Πολιτική

Κατώτατος μισθός: Μια ανάσα από την ανακοίνωση – Κρίσιμη συνάντηση Μητσοτάκη – Χατζηδάκη για την αύξησή του

Στο Μέγαρο Μαξίμου θα βρεθεί σήμερα (20.04.2022) ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης για να ενημερώσει τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για τις προτάσεις σχετικά με την αύξηση του κατώτατου μισθού από την 1η Μαΐου.

Από τη στιγμή που ο Κωστής Χατζηδάκης θα ενημερώσει τον πρωθυπουργό για τη διαβούλευση και την πρόταση του ΚΕΠΕ για το πόσο μπορεί να αυξηθεί ο κατώτατος μισθός, η κυβέρνηση θα είναι σχεδόν έτοιμη για τις οριστικές ανακοινώσεις. Η συνάντηση του υπουργού Εργασίας με τον Κυριάκο Μητσοτάκη θα γίνει στις 12:30. 

«Είμαστε πάρα πολύ κοντά στις ανακοινώσεις, θα πρόκειται για μια ουσιαστική και γενναία ενίσχυση του εισοδήματος», είπε μιλώντας στην εκπομπή «Σήμερα» στον ΣΚΑΙ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, αλλά δεν αναφέρθηκε στο ύψος της αύξησης από την 1η Μαΐου.

 

Οι εκτιμήσεις είναι πως ο κατώτατος μισθός θα φτάσει ίσως και τα 710 ευρώ άλλα ίσως αυτό να διαρρέεται για να… αιφνιδιάσει ευχάριστα.

Στήριξη για το ρεύμα και τον Μάιο

Ο Γιάννης Οικονόμου επανέλαβε ότι η οριζόντια στήριξη της κυβέρνησης για την τιμή του ρεύματος θα συνεχιστεί και τον Μάιο. «Η χώρα μας είναι η 15η σε ακρίβεια στην λιανική τιμή πώλησης του ηλεκτρικού ρεύματος. Η πολιτική μας έχει οδηγήσει στο να υπάρχουν άλλοι 15 ακριβότεροι από εμάς» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αναγνωρίζοντας ωστόσο ότι η επιβάρυνση σε όλους είναι πολύ μεγάλη.

Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση περιμένει την πρόταση της Κομισιόν τον Μάιο και επανέλαβε ότι «αν δεν υπάρξει ευρωπαϊκή απάντηση, επεξεργαζόμαστε το δικό μας πολύ αποφασιστικό σχέδιο. Μια πολύ αποφασιστική παρέμβαση και με διάρκεια».

Το εθνικό σχέδιο θα παρεμβαίνει είτε στον τρόπο με τον οποίο διαμορφώνεται η τιμή είτε με χρηματοδόση των πολιτών. «Δεν είμαστε ακόμη έτοιμοι να κάνουμε ανακοινώσεις» συμπλήρωσε, πάντως εξήγησε ότι θα υπάρξει αποφασιστική παρέμβαση ώστε ο πολίτης να πληρώνει λιγότερο.

Σε ερώτηση πότε θα φανεί η ελάφρυνση απάντησε «το ταχύτερο δυνατόν και ίσως έχει και αναδρομική ισχύ για ένα κομμάτι», πάντα υπό την προϋπόθεση ότι αντέχει η ελληνική οικονομία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Η Κίμπερλι Γκιλφόιλ συνάντησε την Λίνα Μενδώνη: Στο επίκεντρο η αντιμετώπιση της παράνομης διακίνησης πολιτιστικών αγαθών
Συζητήθηκαν, επίσης, οι τρέχουσες και μελλοντικές συνεργασίες του Υπουργείου Πολιτισμού με κορυφαία μουσεία των ΗΠΑ, όπως το Getty, το MET, το Museum of the Bible και τη National Gallery of Art
Λίνα Μενδώνη και Κίμπερλι Γκιλφόιλ
«Χωρίς έρεισμα» οι αντιδράσεις της Τουρκίας για τον ελληνικό θαλάσσιο χωροταξικό σχεδιασμό, λέει το υπουργείο Εξωτερικών
Νωρίτερα, η τουρκική διπλωματία κατηγόρησε την Ελλάδα ότι πέτυχε την έγκριση από την ΕΕ ενός συμπληρωματικού χάρτη θαλάσσιου σχεδιασμού που επεκτείνεται πάνω σε περιοχές τουρκικής διεκδίκησης
ÓõíÜíôçóç ôïõ õðïõñãïý Åîùôåñéêþí Íßêïõ ÄÝíäéá ìå ôïí Ãåíéêü ÃñáììáôÝá ôïõ ÍÁÔÏ ÃÝíò Óôüëôåíìðåñãê, ôçí Ôñßôç 6 Ïêôùâñßïõ 2020. 
(EUROKINISSI
Κυριάκος Μητσοτάκης στο Bloomberg για το λιμάνι του Πειραιά: Με τις ΗΠΑ έχουμε υπογράψει αμοιβαία επωφελείς συμφωνίες χωρίς να αμφισβητούμε επενδύσεις του παρελθόντος
«Έχουμε ήδη υπογράψει συμφωνίες που αποδεικνύουν ότι μπορούμε να καταλήξουμε σε αμοιβαία επωφελείς ρυθμίσεις χωρίς να αμφισβητούμε τις επενδύσεις που έγιναν στο παρελθόν και των οποίων η δομή πρέπει να γίνει σεβαστή»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Bloomberg