Πολιτική

Κατερίνα Σακελλαροπούλου για Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού: «Ας σεβαστούμε το δικαίωμά τους σε μια προστατευμένη αθωότητα»

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, με μια ανάρτησή της στον λογαριασμό της στο Facebook, τόνισε την ανάγκη προστασίας του δικαιώματος στην αθωότητα κάθε παιδιού και δημοσίευσε όμορφες φωτογραφίες, από την επίσκεψη των Παιδικών Χωριών SOS της Βάρης, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Όπως χαρακτηριστικά έγραψε η  Κατερίνα Σακελλαροπούλου: «Σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού, ο κήπος του Προεδρικού Μεγάρου ήταν αφιερωμένος στο καλύτερο αύριο αυτού του κόσμου, τα παιδιά.

Ήρθαν από το Παιδικό Χωριό SOS της Βάρης, με πρόσωπα φωτεινά, έτοιμα να αντικρίσουν παντού το θαύμα, σ’ ένα λουλούδι, μια πεταλούδα, ένα παιχνίδι, έπαιξαν και διασκέδασαν για ώρα πολλή.

Μαζί τους ήρθαν και άλλα παιδιά και μοιράστηκαν στιγμές ξεγνοιασιάς και χαράς. Βλέποντάς τα, η σκέψη στρέφεται αναπόφευκτα σε όσες μικρές υπάρξεις έχουν γνωρίσει από την τρυφερή τους ηλικία την πιο σκοτεινή και άγρια πλευρά της ζωής. Παιδιά κακοποιημένα, παραμελημένα, φοβισμένα, καταδικασμένα σε μιαν απέραντη, ζοφερή μοναξιά.

sakel

Η βία κατά των παιδιών, λεκτική, σωματική, σεξουαλική, είναι ένα έγκλημα διαρκές. Ο αντίκτυπός του στο θύμα αλλά και στην κοινωνία εκτείνεται μέσα στον χρόνο, σφραγίζοντας ανεξίτηλα την ψυχή όσων την υφίστανται και στιγματίζοντας τον συλλογικό μας βίο.

sakel

Μέρες όπως η σημερινή δεν μπορούν να εξαντλούνται σε ευχολόγια και κενές διακηρύξεις. Ας μην κωφεύουμε στην βουβή κραυγή των παιδιών αυτών.

sakel

Ας σεβαστούμε το απαράγραπτο δικαίωμά τους σε μια προστατευμένη αθωότητα. Ας δώσουμε σε όλα τα παιδιά μια οικογένεια, ένα περιβάλλον αγάπης και φροντίδας μέσα στο οποίο θα ανθίσουν και θα ευημερήσουν στα πιο σημαντικά, τα διαπλαστικά χρόνια της ζωής τους.

Οικοδομώντας ένα παρόν αρμονικό για το παιδί δεν εκπληρώνουμε απλώς ένα κοινωνικό καθήκον. Βάζουμε τα θεμέλια για ένα πιο φωτεινό μέλλον, για έναν καλύτερο κόσμο».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μητσοτάκης κατά Σαμαρά: Όσοι από τον καναπέ αμφισβητούν τον πατριωτισμό της ευθύνης, πνίγονται μόνοι τους στα ήρεμα νερά
Σκληρή επίθεση του πρωθυπουργού στην αντιπολίτευση και μήνυμα εκλογικής συσπείρωσης στη ΝΔ - «Μία και μόνη Κυριακή πρέπει να φέρει την αυτοδυναμία»
Κυριάκος Μητσοτάκης, Νέα Δημοκρατία
111
Πυρά Φλωρίδη κατά Ανδρουλάκη για τη Συνταγματική Αναθεώρηση: «Όποιος απέχει από την Ιστορία, θα βλέπει τη βελόνα να κουνιέται αλλά προς τα κάτω»
Σφοδρή επίθεση του υπουργού Δικαιοσύνης σε ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ - «Επιχειρεί να ακυρώσει τη διαδικασία» είπε για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης
Γιώργος Φλωρίδης