Πολιτική

“Καυγάς” Κρέτσου – Καραθανασόπουλου για τον Κομμουνισμό! “Μη με προσβάλετε”

Ιδεολογική… παρεξήγηση στην Βουλή μεταξύ του βουλευτή του ΚΚΕ, Νίκου Καραθασόπουλου και της κοινοτικής Επιτρόπου για την Περιφερειακή Πολιτικής Κορίνας Κρέτσου. Όλα έγιναν κατά την ακρόαση της Επιτρόπου στην αρμόδια επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής.

«Το να με λέτε υποκρίτρια επειδή δεν πιστεύω στον Κομμουνισμό δεν είναι δίκαιο. Δεν ζήσατε εσείς σε μια χώρα που είχε μόνον δυο ώρες τηλεόραση το μήνα. Δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική για χώρες όπως τη δική μου και τη δική σας από την ΕΕ. Αγαπώ την Ελλάδα, αλλά δεν δέχομαι να βρίσκομαι στην Ελλάδα και να με προσλάβουν». Αυτή ήταν η θυμωμένη απάντηση της Ρουμάνας Επιτρόπου όταν άκουσε τον βουλευτή του ΚΚΕ Νίκο Καραθανασόπουλο να αναπτύσσει τις ιδεολογικές θέσεις του κόμματός του για την ΕΕ και τις εξέλαβε ως προσωπική αιχμή.

Ο κ. Καραθανασόπουλος χαρακτηριστικά νωρίτερα είχε αναφέρει πως «αποτελεί μόνο υποκρισία η ανησυχία της ΕΕ για την κρίση του μεταναστευτικού. Αντίθετα θέλει πολύ φθηνά εργατικά χέρια και για αυτό αξιοποιεί και τους οικονομικούς μετανάστες και τους πρόσφυγές».

Μετά πάντως την αντίδραση της Επιτρόπου, ο Νίκος Καραθανασόπουλος εξήγησε ότι «δεν ξέρω πως μεταφράστηκαν τα όσα είπα, αλλά δεν αναφέρθηκα προσωπικά στην κ. Κρέτσου. Εγώ σχολίασα την πολιτική της ΕΕ για τους μετανάστες. Εκεί τοποθέτησα την υποκρισία και όχι σε προσωπικό επίπεδο».

Σύμφωνα με συνεργάτες της Επιτρόπου, μεταξύ του βουλευτή του ΚΚΕ και της Επιτρόπου δόθηκαν εξηγήσεις και μετά την λήξη της συνεδρίασης και λύθηκε η παρεξήγηση.

Η Κορίνα Κρέτσου αναφερόμενη στην Περιφερειακή Πολιτική της ΕΕ είπε πως «χρήματα έχουμε στις Βρυξέλλες για πολλά έργα, αλλά συχνά αυτά περιμένουν, γιατί οι χώρες – μέλη δεν έχουν τη διοικητική ικανότητα να διαχειριστούν τα έργα». Έδωσε συγχαρητήρια στην Ελλάδα για την απορρόφηση του ΕΣΠΑ 2007-2013, καθώς δεν χάθηκε ούτε ένα ευρώ από ευρωπαϊκούς πόρους.

Υποσχέθηκε τη συνέχιση της στήριξης της Ελλάδας για ένα ανταγωνιστικό μοντέλο, ενώ επισήμανε τις καθυστερήσεις σε ορισμένα μεγάλα έργα στην χώρα μας όπως το Μετρό της Θεσσαλονίκης και τη διαχείριση στερεών αποβλήτων με αποτέλεσμα η χώρα μας να πληρώνει υψηλά πρόστιμα. Η Επίτροπος προανήγγειλε πως το καλοκαίρι, τον Ιούνιο συγκεκριμένα, θα επισκεφθεί τα νησιά τα οποία δέχονται την μεγαλύτερη πίεση από το προσφυγικό και «θα προσπαθήσουμε να βρούμε λύσεις και για τους ανθρώπους που υποφέρουν από την ανθρωπιστική κρίση».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Πυρά της αντιπολίτευσης για την ανάρτηση Μητσοτάκη και τα Τέμπη: «Δεν ντρέπεται για τις δηλώσεις Φλωρίδη»
ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και Ελληνική Λύση ασκούν κριτική στον πρωθυπουργό για το εισόδημα, την ακρίβεια, τη δίκη για τη σιδηροδρομική τραγωδία και τις αναφορές στην υπόθεση των υποκλοπών
Ολομέλεια της Βουλής 6
Νίκος Ανδρουλάκης στο TikTok: Από τους καφέδες του Συνεδρίου στο «όχι» στο γιουβέτσι της μητέρας του και τη δίαιτα
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απαντά σε σύντομες ερωτήσεις νέων συνέδρων για τις προτιμήσεις, τις συνήθειες και τις πιο χαλαρές στιγμές του στο περιθώριο του 4ου Τακτικού Συνεδρίου
Νίκος Ανδρουλάκης
8
Δημήτρης Κουτσούμπας από Λιτόχωρο: «Η άρχουσα τάξη έχει χωθεί για τα καλά στον πόλεμο στη Μέση Ανατολή»
Στην εκδήλωση για τα 80 χρόνια από την ίδρυση του ΔΣΕ, ο γγ του ΚΚΕ συνέδεσε την ιστορική μνήμη με τη σημερινή συγκυρία, κατηγορώντας κυβέρνηση και ευρωατλαντικά κόμματα για εμπλοκή στους πολεμικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ και Ισραήλ
Δημήτρης Κουτσούμπας
Παύλος Πολάκης για Νικόλα Φαραντούρη στο συνέδριο ΠΑΣΟΚ: «Είναι φελλός, μικρός ήταν στη ΔΑΠ»
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την παρουσία του ευρωβουλευτή στο 4ο συνέδριο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, υποστήριξε ότι έχει μετανιώσει που δεν τον είχε «ξεφτιλίσει» νωρίτερα
Φαραντούρης και Τσουκαλάς 13
Beef Σδούκου – Αποστολάκη για τους «πελάτες της Δεξιάς»: «Κατάντημα», «Κοινωνικά απομονωμένη η κυβέρνηση»
Η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ κάνει λόγο για τοποθετήσεις που «θύμισαν εποχές των “γερμανοτσολιάδων”», με τη βουλευτή του ΠΑΣΟΚ απαντά ότι το Μαξίμου επιχειρεί, μέσω διαστρέβλωσης, να αλλάξει την ατζέντα
Σδούκου και Αποστολάκη 5