Πολιτική

Κεντροαριστερα: Διαψεύδει την ακύρωση των εκλογών στο Τρίκερι η επιτροπή Αλιβιζάτου

Την καταγγελία για παρατυπίες στον πρώτο γύρο των εκλογών για τον νέο φορέα της Κεντροαριστεράς στο Τρίκερι Μαγνησίας θα εξετάσει η επιτροπή Αλιβιζάτου, που θα συνεδριάσει το απόγευμα της Παρασκευής (17.11.2017)
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Πάντως σύμφωνα τον κ. Αλιβιζάτο μέχρι τώρα δεν έχει παρθεί καμία απόφαση ακύρωσης του αποτελέσματος.

«Δεν αληθεύει, συνεπώς, η σχετική πληροφορία, που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο», επισημαίνεται σε ανακοίνωση.

Η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή θα εξετάσει σήμερα το απόγευμα την καταγγελία για παρατυπίες στην ψηφοφορία του πρώτου γύρου για τις εκλογές στην Κεντροαριστερά στο Τρίκερι Μαγνησίας.

Τι ανέφεραν οι καταγγελίες

Σύμφωνα με τα όσα είχαν γίνει νωρίτερα γνωστά, η επιτροπή Αλιβιζάτου ζήτησε, πέραν του αποτελέσματος, και τα εισπραχθέντα χρήματα από τις εκλογές. Δηλαδή τα 327 ευρώ, που αντιστοιχούσαν στα 109 άτομα που εμφανίζονταν ότι είχαν συμμετάσχει στην ψηφοφορία.

Ο υπεύθυνος του εκλογικού κέντρου στο Τρίκερι όμως ενημέρωσε πως δεν υπήρχαν τα χρήματα. Μάλιστα, εξήγησε στον υπεύθυνο της επιτροπής στην πρωτεύουσα, ότι στην κωμόπολη η ψηφοφορία έγινε τηλεφωνικά!

Σύμφωνα με όσα υποστήριξε, η συντριπτική πλειοψηφία των ψηφισάντων καλούνταν από τηλεφώνου, έδιναν στον καλούντα τον αριθμό της ταυτότητάς τους και τους περνούσαν ως ψηφοφόρους στο πανελλαδικό σύστημα ψηφοφορίας!

Ποιοι ψήφισαν

Στο Τρίκερι της Μαγνησίας φέρονται να ψήφισαν συνολικά 109 πολίτες, αριθμός εξαιρετικά μεγάλος για τον πληθυσμό της περιοχής. Έλαβαν: Γεννηματά 74, Ανδρουλάκης 20, Καμίνης και Θεοδωράκης από 4, Γάτσιος και Πόντας από 2, Μανιάτης και Τζιώτης από 1 ψήφο και βρέθηκε και 1 λευκό ψηφοδέλτιο.

Μόλις έγινε γνωστό το γεγονός, σύμφωνα με πληροφορίες η πλευρά Ανδρουλάκη υπέβαλε ένσταση που έγινε δεκτή και οι εκλογές ακυρώθηκαν.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μητσοτάκης στην ΚΟ της ΝΔ: «Να ιδρώσουμε όλοι μαζί τη φανέλα» – Η κίνηση – ματ που έριξε τους τόνους, οι γκρίνιες και τα μηνύματα ενότητας
Η διαβεβαίωση για τα ψηφοδέλτια, οι αιχμές για υπουργούς και επιτελικό κράτος και η προσπάθεια να μπει φρένο στις τάσεις εσωστρέφειας
Κυριάκος Μητσοτάκης
Νίκος Ανδρουλάκης κατά κυβέρνησης: «Μπαλώματα αντί για λύσεις, επικοινωνία αντί για πολιτική»
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε τη ΝΔ ότι αφήνει τους πολίτες αντιμέτωπους με ακρίβεια, ακριβά ενοίκια και ισχυρά ολιγοπώλια, τονίζοντας πως «υπάρχει άλλος πολιτικός δρόμος»
Νίκος Ανδρουλάκης, ΠΑΣΟΚ
Τσουκαλάς κατά Μητσοτάκη: «Η ομιλία του στην ΚΟ της ΝΔ ήταν η προσωποποίηση του τακτικισμού»
Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε την κυβέρνηση για αντιφάσεις στη Συνταγματική Αναθεώρηση, υπαναχώρηση στις Ανεξάρτητες Αρχές και προσπάθεια να κλείσει τη συζήτηση για τον ΟΠΕΚΕΠΕ
Κώστας Τσουκαλάς
Υπουργείο Εξωτερικών: Δεν υπήρξε καμία προηγούμενη συνεννόηση με το Ισραήλ σχετικά με τον στολίσκο για τη Γάζα
«Η αποβίβαση των επιβαινόντων έγινε με μέσα του Λιμενικού Σώματος. Η Ελλάδα για ανθρωπιστικούς ρόλους προσφέρθηκε να αποβιβαστούν οι 176 πολίτες στο έδαφος της»
Το υπουργείο Εξωτερικών