Πολιτική

Κεντροαριστερά: Δείτε εδώ που μπορείτε να ψηφίσετε

Εκλογές στην Κεντροαριστερά σε πλήρη εξέλιξη και η συμμετοχή ξεπερνά τις προσδοκίες! Περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι έχουν ήδη ψηφίσει.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Και τα πιο τρελά όνειρα όλων (είναι και πολλοί) των υποψηφίων για την ηγεσία του νέου φορέα στην Κεντροαριστερά ξεπερνά η συμμετοχή στις εκλογές. Οι κάλπες θα μείνουν ανοιχτές έως τις 20:00. Εξαίρεση η Αθήνα όπου θα είναι ανοιχτές έως τις 21:00 λόγω του Μαραθωνίου.

Δείτε εδώ που μπορείτε να ψηφίσετε

Τι πρέπει να ξέρετε

Το ψηφοδέλτιο είναι ενιαίο και μπαίνει μόνο ένας σταυρός προτίμησης. Όποιος προσέλθει θα πρέπει να έχει μαζί του την ταυτότητα ή διαβατήριό του. Μπορεί να πάει να ψηφίσει όπου επιθυμεί. Σ΄όποιο εκλογικό κέντρο τον εξυπηρετεί.

Η ψηφοφορία αφορά στον επικεφαλής για την Κεντροαριστερά, που θα ηγηθεί και θα αναλάβει την ανασυγκρότηση της ιστορικής προοδευτικής δημοκρατικής παράταξης.

Η ψηφοφορία γίνεται σε περίπου σε 1000 εκλογικά τμήματα σε όλους τους νομούς της χώρας και στο εξωτερικό.

Πληροφορίες για την εκλογική διαδικασία και τα εκλογικά κέντρα υπάρχουν στην ιστοσελίδα www.dpekloges.gr.

Για να συμμετάσχει κάποιος στη ψηφοφορία θα πρέπει να καταβάλει κατ’ ελάχιστο εισφορά 3 ευρώ. Το ποσό που θα συγκεντρωθεί θα καταβληθεί για την κάλυψη της δαπάνης της εκλογικής διαδικασίας. Αν περισσέψουν χρήματα, αυτά θα είναι η προίκα του νέου κόμματος.

Ποσοστά και… διαδικαστικά

Για να εκλεγεί από τον πρώτο γύρο, ο νικητής θα πρέπει να συγκεντρώσει το 50%+1 των έγκυρων ψήφων. Αν κανένας υποψήφιος δεν συγκεντρώσει το ποσοστό αυτό, η εκλογή θα επαναληφθεί την επόμενη Κυριακή 19 Νοεμβρίου μεταξύ των δυο πρώτων υποψηφίων με τα μεγαλύτερα ποσοστά, και νικητής θα ανακηρυχθεί αυτός που θα πλειοψηφίσει, όσες ψήφους και αν συγκεντρώσει.

Την οργάνωση των εκλογών έχει αναλάβει η Ανεξάρτητη Επιτροπή Διαδικασιών και Δεοντολογίας με πρόεδρο τον καθηγητή Ν.Κ. Αλιβιζάτο.

Για την οργάνωση της ψηφοφορίας σε όλη την επικράτεια, η ΑΕΔΔ αποφάσισε να συγκροτήσει «Δίκτυο Εμπιστοσύνης» ορίζοντας εκπροσώπους της σε επίπεδο Περιφέρειας, Νομού και Δήμων.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Νίκος Δένδιας: Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων για την τρομοκρατική επίθεση στην Ιορδανία
Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας καταδίκασε απερίφραστα την αποτρόπαιη τρομοκρατική επίθεση και εξέφρασε τα συλλυπητήριά του προς τις οικογένειες των θυμάτων
Ο Νίκος Δένδιας
Ο Αλέξης Τσίπρας στο σχολικό συγκρότημα της Γκράβας: Να αποκλειστεί κάθε κίνδυνος, να γυρίσουν πίσω με ασφάλεια στις αίθουσες οι μαθητές
«Χιλιάδες "Γκράβες" υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα, όχι στο μέγεθος αυτό, αλλά είναι το ίδιο πράγμα» αναφέρει ο πρόεδρος της ΕΛΑΣ σε ανάρτησή του
Ο Αλέξης Τσίπρας 5
Έφη Αχτσιόγλου στο newsit.gr: «Η ΕΛΑΣ δεν είναι κόμμα για τη δεύτερη θέση» – Στόχος η διακυβέρνηση με τον Τσίπρα
Η πρώην υπουργός Εργασίας μιλά στο Left Side Story για την πορεία της από τον ΣΥΡΙΖΑ στη Νέα Αριστερά, την απόφαση να παραδώσει τη βουλευτική της έδρα, τον ρόλο του πρώην πρωθυπουργού και την ανάγκη η Αριστερά να διεκδικήσει την εξουσία
Έφη Αχτσίογλου, ΕΛΑΣ
23
Μητσοτάκης για Ιορδανία: Οι επιθέσεις σε αθώους ανθρώπους και τόπους λατρείας αποτελούν προσβολή για την κοινή μας ανθρωπιά
«Πρέπει να αντιμετωπίσουμε την τρομοκρατία και να εξαλείψουμε τον φανατισμό, στη Μέση Ανατολή και σε ολόκληρο τον κόσμο» επισημαίνει ο πρωθυπουργός
Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης