Παρασκευή, 12 Απρ.
24oC Αθήνα

«Καυγάς» Μηταράκη με Καμίνη για τους διοικητές στις δομές

Βουλή

Κόντρα στην Ολομέλεια της Βουλής σήμερα (29.05.2020) το πρωί για τον τρόπο επιλογής των 32 νέων διοικητών στις δομές φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών. Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης και ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Γιώργος Καμίνης κονταροχτυπήθηκαν σε… υψηλούς τόνους.

Ο Γιώργος Καμίνης κατήγγειλε τον υπουργό, λέγοντας ότι οι διαδικασίες που ακολουθήθηκαν ήταν αδιαφανείς «με στόχο να περάσει ο έλεγχος των δομών στο κυβερνών κόμμα, καθώς σχεδόν το 1/3 των επιλεγέντων δεν είναι απλά μέλη, αλλά στελέχη της ΝΔ» και ζήτησε να ανακληθεί η τοποθέτηση του διοικητή δομής στην Ηλεία, ο οποίος έχει γράψει ένα πόνημα εναντίον του Ισλάμ, κάτι που επιμελώς απέκρυψε από το βιογραφικό του.

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης  Μηταράκης, χαρακτήρισε «ακραία λαϊκιστικό το ύφος του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ», υποστηρίζοντας ότι το μόνο που σηματοδοτεί η επιλογή των 32 διοικητών είναι η ανάκτηση του ελέγχου των δομών που ανήκε στις  ΜΚΟ από την ελληνική Πολιτεία.

Σε ό,τι αφορά τον πυρήνα της επίκαιρης ερώτησης του Γιώργου Καμίνη για τον τρόπο που ακολουθήθηκε στην επιλογή των «32» διοικητών, ανέφερε πως υποβλήθηκαν 750 αιτήσεις μέσα από μια ανοιχτή πλατφόρμα, ακολουθήθηκε η διαδικασία της συνέντευξης των προ επιλεγέντων και πρόσθεσε ότι  οι «23»  από τους «32» έχουν μεταπτυχιακούς τίτλους, οι  3 έχουν διδακτορικά, ενώ «8» διαθέτουν υψηλή εμπειρία στα Σώματα Ασφαλείας και τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Ο Νότης Μηταράκης απαντώντας και για  κριτήρια επιλογής, ανέφερε  ότι αυτά ήταν η ικανότητα διοίκησης και η ικανότητα των διοικητών, να χτίσουν γέφυρες με τις τοπικές κοινωνίες.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις