Μεγάλη ένταση επικράτησε στον αέρα του one ανάμεσα στο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Γιάννη Σγουρό και τον δημοσιογράφο Σταμάτη Ζαχαρό.
Η κουβέντα ξεκίνησε από την ακρίβεια με τον υποψήφιο βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Γιάννη Σγουρό να αμφισβητεί τα στοιχεία της Eurostat που αναφέρουν ότι αυξήθηκαν οι μισθοί κατά 22%.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Η αντιπαράθεση στη συνέχεια κλιμακώθηκε, με αποτέλεσμα ο κ. Σγουρός να αποφασίσει να αποχωρήσει από την εκπομπή πριν ολοκληρωθεί η παρουσία του. Όμως, παρότι πολλές φορές υπάρχουν εντάσεις σε τηλεοπτικά πλατό, ήταν μια ατάκα του κ. Σγουρού που προκάλεσε αντιδράσεις.
Την ώρα που αποχωρούσε από το πλατό, ο Γιάννης Σγουρός είπε: «Να απευθυνθείτε στη διεύθυνσή σας». Στη συνέχεια είπε: «Παπατζήδες εγώ δεν ακούω», με τον δημοσιογράφο να λέει: «Τι να πω ο άνθρωπος ήρθε εδώ για να τσακωθεί».
Και ενώ ο κ. Σγουρός είχε βγει από το πλάνο είπε: «Εσύ, είσαι προκλητικός. Είσαι προκλητικός και δεν τιμάς το λειτούργημα της δημοσιογραφίας» με τον δημοσιογράφο να του απαντά: «Δεν σας επιτρέπω».
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Τότε ήταν που είπε την επίμαχη ατάκα ο κ. Σγουρός αναφερόμενος στην ιδιοκτησία του καναλιού: «Ελπίζω ο κ. Παναγιωτάκης να ακούει την εκπομπή».
Η αναφορά αυτή προκάλεσε άμεσες αντιδράσεις, καθώς εκλήφθηκε από τον δημοσιογράφο ως αιχμή προς τη διοίκηση του τηλεοπτικού σταθμού και ως προσπάθεια άσκησης πίεσης.
Μετά το τέλος της εκπομπής, ο Σταμάτης Ζαχαρός με ανάρτησή του στο X, δημοσίευσε το σχετικό βίντεο από το περιστατικό. Ο δημοσιογράφος έκανε λόγο για συμπεριφορά που, όπως υποστήριξε, παραπέμπει στη λογική του «ξέρεις ποιος είμαι εγώ», ενώ κάλεσε το ΠΑΣΟΚ να πάρει θέση για το στέλεχός του. «Ο πολιτευτής του ΠΑΣΟΚ, Σγουρός είπε -με νόημα- ότι ελπίζει “ο Παναγιωτάκης να βλέπει την εκπομπή”. Η πολιτική του “ξέρεις ποιος είμ’ εγώ ρε”. Ελπίζω και γω στο ΠΑΣΟΚ να βλέπουν την εκπομπή και να πάρουν θέση για το στέλεχός τους που απειλεί δημοσιογράφους», έγραψε ο Σταμάτης Ζαχαρός.
Το θέμα σχολίασε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.«Πρέπει να το δουν το βίντεο αυτό και οι δημοσιογραφικές ενώσεις. Πρέπει να το δει και ο κ. Ανδρουλάκης το βίντεο αυτό. Ο κ. Σγουρός, πέραν από πρώην περιφερειάρχης και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, είναι ανακοινωμένος και υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ. Ήταν μία απαράδεκτη συμπεριφορά, μία ξεκάθαρη, έμμεση αλλά ξεκάθαρη απειλή προς τον κ. Ζαχαρό ότι θα χάσει και τη δουλειά του ενδεχομένως, όταν του λέει «ελπίζω να βλέπει ο εργοδότης σου», σημαίνει «ελπίζω μήπως και σε διώξει κιόλας». Και είναι κι άλλο ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα της υποκρισίας όλου αυτού του πολιτικού χώρου ευρύτερα, που φωνάζει για την ελευθερία του Τύπου, για το Κράτος Δικαίου, ενώ η ίδια η Κομισιόν λέει ότι τα χρόνια αυτά έχουμε αξιοσημείωτη πρόοδο. Και όταν συμβαίνει κάτι – 99% συμβαίνει από δικά τους στελέχη – κάνουν ότι δεν βλέπουν. Ο κ. Ανδρουλάκης δεν μπορεί να κρύβεται. Θεωρώ ότι δεν έχει θέση σε ένα κόμμα ο κ. Σγουρός με τέτοια συμπεριφορά. Και εφόσον δεν διαγράψει ο κ. Ανδρουλάκης τον κ. Σγουρό, στην πραγματικότητα επαινεί τη συγκεκριμένη συμπεριφορά».