Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Καυτό διήμερο στη Βουλή – Offshore και οι “ουρές” του πολυνομοσχεδίου

Καυτό διήμερο στη Βουλή – Offshore και οι “ουρές” του πολυνομοσχεδίου

Αύριο και μεθαύριο ψηφίζονται από την Ολομέλεια της Βουλής με την μορφή υπουργικών τροπολογιών η κατάργηση της διάταξης που επιτρέπει τις πολιτικές offshore αλλά και τις «ουρές» του Πολυνομοσχεδίου για να επέλθει συμφωνία με τους Θεσμούς και να κλείσει η αξιολόγηση.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που έγινε στην Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, από τον Πρόεδρος της Βουλής Νίκο Βούτση, οι υπουργικές τροπολογίες θα κατατεθούν στις Κυρώσεις Συμβάσεων που είναι προγραμματισμένες για συζήτηση και ψήφιση, «ανοίγοντας» κατάλογο ομιλητών προκειμένου να μπορέσουν να τοποθετηθούν οι βουλευτές όλων των κομμάτων επί των τροπολογιών.

Ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης ενημέρωσε επίσης, πως ο αναπτυξιακός νόμος αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή είτε αργά σήμερα το βράδυ είτε αύριο το πρωί προκειμένου να εισαχθεί και να ξεκινήσει η επεξεργασία του στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής την ερχόμενη Παρασκευή.

Η πρόβλεψη του ΠτΒ πάντως είναι ότι ο αναπτυξιακός νόμος θα ακολουθήσει τους κανονικούς ρυθμούς νομοθέτησης που προβλέπει ο ΚτΒ χωρίς συμπτύξεις και επείγουσες διαδικασίες.

Η ΔτΠ επίσης σήμερα με πλειοψηφία 4/5ων επέλεξε τους τρείς Αντιπροέδρους και τα 24 μέλη του ΑΣΕΠ ενώ όπως δήλωσε ο κ. Βούτσης στόχος είναι εντός του Ιουνίου να πληρωθούν όλες οι κενές θέσεις και των υπόλοιπων ανεξάρτητων αρχών.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε