Πολιτική

Κατρούγκαλος: Άμεσα στη Βουλή σχέδιο νόμου για το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας

Ικανοποιημένος από το επίπεδο της συζήτησης και το κλίμα που επικράτησε στο Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΣΕΠ), δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο κ. Κατρούγκαλος προήδρευσε της σημερινής συνεδρίασης στο ΥΠΕΞ, με κύριο θέμα συζήτησης το σχέδιο συγκρότησης Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας και ανακοίνωσε πως πρόκειται να κατατεθεί τις επόμενες μέρες, για διαβούλευση, συνολικά η σχετική θεσμική πρόταση για τη νέα έννοια της εθνικής ασφάλειας, όπως είπε, και για τη θεσμική οργάνωση του ΥΠΕΞ σημειώνοντας ότι “με αυτό τον τρόπο συμπληρώνουμε το πολυεπίπεδο έργο μας μέχρι τώρα στα θέματα εξωτερικής πολιτικής”.

“Προσπαθούμε να διαμορφώσουμε μία κουλτούρα συναίνεσης εκεί που μπορεί να επιτευχθεί στα μείζονα θέματα της εξωτερικής πολιτικής και της εθνικής ασφάλειας χωρίς η συναίνεση να σημαίνει συγκυβέρνηση”, τόνισε ο κ. Κατρούγκαλος επισημαίνοντας ότι “η κυβέρνηση έχει την ευθύνη της χώρας και στην εξωτερική πολιτική”.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ αναφορικά με τη σημερινή συζήτηση για το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας ο κ. Κατρούγκαλος αποσαφήνισε ότι η σημερινή δεύτερη προσπάθεια για το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας στο ΕΣΕΠ “γίνεται ακριβώς γιατί θέλουμε να έχουμε όσο το δυνατόν συγκλίσεις των πολιτικών δυνάμεων που σε πολύ μεγάλο βαθμό επιτεύχθηκαν σήμερα. Έχουμε αναβαθμίσει το διεθνές κύρος της χώρας μας με επανειλημμένες πρωτοβουλίες ουσίας, ήρθε η στιγμή να σκεφτούμε πως θα μπορέσουμε να έχουμε συστηματική παραγωγή πολιτικής, σχεδιασμό, στρατηγικούς στόχους με ένα τρόπο που θα αποτυπωθεί θεσμικά”.

Ο υπουργός Εξωτερικών αναφερόμενος στη συνέχεια στην ενημέρωση που έκανε σχετικά με τα τρέχοντα ζητήματα τόσο σε ό,τι αφορά την Ευρώπη όσο και στις διμερείς μας σχέσεις δήλωσε “ικανοποιημένος από το επίπεδο της συζήτησης και το κλίμα που επικράτησε στο Συμβούλιο”

Τέλος σε ερώτηση σχετικά με δήλωση του Ν. Κοτζιά για το ότι η κυβέρνηση επέτρεψε να γίνει η επερώτηση του κ. Καμμένου στη Βουλή ο κ. Κατρούγκαλος απάντησε ότι “είναι υποχρέωση της κυβέρνησης να υπόκειται στον κοινοβουλευτικό έλεγχο, υποχρέωση από την οποία δεν θα αποστούμε”. Επικαλούμενος δε την απάντησή του στη Βουλή τόνισε επίσης ότι “προσωπικά δεν έχει καμία αμφιβολία για την ηθική ακεραιότητα του Νίκου Κοτζιά”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Στέφανος Μάνος: Ο πολιτικός κόσμος αποχαιρετά τον «αντισυμβατικό μεταρρυθμιστή» – Οι άγνωστες πτυχές του πρώην υπουργού
Οι αποχαιρετισμοί από διαφορετικές πλευρές του πολιτικού φάσματος συγκλίνουν έτσι στην εικόνα ενός πολιτικού που επέμενε στις ιδέες του, συχνά με πολιτικό κόστος, και άφησε διακριτό αποτύπωμα στη δημόσια ζωή της Μεταπολίτευσης
Στέφανος Μάνος
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στα Χανιά για τον Δεκαπενταύγουστο: «Η σκέψη μας με αυτούς που δίνουν αγώνα απέναντι στις πυρκαγιές»
«Η μεγάλη αυτή ημέρα της ορθοδοξίας, είναι πάντα μία ευκαιρία αναστοχασμού και αναζήτησης της δύναμης που μας δίνει η πίστη μας, για να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες«, είπε ο πρωθυπουργός
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης
65
Νέες αιχμές Μουτσάτσου κατά Καρυστιανού: «Υποβαθμίζεται η συνεισφορά όσων επέλεξαν να αποχωρήσουν»
Η πρώην συνεργάτιδα της «Ελπίδας για τη Δημοκρατία» απαντά στις αναφορές για τα στελέχη που αποχώρησαν και παρουσιάζει αναλυτικά τη δουλειά της στον Τομέα Πολιτισμού - «Δεν διαγράφονται αναδρομικά ο χρόνος, η εργασία, οι πρωτοβουλίες και οι ιδέες»
Αυγερινός, Μουτσάτσου και Καρυστιανού 8
Γεωργιάδης: Από την 1η Σεπτέμβρη η υποχρεωτική ηλεκτρονική καταχώρηση διαγνωστικών εξετάσεων – «Τί αμορφωσιά έχουν κάποιοι»
«Αντί να πουν μπράβο αρχίζουν από κάτω και υβρίζουν με θεωρίες συνωμοσίας για τις Ασφαλιστικές, τα προσωπικά δεδομένα», γράφει ο υπουργός Υγείας
Άδωνις Γεωργιάδης 40