Πολιτική

Κατσίκης για διόρθωση φύλου: Δηλαδή θα σε βλέπουμε ως άντρα και θα σου λέμε “γεια σου κυρία;”

Την άποψη ότι όσοι θα πρέπει υποβληθούν σε χειρουργική επέμβαση, όσοι θέλουν να αλλάξουν το φύλο στην ταυτότητά τους εξέφρασε ο Κώστας Κατσίκης. Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ επανέλαβε ότι θα καταψηφίσει τη διάταξη για τη διόρθωση φύλου.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

«Εάν πρέπει να αλλάξει φύλο κάποιος, έχει εφαρμογή ο νόμος του 1976 ο οποίος δεν είναι αναδρομικός, είναι πάρα πολύ σωστός. Ότι δηλαδή δεν προβαίνουμε σε μια απλή διόρθωση, αλλά προβαίνουμε σε μια ουσιαστική αλλαγή (σ.σ με χειρουργική επέμβαση) και εκεί είμαι σύμφωνος» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Κατσίκης, ο οποίος έχει δηλώσει πως θα καταψηφίσει τη διάταξη του νομοσχεδίου για τη διόρθωση φύλου.

Κατσίκης «Θα καταψηφίσω τη διάταξη για τη διόρθωση φύλου»

Ο κ. Κατσίκης επαναλαμβάνοντας τις ομοφοβικές του απόψεις στον Realfm είπε ότι θα καταψηφίσει τη διάταξη και πως τον καλύπτει ο παλιός νόμος για την αναγνώριση της αλλαγής φύλου στα διεμφυλικά άτομα.

«Η ουσία βρίσκεται στο εάν μπορούμε να δεχθούμε ότι ένας άνθρωπος μπορεί, απλά με μια δήλωση, να διεκδικήσει και να κατοχυρώσει την νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου ή εάν πρέπει να σεβαστούμε και να επιμείνουμε στον παλιό νόμο του 1976, που έθετε σαφείς προϋποθέσεις δικαστικών αποφάσεων, οι οποίες απέρρεαν μετά από αξιολόγηση και εκτίμηση στοιχείων, όπως η παρέμβαση για αλλαγή, και όχι για διόρθωση, φύλου. Το νέο νομοθέτημα μιλάει για διόρθωση και όχι για αλλαγή φύλου και διαχωρίζει τις έννοιες» είπε ο βουλευτής.

«Αν θες να λέγεσαι γυναίκα πρέπει να έχεις χαρακτηριστικά γυναίκας»

«Αν κάποιος θέλει να λέγεται γυναίκα θα πρέπει να έχει κι εκείνα τα χαρακτηριστικά της γυναίκας. (…) Προσωπικά στηρίζω το δικαίωμα τους να αυτοπροσδιορίζονται όπως θέλουν. Πρότεινα στη βουλή να φτιάξουν και φτιάξουν ταυτότητες που θα γράφουν βιολογικό φύλο: άρρεν, και δίπλα διόρθωση φύλου: τρανσέξουαλ. Πού βλέπετε το κακό;»

«Σε περίπτωση που υπάρχει κάποιο “γενετικό ελάττωμα” εκεί το θέμα αλλάζει εντελώς. Θα πρέπει να υπερισχύσει ένα από τα δύο φύλα, εκείνο που αισθάνεται το άτομο ότι είναι τι επικρατέστερο, και με ιατρική παρέμβαση να δώσει τη λύση. Μην μπερδεύουμε την ομοφυλοφιλία με αυτό.

«Θα γίνεις γυναίκα απλώς επειδή το δήλωσες;»

Εδώ ο άλλος λέει θέλω να γίνω γυναίκα. Ωραία θες να γίνεις γυναίκα. Πώς θα γίνεις γυναίκα; Απλά επειδή το δήλωσες; τι θα αλλάξει μέσα σου. Ότι θα σε νομιμοποιήσουμε και θα σε βλέπουμε ως άντρα και θα σου λέμε “γεια σου κυρία;” Τι λογική έχει;» υποστήριξε ο Κώστας Κατσίκης.

Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ κατέληξε επαναλαμβάνοντας ότι θα καταψηφίσει τη διάταξη.

Ο Κατσίκης και η «άλωση του Αγίου Όρους»

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν λίγες ημέρες μιλώντας στη βουλή ο Κώστας Κατσίκης είχε χαρακτηρίσει το νομοσχέδιο για την ταυτότητα φύλου, «ψυχολογικό σοκ» για την κοινωνία.

Παράλληλα είχε εκφράσει τον… προβληματισμό του καθώς όπως είπε αν υπερψηφιστεί το νομοσχέδιο θα αλωθεί το άβατο του Αγίου Ορους. Κι αυτό γιατί όπως υποστήριξε μια γυναίκα που θα διορθώσει το φύλο της σε άντρα θα μπορεί να πάει στο Αγιο Ορος .

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Αλέξης Τσίπρας στον Άρειο Πάγο για την κατάθεση των υπογραφών της ΕΛΑΣ – Τον συνοδεύει η Μαρία Λεπενιώτη πρόεδρος στη δίκη της Χρυσής Αυγής
Τον Αλέξη Τσίπρα συνόδευσαν η εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ, Θεώνη Κουφονικολάκου και οι αναπληρωτές εκπρόσωποι του κόμματος, Κώστας Καρπουχτσής, Γιώργος Μπαλατσούκας, Νίκος Νυφούδης και Άννα Παπαδοπούλου
Ο Αλέξης Τσίπρας
Ανανεώθηκε πριν 1 λεπτό
18
ΕΛΑΣ – Ελληνική Αριστερή Συμπαράταξη: Η dream team του Αλέξη Τσίπρα και ο νέος ρόλος του Διονύση Τεμπονέρα
Την ομάδα των 5 θα πλαισιώνουν κι άλλα πρόσωπα, περίπου 4 με 5, τα οποία θα βρεθούν σε τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές για να επικοινωνήσουν τις αρχές του νέου κόμματος
H dream team του Αλέξη Τσίπρα 21
Νίκος Ανδρουλάκης: Νέα αρχή με παλιές πρακτικές δεν γίνεται, κάποιοι δεν κάνουν δημοσκοπήσεις αλλά χειραγώγηση της κοινής γνώμης
«Εάν ο ελληνικός λαός επιλέξει το ΠΑΣΟΚ να είναι πρώτο, θα έχουμε και πολιτική αλλαγή και σταθερότητα» τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μιλώντας στο Open
Ο Νίκος Ανδρουλάκης
Ο Γιώργος Μυλωνάκης επέστρεψε στην Ελλάδα από το κέντρο αποκατάστασης στη Γερμανία – Βελτιώνεται η υγεία του
Η σοβαρή περιπέτεια με την υγεία του Γιώργου Μυλωνάκη ξεκίνησε στις 15 Απριλίου όταν υπέστη ρήξη ανευρύσματος εγκεφάλου και χρειάστηκε για αρκετές ημέρες να νοσηλευτεί στη ΜΕΘ
Γιώργος Μυλωνάκης
20
«Σηκώνουν μανίκια» στο Μέγαρο Μαξίμου: Ο στόχος της αυτοδυναμίας, η διαιρεμένη αντιπολίτευση και τα νέα κόμματα Τσίπρα και Καρυστιανού
Στο Μέγαρο Μαξίμου δηλώνουν ότι ο μοναδικός και υπέρτατος στόχος παραμένει σταθερά η αυτοδυναμία στις εκλογές, και παραπέμπουν στο 2023, όταν, παρά τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων, τελικά η ΝΔ έλαβε ισχυρή εντολή
Μέγαρο Μαξίμου 8