Πολιτική

Κατερίνα Σακελλαροπούλου: Η απάντησή της στους ηθοποιούς που διαμαρτυρήθηκαν στην παράσταση που παρακολουθούσε

Η Προεδρία της Δημοκρατίας πρόσφερε εισιτήρια σε παιδιά από τα ιδρύματα «Χριστιανική Στέγη κοριτσιού Αγία Άννα» και «Γεωργίου και Αικατερίνης Χατζηκώνστα» και από την Παιδόπολη «Άγιος Ανδρέας» για την παιδική παράσταση του Εθνικού Θεάτρου «Η Χάιντι και τα βουνά», την οποία παρακολούθησε μαζί τους
η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Πριν από την έναρξη, οι ηθοποιοί διάβασαν απόσπασμα από την ανακοίνωση του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, με την οποία διαμαρτύρονταν για τις σχετικές με τον κλάδο τους ρυθμίσεις του διατάγματος 85/2022 (Προσοντολόγιο).

Απαντώντας, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε ότι κατά το Σύνταγμα τα Προεδρικά Διατάγματα δεν συντάσσονται από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας αλλά από τον Υπουργό που τα προτείνει, ο οποίος και φέρει αποκλειστικά τη σχετική ευθύνη, και υπογράφονται από τον Πρόεδρο αφού προηγουμένως γνωμοδοτήσει για τη νομιμότητά τους το Συμβούλιο της Επικρατείας, όπως έγινε με το συγκεκριμένο διάταγμα.

Και πρόσθεσε ότι το θέμα της αδιαβάθμητης εκπαίδευσης είναι γενικότερο και νομικά περίπλοκο, ελπίζει όμως ότι με τον κατάλληλο διάλογο και τις αναγκαίες νομοθετικές πρωτοβουλίες θα δοθεί δίκαιη λύση.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Καρφιά» Γεωργιάδη για Δένδια: «Να μην δεχόμαστε εύκολα την κριτική από αυτούς που δεν μιλάνε καθόλου»
«Αν μιλάς και υπερασπίζεσαι ένα δύσκολο έργο τότε θα φύγει και κανένας πόντος, και για να το πω ανάποδα, αυτοί οι οποίοι δεν θέλουν να φύγει κανένας πόντος δεν μιλάνε καθόλου» λέει ο υπουργός Υγείας
Άδωνις Γεωργιάδης
Κασσελάκης: Έχασα μια κομματική μάχη σε μπουζουξίδικο με μπράβους της νύχτας – Δεν μπαίνει ”λουκέτο” στο Κίνημα Δημοκρατίας
Ο Στέφανος Κασσελάκης υπογράμμισε επανειλημμένα ότι ο ίδιος δεν λειτουργεί ως ιδιοκτήτης πολιτικού φορέα, αλλά ως εκλεγμένος εκπρόσωπος των μελών
Ο Στέφανος Κασσελάκης 13
Η πρώτη ανασκόπηση Μητσοτάκη για το 2026: Η Βενεζουέλα, οι «αιώνιοι» φοιτητές, οι λαϊκές αγορές και η λειψυδρία
«Το 2026 συνεχίζουμε με την ίδια συνταγή που έχει αποδώσει εδώ και 6,5 χρόνια: να ενισχύουμε την οικονομία με μεταρρυθμίσεις και επενδύσεις, χωρίς να παίζουμε με τα δημόσια οικονομικά»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη Βουλή 92
Ανδρουλάκης για ραντεβού Μητσοτάκη με αγρότες: Το θέμα αυτό δεν είναι στα χέρια μας, έχουμε τις δικές μας προτάσεις
«Οι προτάσεις μας είναι 7 λεπτά η κιλοβατώρα, για 5 χρόνια, για να υπάρχει χαμηλό κόστος παραγωγής, 5 ευρώ το πάγιο και 120 δόσεις γιατί τα χρέη είναι πολλά»
Επίσκεψη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη στη Δυτική Μακεδονία