Πολιτική

Κατερίνα Σακελλαροπούλου: Χαραγμένη ανεξίτηλα στη μνήμη του λαού η σφαγή στα Καλάβρυτα

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

77 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την σφαγή στα Καλάβρυτα, όπου οι ναζί κατέσφαξαν τον ντόπιο πληθυσμό.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου με επιστολή της προς τον δήμαρχο Καλαβρύτων Αθανάσιο Παπαδόπουλο, αφού εκφράζει τη λύπη της, για την αδυναμία της να ανταποκριθεί στην πρόσκλησή του και να παραστεί στο Μνημόσυνο της 13ης Δεκεμβρίου στη μαρτυρική πόλη, λόγω των περιορισμών για την πανδημία, επισημαίνει ότι η σφαγή των Καλαβρύτων, η μεγαλύτερη ναζιστική θηριωδία του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου σε ελληνικό έδαφος, έχει χαραχθεί ανεξίτηλα στην ιστορική και συλλογική συνείδηση του λαού μας.

Παράλληλα, τονίζει ότι «στη μνήμη της αδικοχαμένης και ηρωικής γενιάς των Καλαβρυτινών παραμένει ενεργός ο δίκαιος αγώνας της επανόρθωσης» και καταλήγει εκφράζοντας την προσμονή να επισκεφθεί τα Καλάβρυτα, όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν.

Αναλυτικά η επιστολή

«Σας ευχαριστώ θερμά για την πρόσκλησή σας να παραστώ στο Μνημόσυνο της Κυριακής 13ης Δεκεμβρίου 2020 στη μαρτυρική σας πόλη. Θεωρώ ελάχιστο χρέος μου την απόδοση τιμής στα θύματα του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος και θα ήθελα να σας εκφράσω τη λύπη μου για την αδυναμία μου να ανταποκριθώ, λόγω των περιορισμών που έχουν τεθεί στις μετακινήσεις και τις συναθροίσεις για την αποτροπή της διασποράς του κορονοϊού.

Η σφαγή των Καλαβρύτων, η μεγαλύτερη ναζιστική θηριωδία του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου σε ελληνικό έδαφος, έχει χαραχθεί ανεξίτηλα στην ιστορική και συλλογική συνείδηση του λαού μας. Ένα ειδεχθές και αποτρόπαιο γεγονός, που όχι μόνο προκαλεί βάναυσα και τραυματίζει ανεπανόρθωτα το ανθρώπινο αίσθημα, αλλά μας καλεί, κάθε χρόνο, τη μέρα της επιστροφής μας στον τόπο του μαρτυρίου, σε εγρήγορση για τη θωράκιση της δημοκρατίας μας, στην Ελλάδα και την Ευρώπη, από τους εχθρούς της, τους επιγόνους του φασισμού και του ναζισμού. Στη μνήμη της αδικοχαμένης και ηρωικής γενιάς των Καλαβρυτινών παραμένει ενεργός ο δίκαιος αγώνας της επανόρθωσης.

Εύχομαι κάθε επιτυχία στις εκδηλώσεις σας και εκφράζω την προσμονή να επισκεφτώ τον τόπο σας, όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Το ΥΠΕΞ καταδικάζει τις απειλές των Χούθι στην Ερυθρά Θάλασσα: «Αναγνωρίζουμε τον καθοριστικό ρόλο του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας»
«Η προστασία των δικαιωμάτων και των ελευθεριών της ναυσιπλοΐας, παραμένει θεμελιώδης προτεραιότητα» αναφέρει η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ
ΥΠΕΞ
Μητσοτάκης από Γρεβενά για τον Ε65: «Η Ελλάδα των ημιτελών έργων ανήκει στο παρελθόν, απαντάμε με την αλήθεια των αποτελεσμάτων»
Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε τον νέο αυτοκινητόδρομο σύμβολο της «Ελλάδας μιας νέας εποχής» και επιτέθηκε στην αντιπολίτευση: «Τους αφήνουμε στο χθες»
Μητσοτάκης, Ε65
90
«Βραχυκύκλωμα» στο ΠΑΣΟΚ μετά τη στροφή Τσίπρα για τα μη κρατικά πανεπιστήμια: Οι αντικρουόμενες γραμμές Καρχιμάκη και Γιαννακοπούλου και το «άδειασμα» στον Δουδωνή
«Θα καταργήσουμε τον νόμο Πιερρακάκη και θα φτιάξουμε έναν νέο νόμο-πλαίσιο» - «Δεν έχει συζητηθεί κάτι τέτοιο στην Κοινοβουλευτική Ομάδα»
Καρχιμάκης, Γιαννακοπούλου, Δουδωνής
Πέτσας: «Πάντα υπάρχει δυνατότητα προσέγγισης με Σαμαρά και Καραμανλή» – «Ξεκάθαρα δεύτερος ο Τσίπρας στις εκλογές»
Ο βουλευτής της ΝΔ χαρακτήρισε εφικτό τον στόχο της αυτοδυναμίας, απορρίπτοντας τα σενάρια κυβερνήσεων συνεργασίας, και εκτίμησε ότι «το ΠΑΣΟΚ έχασε το τρένο»
Καραμανλής και Σαμαράς