Πολιτική

Κατρούγκαλος: Η εξομάλυνση των σχέσεων της Τουρκίας με την “Δύση” περνά από την Ελλάδα

Τη σημασία της απελευθέρωσης των δύο στρατιωτικών από την Τουρκία υπογράμμισε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Τα Νέα» ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, τονίζοντας ότι πρόκειται για «σημαντική διπλωματική επιτυχία».
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

«Είναι μία σημαντική διπλωματική επιτυχία, καρπός συστηματικής προσπάθειας μηνών», ανέφερε και συμπλήρωσε ότι η διπλωματία αρχών που ακολούθησε η Ελλάδα «έδειξε στην Τουρκία ότι η εξομάλυνση των σχέσεών της με τη Δύση, ιδίως με την Ευρώπη, περνά από την Ελλάδα και την απελευθέρωση των δύο».

Επίσης, εμφανίστηκε καθησυχαστικός ως προς το ενδεχόμενο να σκληρύνει η γείτονα χώρα τη στάση της στο Αιγαίο ή τη Νοτιοανατολική Μεσόγειο, για να εκτρέψει την πίεση που δέχεται από τη Δύση: «Φαίνεται μέχρι στιγμής το αντίθετο», σχολίασε.

Αναλύοντας παραπάνω τις διμερείς σχέσεις, ο αναπληρωτής υπουργός επεσήμανε ότι η απελευθέρωση των στρατιωτικών δημιουργεί προϋποθέσεις για αποκλιμάκωση της έντασης στο Αιγαίο, εφόσον συνδυαστεί με άλλες ανάλογες έμπρακτες ενεργειες, σεβασμού του διεθνούς δικαίου και των σχέσεων καλής γειτονίας.

Όσον αφορά τις σχέσεις με τη Ρωσία, ο κ. Κατρούγκαλος σημείωσε ότι «οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους».

Τέλος, αναφερόμενος στην εσωτερική πολιτική σκηνή και τα αποτελέσματα της πολιτικής της κυβέρνησης, ο αναπληρωτής υπουργός τόνισε ότι «κάθε κυβέρνηση κρίνεται από την απόδοσή της» και παράλληλα, εξέφρασε την αισιοδοξία ότι μέχρι τις εκλογές, θα έχει φανεί η διαφορά στην καθημερινότητα των πολιτών, οι οποίοι «θα έχουν να συγκρίνουν και να επιλέξουν ανάμεσα στη συνέχιση της ανοδικής πορείας και στην επιστροφή στα πρόσωπα και στις πολιτικές που έφεραν την κρίση».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος και Μαρέβα Μητσοτάκη στο Μουσείο της Ακρόπολης για το δείπνο της UNESCO – Καλεσμένη και η Άννα Βίσση
Η βραδιά ήταν αφιερωμένη στην προστασία και τη διαφύλαξη της πολιτιστικής κληρονομιάς, με την παρουσία της Αμάλ Αλαμουντίν Κλούνεϊ, η οποία βρίσκεται στην Αθήνα με αφορμή τη σημαντική εκδήλωση της UNESCO
Κυριάκος Μητσοτάκης – Μαρέβα Γκραμπόφσκι στο Μουσείο της Ακρόπολης για το δείπνο της UNESCO 7
Κυριάκος Μητσοτάκης για τα μέτρα στη ΔΕΘ: «Συμφωνία Προόδου και Ευημερίας με ορίζοντα την Ελλάδα του 2030»
Με ανάρτησή του ο πρωθυπουργός χαρακτηρίζει τα μέτρα ως «ένα συνεκτικό σχέδιο για καλύτερα εισοδήματα, ουσιαστική στήριξη της κοινωνίας και μεγαλύτερη ανάπτυξη»
Συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στο Συνεδριακό Κέντρο Ιωάννης Βελλίδης στα πλαίσια της 90ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης
5
Πέθανε ο Αλέκος Καλύβης: Δούρου και Σακελλαρίδης αποχαιρετούν το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς
«Ο Αλέκος Καλύβης σφράγισε μια εποχή κατά την οποία η ελληνική Αριστερά ριζοσπαστικοποιήθηκε, άνοιξε διαύλους με τα κοινωνικά κινήματα και απέκτησε μεγαλύτερη πολιτική αυτοπεποίθηση»
Αλέκος Καλύβης
Στο Καστελλόριζο το Σαββατοκύριακο ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την 83η επέτειο απελευθέρωσης του ακριτικού νησιού
Ο πρωθυπουργός θα αναχωρήσει το απόγευμα της Παρασκευής για το ακριτικό νησί - Το πρωί θα παρευρεθεί στον αγιασμό για την έναρξη της σχολικής χρονιάς στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Άνω Λιοσίων
Κυριάκος Μητσοτάκης