Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

“Κελέση”: Καταθέτει στην ΓΑΔΑ με… στυλ “Σαράφη”!

Κελέση
Φωτογραφία Αρχείου: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Από τις 18:00 το απόγευμα της Τρίτης, 25.02.2020, όπως είχε προγραμματιστεί, καταθέτει η δεύτερη προστατευόμενη μάρτυρας, με το κωδικό όνομα “Αικατερίνη Κελέση”.

Η κατάθεση γίνεται ενώπιον της Προανακριτικής Επιτροπής που διερευνά πιθανή εμπλοκή του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, στην υπόθεση της Novartis.

Βεβαίως η λέξη “ενώπιον” έχει μια… άλλη διάσταση στην συγκεκριμένη υπόθεση, καθώς η κατάθεση γίνεται όπως έγινε και αυτή του έτερου προστατευόμενου μάρτυρα, “Μάξιμου Σαράφη”, την Δευτέρα, 24.02.2020.

Δηλαδή οι βουλευτές είναι καθισμένοι σε τραπέζι συνεδριάσεων, το οποίο βρίσκεται σε μία πολύ μικρή αίθουσα, διαφορετική από τον χώρο που βρίσκεται ο προστατευόμενος μάρτυρας.

Η “Κελέση” καταθέτει μόνο με ηχητικά μέσα μετάδοσης και με αλλοίωση της φωνής της, χωρίς εικόνα.

Τι είχε πει η “Κελέση” στο παρελθόν σε καταθέσεις της

Η «Αικατερίνη Κελέση» έχει καταθέσει συνολικά 8 φορές στην Εισαγγελία Διαφθοράς. Έχει υποδείξει ως χρηματισθέντες, από τον Κωνσταντίνο Φρουζή, δύο πρώην πρωθυπουργούς τους Αντώνη Σαμαρά και Παναγιώτη Πικραμμένο, αλλά και τους Ανδρέα Λοβέρδο, Άδωνι Γεωργιάδη, Γιάννη Στουρνάρα, Ανδρέα Λυκουρέντζο και Μάριο Σαλμά.

Click4more: Κόντρες για τα όσα κατέθεσε ο «Μάξιμος Σαράφης» στην προανακριτική

Ο/η προστατευόμενος μάρτυρας έχει καταθέσει στην Εισαγγελία Διαφθοράς ότι οι μίζες προέρχονταν από τον λογαριασμό της εταιρείας, και ότι ο Κωνσταντίνος Φρουζής, αφού τα «ξέπλενε» με διάφορους τρόπους, τα παρέδιδε σε δεσμίδες χαρτονομισμάτων με πορτοκαλί ταινίες, μέσα σε φακέλους κίτρινους και μέσα σε βαλίτσες τύπου τρόλεϊ.

Η «Αικατερίνη Κελέση» έχει πει ότι ο Κωνσταντίνος Φρουζής είχε πάντα στη διάθεσή του μεγάλα χρηματικά ποσά, πριν τις συναντήσεις του με πολιτικούς και λοιπούς αξιωματούχους από τον χώρο του φαρμάκου, τα οποία πάντα μετέφερε μαζί του στις συναντήσεις αυτές και τους τα παρέδιδε. Όμως ουδεμία φορά ήταν η ίδια αυτόπτης μάρτυρας παράνομης πληρωμής.

Για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο έχει δηλώσει, με επιστολή της προς την Επιτροπή, ότι «δεν τον γνώριζε, δεν τον γνωρίζει και δεν την γνωρίζει».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις