Πολιτική

Κατώτατος μισθός: “Στόχος μας να επεκταθεί σε όλους τους εργαζόμενους” αναφέρει ο Αλέξης Χαρίτσης

Στόχος της κυβέρνησης είναι η επέκταση της αύξησης κατώτατου μισθού και των επιδομάτων σε όλους τους εργαζόμενους, ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο».

Όπως είπε ο κ. Χαρίτσης, η αύξηση του κατώτατου «πιάνει τους εργαζόμενους που απασχολούνται με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου, στόχος είναι το επόμενο διάστημα να επεκτείνουμε αυτές τις αυξήσεις σε όλους σίγουρα μιλάμε για πολλές χιλιάδες εργαζόμενους που θα πρέπει να τύχουν, και με τη συγκεκριμένη ρύθμιση θα τύχουν, βελτίωσης του μισθού τους».

«Για εμάς», σημείωσε ο υπουργός Εσωτερικών, «η δίκαιη ανάπτυξη δεν μπορεί παρά να έχει στον πυρήνα της τις δυνάμεις της εργασίας. Και με αυτή την έννοια, η προσπάθεια που γίνεται και για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, αλλά και για τους εργαζόμενους στον ευρύτερο δημόσιο τομέα είναι ακριβώς η στήριξη της εργασίας, η στήριξη του μισθού».

Υπογράμμισε ότι «οι πολιτικές που εφαρμόζει αυτή η κυβέρνηση το τελευταίο διάστημα, με τους βαθμούς ελευθερίας που κατακτήσαμε μετά την έξοδο από τα μνημόνια, δείχνουν ότι υπάρχει μία διαφορετική πολιτική, που μπορεί να είναι και είναι υπέρ της κοινωνικής πλειοψηφίας […] Είναι πολύ σημαντικό πολιτικά να φανεί, τόσο στην ελληνική κοινωνία όσο και στις ευρωπαϊκές κοινωνίες», τόνισε ο κ. Χαρίτσης και συμπλήρωσε ότι «αντίστοιχες αυξήσεις έγιναν σε Πορτογαλία και Ισπανία, που έχουν και αυτές προοδευτικές κυβερνήσεις».

Ο κ. Χαρίτσης χαρακτήρισε θετικό το γεγονός ότι «οι παραγωγικοί φορείς, και δη των μικρομεσαίων, αντιμετωπίζουν επί της αρχής θετικά την αύξηση του κατώτατου μισθού» και επισήμανε ότι «είναι πάρα πολύ κρίσιμο μετά την έξοδο από την κρίση και από τα μνημόνια να ξαναχτίσουμε τη συμμαχία και με τα στρώματα των μικρομεσαίων, σε μία εντελώς διαφορετική βάση».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΠΑΣΟΚ κατά Μητσοτάκη για την κρίση εμπιστοσύνης στους θεσμούς: «Αν ψάχνει υπαίτιους ας κοιτάξει στον καθρέφτη του»
«Ο πρωθυπουργός εργαλειοποίησε την κοινοβουλευτική του πλειοψηφία για να εμποδίσει τη Δικαιοσύνη να ερευνήσει τυχόν ευθύνες των υπουργών του», υποστηρίζει, μεταξύ άλλων, η Χαριλάου Τρικούπη
ΠΑΣΟΚ
Ο Μητσοτάκης απάντησε έμμεσα στον Καραμανλή για τη Δικαιοσύνη: H αμφισβήτηση της εμπιστοσύνης μπορεί εύκολα σε αυτό το τοξικό περιβάλλον να γίνει μία αυτοεκπληρούμενη προφητεία στο μυαλό των πολιτών
«Το έργο της μεταρρύθμισης της δικαιοσύνης προωθείται με την εμπιστοσύνη σε αυτήν» τόνισε ο πρωθυπουργός
Κυριάκος Μητσοτάκης 77
Έρχεται «χρονοκόφτης» στη Βουλή - Πάνω από 7 ώρες κράτησε η συζήτηση για την εξωτερική πολιτική
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ήταν αυτή που αναδείχθηκε «πρωταθλήτρια» στην υπέρβαση του προβλεπόμενου χρόνου κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην Ολομέλεια για την εξωτερική πολιτική
Η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για την εξωτερική πολιτική