Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Κατρούγκαλος: Η Ευρώπη θα έπρεπε να έχει το δικό της ΔΝΤ

Κατρούγκαλος: Η Ευρώπη θα έπρεπε να έχει το δικό της ΔΝΤ

Ο αναπληρωτής υπουργός εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος αφού πρώτα ανέφερε σχετικά με το δημοψήφισμα στην Ιταλία και τις εκλογές στην Αυστρία οτι οι πολίτες μάχονται κατά τις λιτότητας στην Ευρώπη, είπε ερωτηθείς για τη διαπραγμάτευση οτι θα κλείσει με αίσιο τέλος και χωρίς να υποχωρήσουμε στα εργασιακά θέματα.

Στο σημερινό Eurogroup θα διαπιστωθεί η πρόοδος που έχει γίνει και ενδέχεται μέσα στον Δεκέμβριο να έχουμε μια νέα συνεδρίαση με στόχο τα μέτρα για την ποσοτική χαλάρωση και τη συζήτηση για το χρέος.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης, North98 ο αναπληρωτής υπουργός εξωτερικών είπε πως ασφαλώς θα ήταν καλύτερα η Ευρώπη να είχε το δικό της ΔΝΤ για να αντιμετωπίζει θέματα οικονομίας, ωστόσο αυτό δεν έχει γίνει. Προφανώς είπε και δεν θα θέλαμε το ΔΝΤ αλλά δεν μπορούμε τώρα να δώσουμε μάχη για να φύγει αλλά να ειναι πιο κοντά στις δικές μας θέσεις αλλά χωρίς υποχώρηση των εργασιακών θεμάτων.

Ο κ. Κατρούγκαλος σημείωσε πως η αξιολόγηση θα κλείσει με αίσιο τέλος και δεν υπάρχουν στον ορίζοντα πολιτικές εξελίξεις με την έννοια των εκλογών που όπως ειπε θα γίνουν το 2019.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε