Πολιτική

Καυτό διήμερο στη Βουλή – Offshore και οι “ουρές” του πολυνομοσχεδίου

Αύριο και μεθαύριο ψηφίζονται από την Ολομέλεια της Βουλής με την μορφή υπουργικών τροπολογιών η κατάργηση της διάταξης που επιτρέπει τις πολιτικές offshore αλλά και τις «ουρές» του Πολυνομοσχεδίου για να επέλθει συμφωνία με τους Θεσμούς και να κλείσει η αξιολόγηση.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σύμφωνα με την ενημέρωση που έγινε στην Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, από τον Πρόεδρος της Βουλής Νίκο Βούτση, οι υπουργικές τροπολογίες θα κατατεθούν στις Κυρώσεις Συμβάσεων που είναι προγραμματισμένες για συζήτηση και ψήφιση, «ανοίγοντας» κατάλογο ομιλητών προκειμένου να μπορέσουν να τοποθετηθούν οι βουλευτές όλων των κομμάτων επί των τροπολογιών.

Ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης ενημέρωσε επίσης, πως ο αναπτυξιακός νόμος αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή είτε αργά σήμερα το βράδυ είτε αύριο το πρωί προκειμένου να εισαχθεί και να ξεκινήσει η επεξεργασία του στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής την ερχόμενη Παρασκευή.

Η πρόβλεψη του ΠτΒ πάντως είναι ότι ο αναπτυξιακός νόμος θα ακολουθήσει τους κανονικούς ρυθμούς νομοθέτησης που προβλέπει ο ΚτΒ χωρίς συμπτύξεις και επείγουσες διαδικασίες.

Η ΔτΠ επίσης σήμερα με πλειοψηφία 4/5ων επέλεξε τους τρείς Αντιπροέδρους και τα 24 μέλη του ΑΣΕΠ ενώ όπως δήλωσε ο κ. Βούτσης στόχος είναι εντός του Ιουνίου να πληρωθούν όλες οι κενές θέσεις και των υπόλοιπων ανεξάρτητων αρχών.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κύκλοι Καρυστιανού κατά Λιάγκα: Στην εκδήλωση της «Ελπίδας για τη Δημοκρατία» είδε μόνο γραφικούς και ψεκασμένους
«Θα τον συμβουλεύαμε να μην αναφέρει στον αέρα ότι παρακολούθησε μόλις για ένα τέταρτο, μία δίωρη πολιτική εκδήλωση, την οποία σχολίαζε επί μισή ώρα στο πρωϊνάδικό του»
Μαρία Καρυστιανού
Μαρία Γρατσία: «Υπάρχουν γονείς και τραυματίες των Τεμπών οι οποίοι υπέγραψαν ως ιδρυτικά μέλη του κόμματος της Καρυστιανού»
«Οι αναφορές οι οποίες κάνουν μνεία ακραίων προσεγγίσεων είναι άτοπες και καθόλα αβάσιμες, κριτήριο λοιπόν δεν είναι ούτε το Δεξιά ούτε το Αριστερά», είπε η δικηγόρος
Γρατσια
«Κανένας αιφνιδιασμός της Κοβέσι» - Η απάντηση του υπουργείου Δικαιοσύνης στην επιστολή διαμαρτυρίας για την τροπολογία για τα πολιτικά πρόσωπα
Η απάντηση του υπουργείου ήρθε μετά την επιστολή που έστειλε η Εισαγγελέας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή καταγγέλλοντας «σοβαρές αμφιβολίες» για τη συνεργασία των ελληνικών αρχών
Λάουρα Κοβέσι 11
Ειρήνη Αγαπηδάκη: Το «ευχαριστώ» σε γιατρούς και νοσηλεύτριες μετά την αδιαθεσία που αισθάνθηκε στη Βουλή – «Τίποτε σοβαρό, λίγη ξεκούραση»
«Ευγνώμων στις νοσηλεύτριες, τους γιατρούς που μας φροντίζουν. Σας ευχαριστώ από καρδιάς για τις αμέτρητες ευχές. Τίποτε σοβαρό, λίγη ξεκούραση και συνεχίζουμε τη δουλειά, για όσα οφείλουμε στους πολίτες»
Η Ειρήνη Αγαπηδάκη
Νέα ανάρτηση Τσίπρα για το κόμμα του με σύνθημα του Ανδρέα Παπανδρέου - «Στο ραντεβού με την Ιστορία, ας είμαστε όλοι εκεί»
«Στο ραντεβού με την ιστορία, ας είμαστε όλοι εκεί» γράφει ο Αλέξης Τσίπρας στην ανάρτησή του. Μια φράση που αγαπούσε να χρησιμοποιεί ο ιστορικός ηγέτης του ΠΑΣΟΚ
Αλέξης Τσίπρας 40
Μαρία Καρυστιανού: «Στελέχη του κινήματός μας είναι αποκλειστικά και μόνο πρόσωπα που θα δημοσιευθούν στην ιστοσελίδα μας»
Σε διευκρινίσεις για τα στελέχη του προχώρησε το κόμμα της Μαρίας Καρυστιανού κάνοντας λόγο για «δημοσιεύματα, που επιχειρούν να διαστρεβλώσουν και να παρουσιάσουν θέσεις μεμονωμένων υποστηρικτών του Κινήματος ως θέσεις του ίδιου του Κινήματος»
Η Μαρία Καρυστιανού 16
Αλέξης Τσίπρας: Η εκδήλωση για το νέο κόμμα την Τρίτη στο Θησείο και ο οδικός χάρτης για την επόμενη ημέρα
Με την επίσημη ανακοίνωση του κόμματος την Τρίτη στο Θησείο ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση για μια σειρά δημόσιες παρεμβάσεις, περιοδείες, εκδηλώσεις και δράσεις που θα κλιμακωθούν το επόμενο χρονικό διάστημα
O Αλέξης Τσίπρας 18
Επιστολή Κοβέσι στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την τροπολογία Φλωρίδη: «Σοβαρές αμφιβολίες» για τη συνεργασία των ελληνικών αρχών
Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία καταγγέλλει αρνητικές επιπτώσεις στην ανεξαρτησία και τη λειτουργία της στην Ελλάδα - Στο στόχαστρο οι αλλαγές στον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας
Λάουρα Κοβέσι και Γιώργος Φλωρίδης 19