Τετάρτη, 19 Ιουν.
30oC Αθήνα

Κατερίνα Σακελλαροπούλου: Παράδειγμα αυτοθυσίας το Ολοκαύτωμα της Νάουσας

Κατερίνα Σακελλαροπούλου: Παράδειγμα αυτοθυσίας το Ολοκαύτωμα της Νάουσας

Στην Νάουσα βρέθηκε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, για τις εορταστικές εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από το Ολοκαύτωμα της Νάουσας.

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου ανέφερε: «Τιμάμε σήμερα το Ολοκαύτωμα της Νάουσας, που έγινε πριν 200 χρόνια, και τη θυσία των γυναικών της που προτίμησαν να πεθάνουν ελεύθερες, πέφτοντας με τα μικρά τους παιδιά στον ποταμό Αράπιτσα, παρά να ζήσουν σκλαβωμένες στα χέρια των Οθωμανών. Ο μέχρις εσχάτων αγώνας των κατοίκων της μαρτυρικής πόλης παραμένει διαχρονικά ένα παράδειγμα αυτοθυσίας και ψυχικού μεγαλείου που εξακολουθεί να εμπνέει τις νεότερες γενιές των Ελλήνων. Χρόνια πολλά». 

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας έριξε στεφάνι στα νερά ποταμού Αράπιτσα στη μνήμη των γυναικών που θυσιάστηκαν, έγινε αναπαράσταση της Θυσίας από γυναίκες με παραδοσιακές ενδυμασίες και τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Μητροπολίτης Βεροίας Ναούσης και Καμπανίας Παντελεήμων.

Νωρίτερα η κ. Σακελλαροπούλου παρέστη στην επίσημη δοξολογία στην οποία χοροστάτησε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Μετά τη δοξολογία η Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισκέφθηκε το Πνευματικό Κέντρο Νεότητας όπου συναντήθηκε με άτομα με ειδικές ανάγκες από κοινωνικές δομές του Δήμου.

Η παρέλαση δεν πραγματοποιήθηκε λόγω της δυνατής βροχής.

Την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις εκπροσώπησε ο υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος.

Παραβρέθηκαν η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δόμνα Μιχαηλίδου, οι βουλευτές της Ν.Δ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης, Αναστάσιος Μπαρτζώκας, του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Άγγελος Τόλκας ως εκπρόσωπος του προέδρου του κόμματος Αλέξη Τσίπρα, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κώστας Καλαϊτζίδης, ο δήμαρχος Νάουσας Νικόλας Καρανικόλας, εκπρόσωποι του Στρατού και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις