γκιλφόιλ: «Είναι απόφαση των ΗΠΑ, δεν έχουμε καμία σχέση – Λάθος η τακτική της αντιπολίτευσης»
Ο Παύλος Μαρινάκης επίσης επανέλαβε τη σημαντική αύξηση του επιδόματος θέρμανσης, με το ανώτατο ποσό να φτάνει έως τα 1.040 ευρώ και, σε περιοχές με αυξημένες ενεργειακές ανάγκες, έως τα 1.560 ευρώ
Παύλος Μαρινάκης