Πολιτική

“Καυγάς” Κρέτσου – Καραθανασόπουλου για τον Κομμουνισμό! “Μη με προσβάλετε”

Ιδεολογική… παρεξήγηση στην Βουλή μεταξύ του βουλευτή του ΚΚΕ, Νίκου Καραθασόπουλου και της κοινοτικής Επιτρόπου για την Περιφερειακή Πολιτικής Κορίνας Κρέτσου. Όλα έγιναν κατά την ακρόαση της Επιτρόπου στην αρμόδια επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής.

«Το να με λέτε υποκρίτρια επειδή δεν πιστεύω στον Κομμουνισμό δεν είναι δίκαιο. Δεν ζήσατε εσείς σε μια χώρα που είχε μόνον δυο ώρες τηλεόραση το μήνα. Δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική για χώρες όπως τη δική μου και τη δική σας από την ΕΕ. Αγαπώ την Ελλάδα, αλλά δεν δέχομαι να βρίσκομαι στην Ελλάδα και να με προσλάβουν». Αυτή ήταν η θυμωμένη απάντηση της Ρουμάνας Επιτρόπου όταν άκουσε τον βουλευτή του ΚΚΕ Νίκο Καραθανασόπουλο να αναπτύσσει τις ιδεολογικές θέσεις του κόμματός του για την ΕΕ και τις εξέλαβε ως προσωπική αιχμή.

Ο κ. Καραθανασόπουλος χαρακτηριστικά νωρίτερα είχε αναφέρει πως «αποτελεί μόνο υποκρισία η ανησυχία της ΕΕ για την κρίση του μεταναστευτικού. Αντίθετα θέλει πολύ φθηνά εργατικά χέρια και για αυτό αξιοποιεί και τους οικονομικούς μετανάστες και τους πρόσφυγές».

Μετά πάντως την αντίδραση της Επιτρόπου, ο Νίκος Καραθανασόπουλος εξήγησε ότι «δεν ξέρω πως μεταφράστηκαν τα όσα είπα, αλλά δεν αναφέρθηκα προσωπικά στην κ. Κρέτσου. Εγώ σχολίασα την πολιτική της ΕΕ για τους μετανάστες. Εκεί τοποθέτησα την υποκρισία και όχι σε προσωπικό επίπεδο».

Σύμφωνα με συνεργάτες της Επιτρόπου, μεταξύ του βουλευτή του ΚΚΕ και της Επιτρόπου δόθηκαν εξηγήσεις και μετά την λήξη της συνεδρίασης και λύθηκε η παρεξήγηση.

Η Κορίνα Κρέτσου αναφερόμενη στην Περιφερειακή Πολιτική της ΕΕ είπε πως «χρήματα έχουμε στις Βρυξέλλες για πολλά έργα, αλλά συχνά αυτά περιμένουν, γιατί οι χώρες – μέλη δεν έχουν τη διοικητική ικανότητα να διαχειριστούν τα έργα». Έδωσε συγχαρητήρια στην Ελλάδα για την απορρόφηση του ΕΣΠΑ 2007-2013, καθώς δεν χάθηκε ούτε ένα ευρώ από ευρωπαϊκούς πόρους.

Υποσχέθηκε τη συνέχιση της στήριξης της Ελλάδας για ένα ανταγωνιστικό μοντέλο, ενώ επισήμανε τις καθυστερήσεις σε ορισμένα μεγάλα έργα στην χώρα μας όπως το Μετρό της Θεσσαλονίκης και τη διαχείριση στερεών αποβλήτων με αποτέλεσμα η χώρα μας να πληρώνει υψηλά πρόστιμα. Η Επίτροπος προανήγγειλε πως το καλοκαίρι, τον Ιούνιο συγκεκριμένα, θα επισκεφθεί τα νησιά τα οποία δέχονται την μεγαλύτερη πίεση από το προσφυγικό και «θα προσπαθήσουμε να βρούμε λύσεις και για τους ανθρώπους που υποφέρουν από την ανθρωπιστική κρίση».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μητσοτάκης στο Breitbart: «Ο Τραμπ θα περάσει καλά στην Ελλάδα, είμαστε περήφανοι για τη φιλοξενία μας και ελπίζουμε να συμφωνήσει με το Ιράν»
Όσα είπε ο Έλληνας πρωθυπουργός για Τραμπ, Ιράν, Γάζα και τις έρευνες των Exxon Mobil και Chevron στην χώρα - Η συνέντευξή του στο Breitbart News, στο πλαίσιο του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών
Κυριάκος Μητσοτάκης 9
Μαρινάκης κατά Ανδρουλάκη για το «ντιλάρισμα» με τους «13» του ΟΠΕΚΕΠΕ: «Όσο και αν πιέζεται από τις δημοσκοπήσεις, δεν πρέπει να ξεχνά τον θεσμικό του ρόλο»
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατηγορεί τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για διαστρέβλωση και πολιτική πίεση
Παύλος Μαρινάκης
Νέα σύγκρουση ΠΑΣΟΚ – Μαξίμου για τους «13» του ΟΠΕΚΕΠΕ: «Μαζεύει το χάσμα» απαντά στη ΝΔ η Χαριλάου Τρικούπη
Η αξιωματική αντιπολίτευση ανεβάζει εκ νέου τους τόνους, βλέποντας προσπάθεια εσωτερικής πυρόσβεσης στο κυβερνητικό στρατόπεδο μετά τις βολές κατά Σκέρτσου
Τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη