Πολιτική

Κατερίνα Σακελλαροπούλου για βασίλισσα Ελισάβετ: «Υπηρέτησε την πατρίδα της με υποδειγματική αφοσίωση»

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στην κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ παρέστη η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, μεταξύ πολλών άλλων ηγετών από τα κράτη του κόσμου στο Αβαείο του Γουέστμινστερ.

Εκπροσωπώντας τη χώρα μας, η Κατερίνα Σακελλαροπούλου τίμησε τη βασίλισσα Ελισάβετ στο Λονδίνο, παρακολουθώντας από κοντά την κηδεία της ενώ μετά παρευρέθη στη στη δεξίωση του υπουργού Εξωτερικών της Βρετανίας, Τζέιμς Κλέβερλι, αμέσως μετά την τελετή.

«Η Βασίλισσα Ελισάβετ, κατά τη διάρκεια της μακράς της θητείας, υπηρέτησε την πατρίδα της με υποδειγματική αφοσίωση», αναφέρει στη δήλωσή της η Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

sakellaropoulou elizabeth in

«Εξασφάλισε τη σταθερότητα του Ηνωμένου Βασιλείου και εδραίωσε τις σχέσεις του με την Κοινοπολιτεία και τον υπόλοιπο κόσμο, αποτελώντας το σημείο αναφοράς στην πορεία της χώρας της μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο μέχρι σήμερα.

sakellaropoulou elizabeth in

Τα αισθήματα αγάπης και σεβασμού, που βλέπουμε έκδηλα από τον βρετανικό λαό στους δρόμους του Λονδίνου, θα την συνοδεύουν για πάντα», προσθέτει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

sakellaropoulou elizabeth in sakellaropoulou elizabeth in

Χθες, η κ. Σακελλαροπούλου παρευρέθηκε στη δεξίωση που παρέθεσε ο Βασιλιάς Κάρολος Γ’ προς τιμήν των Αρχηγών Κρατών και άλλων επίσημων προσκεκλημένων. Στη συνέχεια, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας απέτισε φόρο τιμής στην εκλιπούσα Βασίλισσα Ελισάβετ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Το Ισραήλ ξεκαθαρίζει για την «Ασπίδα του Αχιλλέα»: Υπό αποκλειστικό ελληνικό έλεγχο ο πηγαίος κώδικας που θα αναπτυχθεί
Θα αναπτυχθεί ειδικός ελληνικός πηγαίος κώδικας με μεταφορά ισραηλινής τεχνογνωσίας - «Οποιεσδήποτε τροποποιήσεις ή προσθήκες θα παραμείνουν υπό αποκλειστικό ελληνικό έλεγχο»
Barak, θόλος, Ισραήλ 24
Παππάς για απουσία Πολάκη από τη ΔΕΘ: «Μην αναζητάτε φουρτούνες εκεί όπου υπάρχει μπουνάτσα» – «Το σκαρί του ΣΥΡΙΖΑ αποδείχθηκε πολύ γερό»
Ο γραμματέας της ΚΕ του κόμματος απαντά στα σενάρια για τον βουλευτή Χανίων - «Δεν χαμηλώνει ο πήχης των φιλοδοξιών» - Η Novartis και η πρόκληση προς την Ντόρα Μπακογιάννη
Πολάκης και Παππάς
Κυριάκος Μητσοτάκης: Η Ελλάδα δεν απειλεί κανέναν – Σταθερότητα δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση υποχωρητικότητα ούτε ανοχή σε τετελεσμένα
Το μήνυμα του πρωθυπουργού μετά την τριμερή Ελλάδας - Κύπρου - Αιγύπτου – «Η οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών μπορεί να επιτυγχάνεται με διάλογο» – Γάζα, Κυπριακό, ναυσιπλοΐα και ενέργεια στην ατζέντα - Θερμή υποδοχή στο Ελ Αλαμέιν
Χριστοδουλίδης, Αλ Σίσι και Μητσοτάκης
26