Πολιτική

Κατρούγκαλος: Η ΝΔ χρησιμοποιεί τη δικαιοσύνη για να μας ανατρέψει– ”Μπεσαλής” σύμμαχος οι ΑΝΕΛ

«Η ΝΔ είναι αυτή που επιχειρεί, κατά συνταγματικά ανεπίτρεπτο τρόπο, να χρησιμοποιήσει τη Δικαιοσύνη ως πολιορκητικό κριό εναντίον μας», τονίζει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Ειδήσεις" ο Γιώργος Κατρούγκαλος. Σχετικά με την συνεργασία με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι πρόκειται για έναν ''μπεσαλή σύμμαχο΄''. 

Πρέπει να τον ερμηνεύει, και υπάρχουν περιπτώσεις δεκτικές προοδευτικής και συντηρητικής ερμηνείας από καλόπιστους και τίμιους εφαρμοστές του δικαίου. Άλλο αυτό, όμως, και άλλο να τελούν δικαστικοί λειτουργοί υπό εργαλειακή εξάρτηση από ένα κόμμα».

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο διεξαγωγής δημοψηφίσματος για το Σύνταγμα υποστηρίζοντας ότι «οι ελίτ στην Ελλάδα και το πολιτικό κατεστημένο περιφρονούν και φοβούνται τη λαϊκή ετυμηγορία. Εμείς έχουμε εμπιστοσύνη στο λαό και θέλουμε να έχει το λόγο για όλα τα σημαντικά ζητήματα».

Σε ερώτηση για το αν η κοινοβουλευτική πλειοψηφία “σπάσει” πριν το τέλος της τετραετίας δηλώνει ότι «οι ΑΝΕΛ αποτελούν αξιόπιστο και “μπεσαλή” σύμμαχο, παρά τις σημαντικές ιδεολογικές διαφορές μας». 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Γεωργιάδης σε Ακρίτα: Προετοιμαστείτε να έρθετε στο δικαστήριο για τις ανυπόστατες κατηγορίες που εκστομίζετε
«Η ανάρτηση σας θα μείνει στην νεότερη ελληνική Ιστορία ως μνημείο κυνισμού, αυταρχισμού και κυβερνητικής αυθαιρεσίας», απαντησε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
Άδωνις Γεωργιάδης και Έλενα Ακρίτα 6
Ποινικές κι αστικές συνέπειες για τους δράστες επιθέσεων στα Πανεπιστήμια - Κυρώσεις και στα Ιδρύματα που δεν συμμορφώνονται με τον νόμο
Μέσα στις επόμενες ημέρες οι προτάσεις του υπουργείου Παιδείας για την ασφάλεια στα Πανεπιστήμια. «Οδηγός» τα μέτρα που εφαρμόστηκαν στα γήπεδα
Κυριάκος Μητσοτάκης 13
Μαρινάκης για την έκθεση για την Ελευθερία του Τύπου: Διασπορά fake news από τον ΣΥΡΙΖΑ
«Η Task Force για την Ασφάλεια των Δημοσιογράφων είναι ολοκληρωμένος θεσμός με μηχανισμό πολιτικής διαβούλευσης, συμμετοχή επαγγελματικών ενώσεων, αστυνομίας, δικαστικών λειτουργών και δημοσιογράφων»
Ο Παύλος Μαρινάκης