Τρίτη, 23 Απρ.
20oC Αθήνα

Κατρούγκαλος σε Τσαβούσογλου: Προτιμώ να με λες καρντάση – Ένταση για τους 8 Τούρκους αξιωματικούς

Κατρούγκαλος σε Τσαβούσογλου: Προτιμώ να με λες καρντάση – Ένταση για τους 8 Τούρκους αξιωματικούς
Φωτογραφία EPA

Μπορεί στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν μετά τη συνάντησή τους στην Αττάλεια τα πράγματα να ήταν… κόσμια, αλλά φαίνεται πως Γιώργος Κατρούγκαλος και Μεβλούτ Τσαβούσογλου είχαν τις… εντάσεις τους.

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος φρόντισε να απαντήσει στις προκλητικές δηλώσεις που έκανε την περασμένη Κυριακή ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από τη Σμύρνη, όταν μίλησε για “γκιαούρηδες”.

«Προτιμώ να με λες καρντάση παρά γκιαούρη» είπε ο Γιώργος Κατρούγκαλος στον Μεβλούτ Τσαβούσογλου, όπως μεταδίδει ο Μανώλης Κωστίδης στον Ελεύθερο Τύπο.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Κυριακή από τη Σμύρνη, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε πει: «Σμύρνη εσύ, που ο Μουσταφά Κεμάλ στις 9 Σεπτεμβρίου με το στρατό του σε απελευθέρωσε από τους εχθρούς. Σμύρνη, εσύ που ρίχνεις τους γκιαούρηδες στη θάλασσα και προστατεύεις τους ανήμπορους», με τις δηλώσεις του να προκαλούν την ηχηρή απάντηση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών.

Ο διάλογος για τους Τούρκους αξιωματικούς

Ένταση ανάμεσα στους δυο άνδρες φαίνεται ότι προκάλεσε και το θέμα των 8 Τούρκων αξιωματικών που διέφυγαν από την Τουρκία με ελικόπτερο λίγες ώρες μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στις 15 Ιουλίου 2016 και έχουν πάρει άσυλο στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του OPEN TV, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου είπε στον Έλληνα ομόλογό του: «Γιώργο, δεν θα μου πεις εσύ ποιοι είναι οι πραξικοπηματίες». Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών σημείωσε πως «ξέρουμε όλοι μας πως είναι πραξικοπηματίες, έφυγαν την νύχτα του πραξικοπήματος και με ελικόπτερο ήρθαν στην Ελλάδα. Εσείς μας στείλατε το ελικόπτερο αλλά δεν μας στείλατε τους πραξικοπηματίες».

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος δεν το άφησε αναπάντητο και είπε: «υπάρχουν αποφάσεις δικαστηρίων στην Ελλάδα. Η δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις