Πολιτική

Καθησυχαστικός ο Μηταράκης – “Οι συντάξεις είναι εγγυημένες”

Εγγυημένες είναι οι συντάξεις διαβεβαίωσε ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Νότης Μηταράκης, μιλώντας στον ΑΝΤ1.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο κ. Μηταράκης σε ερώτηση για την ενδεχόμενη μείωση των εσόδων στα ταμεία, έπειτα από τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών τόνισε: «Τα έσοδα των ταμείων εξαρτώνται από πολλούς παράγοντες. Ο ένας παράγοντας είναι το ύψος των εισφορών, ο δεύτερος παράγοντας είναι ο αριθμός των εργαζομένων και ο τρίτος έχει να κάνει με το ύψος του μισθού στη χώρα μας. Στόχος είναι με την πολιτική ενίσχυσης της ανάπτυξης να πάρει μπρος η ατμομηχανή της ελληνικής οικονομίας».

Αναφορικά με το ζήτημα των αναδρομικών, ο κ. Μηταράκης απάντησε πως σε μια ευνομούμενη κοινωνία η εκτελεστική εξουσία πρέπει και οφείλει να εκτελεί τις όποιες δικαστικές αποφάσεις. Μάλιστα, τόνισε ότι αυτό δεν είναι ένα ζήτημα πολιτικής βούλησης, αλλά αποτελεί συνταγματική επιταγή.

Ακόμη ο κ. Μηταράκης σημείωσε: «Αυτήν τη στιγμή, αναμένουμε, όπως και πολλοί πολίτες, να εκδοθούν οι αντίστοιχες αποφάσεις του ΣτΕ, προκειμένου να προσδιοριστεί το ποσό που ενδεχομένως θα πρέπει να επιστραφεί από το συνταξιοδοτικό σύστημα».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Μητσοτάκης ετοιμάζει απόβαση στα «κάστρα» Καραμανλή και Σαμαρά – Σε ρυθμούς εκλογών η ΝΔ
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Χριστίνας Κοραή στην εκπομπή Live News του MEGA, ο πρωθυπουργός σχεδιάζει περιοδείες στη Μεσσηνία και τις Σέρρες, στέλνοντας παράλληλα μήνυμα «πανστρατιάς» σε υπουργούς, βουλευτές και στελέχη του κόμματος
Κυριάκος Μητσοτάκης, Νέα Δημοκρατία
Βενιζέλος: «Όταν ο Έλληνας πρωθυπουργός μιλά στον ΟΗΕ για το τουρκολιβυκό μνημόνιο, οφείλω να τον υποστηρίξω»
Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξήγησε γιατί στηρίζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη όταν υπερασπίζεται τις ελληνικές θέσεις στον ΟΗΕ - Οι δύο δηλώσεις της Τουρκίας και οι αιχμές για την απουσία εθνικής συναίνεσης
Μητσοτάκης και Βενιζέλος
7