Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Κατερίνα Σακελλαροπούλου: Το παρασκήνιο και οι αποχαιρετισμοί στο ΣτΕ

Κατερίνα Σακελλαροπούλου: Το παρασκήνιο και οι αποχαιρετισμοί στο ΣτΕ

Με την ιδιότητα πλέον της εκλεγμένης πρώτης προέδρου της Δημοκρατίας έφυγε λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι από το κτίριο του Συμβουλίου της Επικρατείας η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου. Μάλιστα, αποχωρώντας από το Συμβούλιο της Επικρατείας είπε στους δημοσιογράφους: «Ευχαριστώ για την υπομονή σας».

Προηγήθηκε η ανακοίνωση του αποτελέσματος στην κυρία Σακελλαροπούλου από τον πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα ο οποίος συνοδευόμενος από τους οκτώ αντιπροέδρους του Κοινοβουλίου έφτασαν στο γραφείο της στο κτίριο του Συμβουλίου της Επικρατείας στο δεύτερο όροφο.


Σήμερα ήταν μία ιστορική ημέρα για το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο της χώρας. Λόγω αυτού υπήρχαν ισχυρά μέτρα ασφαλείας. Παρόλα αυτά λειτουργούσαν κανονικά το Β και Ε Τμήμα, το ένα υπό την προεδρία του Αθανάσιου Ράντου ο οποίος και την διαδέχεται.

Το κλίμα στο ΣτΕ ήταν συγκινησιακά φορτισμένο ενώ ένας πολίτης ήταν αυτός που πρώτος ευχήθηκε στην κυρία Σακελλαροπούλου η οποία και τον ευχαρίστησε εγκάρδια.

Συνάδελφοι της κυρίας Σακελλαροπούλου οι οποίοι βρίσκονταν στο πλευρό της εδώ και 37 και πλέον χρόνια την χαιρέτησαν και της ευχήθηκαν καλή επιτυχία στα νέα της καθήκοντα ενώ το ίδιο ισχύει και για τους υπαλλήλους του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου οι οποίοι έσπευσαν να φωτογραφηθούν μαζί της και να της δώσουν συγχαρητήρια.

Click4More Κατερίνα Σακελλαροπούλου: Πρόεδρος της Δημοκρατίας με 261 ψήφους

Η πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, ιδιαίτερα συγκινημένη τους ευχαρίστησε για την τιμή που της έγινε επισημαίνοντας ότι έχει πλήρη συνείδηση του βάρους που επωμίζεται και του χρέους που αναλαμβάνει.

Στο ισόγειο του ΣτΕ ειχαν “στηθεί” δυο γιγαντοοθόνες απ όπου παρακολούθησαν την σύντομη τελετή που μετέδιδε η ΕΡΤ, οι δημοσιογράφοι αλλά και πολλοί υπάλληλοι του Δικαστηρίου.

Παρών ήταν ο επίτιμος προεδρος ΣτΕ Χρ. Γεράρης και ο επίτιμος αντιπρόεδρος Μιχάλης Βροντάκης ενώ ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Οδυσσέας Κωνσταντινοπουλος ζήτησε από την νέα πρόεδρο να βγάλουν μια selfie.

Η κυρία Σακελλαροπούλου είχε μια σύντομη συνάντηση με τον πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα ενώ αμέσως μετά αποχαιρέτησε τους διαπιστευμένους δημοσιογράφους με τους οποίους φωτογραφήθηκε.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις