Πολιτική

Κατερίνα Σακελλαροπούλου: Κορυφαία εθνική προτεραιότητα η επίλυση του Κυπριακού

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

«Αποτελεί κορυφαία εθνική προτεραιότητα η ανάγκη επίλυσης με την αναζήτηση μιας συμφωνημένης λύσης για το Κυπριακό ζήτημα» τόνισε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου υποδεχόμενη στο Προεδρικό Μέγαρο την Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας, Αννίτα Δημητρίου.

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου, αφού ευχήθηκε στην κυρία Δημητρίου, κάθε επιτυχία στο νέο της αξίωμα, τόνισε ότι η «Ελλάδα θα συνεχίσει να στηρίζει την Κυπριακή Δημοκρατία στην προσπάθεια να αποκρούσουμε οποιαδήποτε απόπειρα δημιουργίας τετελεσμένων εκ μέρους της Τουρκίας, όπως δυστυχώς είδαμε πρόσφατα και στο θέμα των Βαρωσίων».

Παράλληλα, σημείωσε ότι η τακτική επικοινωνία σε όλα τα επίπεδα μεταξύ της Ελλάδας και της Κύπρου θα βοηθήσει στον καλύτερο συντονισμό, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις, σε παγκόσμιο επίπεδο, όπως η υγειονομική κρίση, η οικονομία, η μετανάστευση και φυσικά πάνω απ’ όλα το Κυπριακό ζήτημα.

Αναφερόμενη στις διμερείς επαφές μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου, υπογράμμισε ότι μόνο θετικά μπορούν να προσφέρουν και τόνισε ότι ιδιαίτερα η διακοινοβουλευτική επικοινωνία είναι σημαντική γιατί αποσκοπεί και ενισχύει τον καλύτερο συντονισμό και την αλληλοκατανόηση των κοινοβουλευτικών αντιπροσώπων των δύο λαών.

Από την πλευρά της, η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας, Αννίτα Δημητρίου, αφού ευχαρίστησε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την θερμή υποδοχή, υπογράμμισε τον ισχυρό συμβολισμό της ανάδειξής της στο ύψιστο Πολιτειακό αξίωμα της Ελλάδας, σημειώνοντας ότι και επί της ουσίας, στέλνει το μήνυμα της ενδυνάμωσης των γυναικών, των ίσων ευκαιριών και δυνατοτήτων.

Υπογράμμισε, επίσης, ότι Ελλάδα και Κύπρος συνταυτίζονται αλλά και ακολουθούν μια άριστη κοινή πορεία συνεργασίας και σύμπλευσης για τις μικρές και μεγάλες προκλήσεις που έχουμε να διαχειριστούμε.

«Ειδικότερα, όσον αφορά τα ζητήματα που απασχολούν την ευρύτερη περιοχή και έχουν να κάνουν με την ασφάλεια και σταθερότητα, ειδικότερα όσον αφορά το Κυπριακό, η πραγματικότητα είναι ότι δεν είναι εύκολες οι συγκυρίες τις οποίες διάγουμε με μια πιο έντονη και προκλητική Τουρκία, η οποία προσπαθεί, συνεχώς να προβαίνει σε νέα τετελεσμένα, σε νέους τακτικισμούς.

Εξάλλου είστε πολύ καλά ενήμερη όσον αφορά το ζήτημα για τα Βαρώσια, που αντιβαίνει κάθε νομιμότητας του διεθνούς δικαίου, των ψηφισμάτων όπως και κάθε αρχής» τόνισε η κ. Δημητρίου.

Τέλος, χαρακτήρισε πολύ σημαντική την κοινοβουλευτική διπλωματία, η οποία δρα και λειτουργεί ενισχυτικά προς την κατεύθυνση των Κυβερνήσεων, με στόχο να διασφαλίσουμε: το Δίκαιο, τα ανθρώπινα δικαιώματα το κοινό μέλλον, το μέλλον που αξίζει σε μάς και τα παιδιά μας.

Ειδικότερα, εξέφρασε την ελπίδα «μέσα και από τη δική μας δράση, την κοινοβουλευτική, στον ρόλο που μας αναλογεί να μπορέσουμε πραγματικά να ενισχύσουμε αυτή την προσπάθεια αλλά βεβαίως και από κοινού να αντιμετωπίσουμε και άλλες προκλήσεις τις οποίες έχουμε να διαχειριστούμε, όπως την περιβαλλοντική κρίση».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Η Ιωάννα Γκελεστάθη παραιτήθηκε από τη Νέα Δημοκρατία: Αιχμές για «κονκλάβια», «ίντριγκες» και «πολιτικούς εκβιασμούς»
Η μέχρι πρότινος τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη αποχώρησε από κάθε κομματική ιδιότητα, κάνοντας λόγο για «πολιτικό, αξιακό και ψυχικό ρήγμα» με την ηγεσία
ΓΚΕΛΕΣΤΑΘΗ
Μισθολογική διαφάνεια, νέοι κανόνες στις προσλήψεις και προκηρύξεις ανεξαρτήτως φύλου – Τι προβλέπει το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας
Ο υποψήφιος θα γνωρίζει πριν από τη συνέντευξη το ύψος ή το εύρος του μισθού, ενώ οι εργαζόμενοι θα μπορούν να ζητούν στοιχεία για τη μισθολογική δομή της επιχείρησης
Εργαζόμενοι, συνέντευξη
Πυρά Πιερρακάκη σε Ανδρουλάκη: «Πλειοδοτείτε με τον Τσίπρα στην τοξικότητα για τη δεύτερη θέση»
Σφοδρή αντιπαράθεση στη Βουλή με φόντο τη ΔΕΗ, τον ΦΠΑ και την οικονομία – «Δεν έχω ξαναδεί τόσο μεγάλο πολιτικό ανταγωνισμό για τόσο μικρό έπαθλο», είπε ο υπουργός Οικονομικών
Ανδρουλάκης και Πιερρακάκης
Ανδρουλάκης κατά κυβέρνησης: «Αποτύχατε στην ακρίβεια και στο Ταμείο Ανάκαμψης, δεν έχετε να προσφέρετε τίποτα άλλο στη χώρα»
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μίλησε για «τεράστια αναδιανομή πλούτου από τους πολλούς προς τους λίγους» και παρουσίασε το πλαίσιο της οικονομικής πολιτικής που, όπως είπε, θα εφαρμόσει μια «κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ»
Νίκος Ανδρουλάκης, ΠΑΣΟΚ