Πολιτική

Καυγάς στη Βουλή με τον ΣΥΡΙΖΑ να ζητά έξοδο από το ΝΑΤΟ

Νέα κόντρα ξέσπασε ανάμεσα στην κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή το ΝΑΤΟ.

Η δήλωση Δρίτσα στη Βουλή για ανάγκη εξόδου της χώρας από τον ευρω-ατλαντικό θεσμό προκάλεσε την αντίδραση της Κυβέρνησης.

Όλα ξεκίνησαν όταν, κατά τη συζήτηση νομοσχεδίου του υπουργείου Εθνικής Άμυνας στη Βουλή, και ενώ απουσίαζε ο υπουργός Δημήτρης Αβραμόπουλος για να παραστεί στη σύνοδο ΝΑΤΟ, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. Αδωνις Γεωργιάδης κάλεσε τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να τοποθετηθεί αν το κόμμα του είναι «υπέρ του να μείνουμε ή να φύγουμε» από τον ευρω-ατλαντικό θεσμό.

«Η θέση μας είναι αυτή που αποφασίστηκε στο συνέδριο» απάντησε ο κ. Δρίτσας, σημειώνοντας με νόημα: «να ξεκινήσει διαδικασία απεμπλοκής ΝΑΤΟ».

«Θέλατε να διοργανώσετε πανευρωπαϊκή διάσκεψη για το χρέος, τώρα θέλετε να διαλύσετε το ΝΑΤΟ. Έχετε το σύνδρομο της Μαντάμ Σουσού» σχολίασε ο Α. Γεωργιάδης.

«Έχουμε υπεύθυνη στάση. Δεν θα διαλύσουμε το ΝΑΤΟ, αλλά το ΝΑΤΟ πρέπει να διαλυθεί… Εμείς λέμε ότι το ΝΑΤΟ γεννά πολέμους» ανταπάντησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Οι απόψεις αυτές επικίνδυνες για τη χώρα και την περιοχή» παρενέβη και ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Γιάννης Λαμπρόπουλος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

“Νταηλίκια” Ομπάμα: Δεν θα μας εκφοβίσουν οι τζιχαντιστές

Μήνυμα Μέρκελ προς Μόσχα: Το ΝΑΤΟ θα προστατεύσει τις χώρες της Βαλτικής

Την Παρασκευή η συνάντηση Σαμαρά – Ερντογάν

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Θάνος Πλεύρης: «Αντιμέτωποι με ποινή φυλάκισης έως 5 χρόνια όσοι μπαίνουν παράνομα στη χώρα»
Ο υπουργός τόνισε πως μετά την αναστολή ασύλου που αποφασίστηκε μειώθηκαν οι μεταναστευτικές ροές - Αποκάλυψε πως οι μετανάστες ενημερώνονταν με SMS για το «ασφαλές κανάλι της Κρήτης»
Θάνος Πλεύρης 1
ΟΠΕΚΕΠΕ – Η Καλλιόπη Σεμερτζίδου μετά την παραίτησή της από τη θέση Συνονίστριας Κοινοτικών Πόρων της ΝΔ: Δεν μας έχει ενοχλήσει καμία Αρχή
«Την Φεράρι την έχει αγοράσει ο σύντροφός μου από το 2004 και δεν την έχουμε κρύψει. Κάθε προσπάθεια να μας δυσφημήσουν είναι απορριπτέα και άδικη»
Η Καλλιόπη Σεμερτζίδου
46