Τρίτη, 7 Μαΐ
21oC Αθήνα

Κατερίνα Σακελλαροπούλου για τον θάνατο του Γιώργου Λυγγερίδη: Τέλος ανοχής για όσους μετατρέπουν τους αγώνες σε παγίδες θανάτου

Κατερίνα Σακελλαροπούλου για τον θάνατο του Γιώργου Λυγγερίδη: Τέλος ανοχής για όσους μετατρέπουν τους αγώνες σε παγίδες θανάτου

Τριήμερο πένθος στην Ελληνική Αστυνομία για τον τραγικό θάνατο του 31χρονου αστυνομικού, Γιώργου Λυγγερίδη. Ο άτυχος υπαρχιφύλακας έδωσε επί 20 ημέρες άνιση μάχη μετά τον βαρύτατο τραυματισμό του από τη ναυτική φωτοβολίδα που του πέταξαν χούλιγκαν στου Ρέντη.

Τα συλλυπητήριά της για τον θάνατο του Γιώργου Λυγγερίδη, 31 ετών, του άνδρα της ΕΛΑΣ, ο οποίος κατέληξε στη ΜΕΘ του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Νίκαιας, τρεις εβδομάδες έπειτα από τον σοβαρότατο τραυματισμό του από τη ναυτική φωτοβολίδα χούλιγκαν στου Ρέντη, εξέφρασε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Στο μήνυμά της η κ. Σακελλαροπούλου υπογραμμίζει ότι ένα νέο παιδί, ο αστυνομικός Γιώργος Λυγγερίδης, ο οποίος τραυματίσθηκε σοβαρά ενώ εκτελούσε τα καθήκοντά του, δεν μπόρεσε τελικά, αν και πάλεψε μέρες, να διαφύγει το μοιραίο.

«Σήμερα (σ.σ. 27.12.2023) θρηνούμε ένα ακόμη θύμα της οπαδικής βίας, του παράλογου φανατισμού, της έξαλλης επιθετικότητας, της φονικής βαρβαρότητας, που με ανησυχητική συχνότητα εκδηλώνονται με αφορμή τις αθλητικές αναμετρήσεις, εντός και κυρίως εκτός γηπέδων. Ένα νέο παιδί, ο αστυνομικός Γιώργος Λυγγερίδης, ο οποίος τραυματίσθηκε σοβαρά ενώ εκτελούσε τα καθήκοντά του, δεν μπόρεσε τελικά, αν και πάλεψε μέρες, να διαφύγει το μοιραίο. Το «ως εδώ», που αρκετό καιρό τώρα δονεί την κοινωνία μας, ας σημάνει το τέλος της ανοχής απέναντι στις εγκληματικές συμπεριφορές όσων ασυνείδητων μετατρέπουν τους αγώνες σε παγίδες θανάτου».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις