Πολιτική

ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ – Πάνος Σκουρλέτης: Οι δανειστές επιμένουν στη “μικρή ΔΕΗ”

Στο ζήτημα του ΑΔΜΗΕ αναφέρθηκε καταρχήν στην τοποθέτησή του στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Πάνος Σκουρλέτης, αναφέροντας πως η σχετική διαπραγμάτευση είχε ξεκινήσει από τον Αύγουστο, ενώ ήταν γνωστό πως αυτήν την εποχή θα έπρεπε να ληφθούν ορισμένες αποφάσεις. 

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ανέφερε ότι η κυβέρνηση κατάφερε να κρατήσει τον ΑΔΜΗΕ υπό δημόσιο έλεγχο καταρχήν σε ποσοστό 100%, ενώ αργότερα το 20% θα περάσει σε ευρωπαίο διαχειριστή αντίστοιχου δικτύου, ενώ το υπόλοιπο 29% θα διατεθεί μέσω Χρηματιστηρίου.
Είπε, επίσης οτι το Δημόσιο διατηρεί την πλειοψηφία στο management, ενώ μέσω διεθνούς εκτιμητή θα εξαχθεί η αποζημίωση της ΔΕΗ.
Ο κ. Σκουρλέτης, επισήμανε ότι τα θέματα με την ΔΕΗ “δεν λύθηκαν” και πρόσθεσε χαρακτηριστικά ότι “δεν βγαίνει από το μυαλό τους (των δανειστών) η “μικρή ΔΕΗ” και η ιδιωτικοποίησή της”.
Σε ότι αφορά τις αποκοπές της παροχής ηλεκτρικής ενέργειας σε νοικοκυριά, είπε ότι “ορισμένες φορές άλλα συνεννοούμαστε με την Διοίκηση και αυτή κάνει άλλα στην πράξη, όπως για παράδειγμα με τις 36 δόσεις ή με την μη διακοπή ρευματοδότησης για χρέος κάτω των 1000 ευρώ”.Ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης δεν απέκλεισε τέτοιες πρακτικές “να οδηγήσουν και σε σύγκρουση”.

Ο κ. Σκουρλέτης αναφέρθηκε,επίσης, στην συμφωνία επανεκκίνησης του αγωγού ΤΑΡ και του IGP, στην συμβολική, αλλά ενδεικτική -όπως είπε- της βούλησης της κυβέρνησης, μείωση του τέλους Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στους λογαριασμούς, και με την οποία “δεν συμφωνούσαν όλοι οι παράγοντες της αγοράς” και στο ταξίδι στην Μόσχα που σηματοδοτεί την “πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική και τον πλουραλισμό στις ενεργειακές πηγές”.
Χαρακτήρισε ως σημαντική διοικητική αλλαγή εκείνη της Διοίκησης της ΔΕΠΑ, ενώ έκανε λόγο και για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η υλοποίηση του κυβερνητικού έργου, καθώς στερείται υποστήριξης λόγω “ενός αδυνατισμένου Δημοσίου, στο οποίο δεν λείπουν και οι τάσεις υπονόμευσης”.

Αναφορικά με τον ΣΥΡΙΖΑ, είπε οτι το κόμμα πρέπει να είναι χώρος διαμόρφωσης του δικού του προγράμματος, και να έχει διακριτό ρόλο, ενώ με τις θέσεις και το πρόγραμμα που θα διαμορφώσει μπορεί να αποτελεί και τον ιδεολογικό πυλώνα της κυβέρνησης.

Στο μείζον θέμα του Ασφαλιστικού, αναφέρθηκε στην τοποτέθησή της στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, η Κατερίνα Μαλακού, λέγοντας χαρακτηριστικά “όλα τα ΜΜΕ έχουν πέσει πάνω μας, αλλά τους έχουμε δώσει το δικαίωμα”.Έθεσε το ερώτημα “ποιός πρότεινε και γιατί;” τα μέλη της “Επιτροπής Σοφών” για το Ασφαλιστικό, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στην τοποθέτηση του κ. Νεκτάριου στην θέση του προέδρου αυτής της Επιτροπής.

Επίσης, έθεσε και το ερώτημα “ποιοί (από τον ΣΥΡΙΖΑ) ασχολούνται με το Ασφαλιστικό και με τι γνώσεις;”
Ανέφερε οτι δεν μπορεί σε θέσεις-κλειδιά να υπάρχουν στελέχη από άλλους (πολιτικούς) χώρους, τονίζοντας οτι “σε όλα τα υπουργεία είναι σύμβουλοι πρώην υπουργών'”.
“Για να πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ την εξουσία πρέπει να διαμορφώσει συνειδήσεις και αυτό θα το κάνει με ότι πιο καθαρό και έντιμο υπάρχει στην κοινωνία, όχι ‘ξεθάβοντας’ δια της πλαγίας οδού, αυτούς που ‘έθαψε η κοινωνία'” κατέληξε η κ. Μαλακού. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Προεκλογικό μήνυμα Μαρινάκη από Θεσσαλονίκη: «Για να κερδίσεις, παίζει ρόλο και το όραμα που δίνεις για τα επόμενα χρόνια»
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έθεσε στο επίκεντρο το κυβερνητικό έργο - Η απάντηση στην αντιπολίτευση για τη συγκέντρωση Κασιδιάρη στον ίδιο χώρο με την εκδήλωση της ΝΔ
Παύλος Μαρινάκης
«Σφάχτηκαν» Γεωργιάδης και Κωνσταντοπούλου: «Είσαι η καλύτερη φίλη του Κασιδιάρη» – «Χυδαιολογείς, είσαι θαυμαστής των ναζί»
Σφοδρή αντιπαράθεση με βαρείς χαρακτηρισμούς, με αφορμή τη συγκέντρωση υποστηρικτών του καταδικασμένου πρώην στελέχους της Χρυσής Αυγής στη Θεσσαλονίκη
Άδωνις Γεωργιάδης και Ζωή Κωνσταντοπούλου
Νέες απειλές Ερντογάν μετά την ομιλία Μητσοτάκη στον ΟΗΕ: «Θα εξουδετερώσουμε όσους στέκονται εμπόδιο στους στόχους μας»
Σκληρή ρητορική στον απόηχο της καταγγελίας του Έλληνα πρωθυπουργού για το τουρκολιβυκό μνημόνιο, το οποίο χαρακτήρισε παράνομο - «Η γεωγραφία δεν μπορεί να ξαναγραφτεί»
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Τουρκία
10
Μαρία Καρυστιανού για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Ισπανία: Ξέρουμε τι σημαίνει αυτό το άδειο δωμάτιο
«Όπως στην Τέμπη, έτσι και παντού, η απαίτηση για απόδοση πραγματικών, ποινικών και πολιτικών ευθυνών είναι μη διαπραγματευτική», το μήνυμα της προέδρου της Ελπίδας για τη Δημοκρατία
Μαρία Καρυστιανού