Πολιτική

Κεντροαριστερα: Διαψεύδει την ακύρωση των εκλογών στο Τρίκερι η επιτροπή Αλιβιζάτου

Την καταγγελία για παρατυπίες στον πρώτο γύρο των εκλογών για τον νέο φορέα της Κεντροαριστεράς στο Τρίκερι Μαγνησίας θα εξετάσει η επιτροπή Αλιβιζάτου, που θα συνεδριάσει το απόγευμα της Παρασκευής (17.11.2017)

Πάντως σύμφωνα τον κ. Αλιβιζάτο μέχρι τώρα δεν έχει παρθεί καμία απόφαση ακύρωσης του αποτελέσματος.

«Δεν αληθεύει, συνεπώς, η σχετική πληροφορία, που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο», επισημαίνεται σε ανακοίνωση.

Η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή θα εξετάσει σήμερα το απόγευμα την καταγγελία για παρατυπίες στην ψηφοφορία του πρώτου γύρου για τις εκλογές στην Κεντροαριστερά στο Τρίκερι Μαγνησίας.

Τι ανέφεραν οι καταγγελίες

Σύμφωνα με τα όσα είχαν γίνει νωρίτερα γνωστά, η επιτροπή Αλιβιζάτου ζήτησε, πέραν του αποτελέσματος, και τα εισπραχθέντα χρήματα από τις εκλογές. Δηλαδή τα 327 ευρώ, που αντιστοιχούσαν στα 109 άτομα που εμφανίζονταν ότι είχαν συμμετάσχει στην ψηφοφορία.

Ο υπεύθυνος του εκλογικού κέντρου στο Τρίκερι όμως ενημέρωσε πως δεν υπήρχαν τα χρήματα. Μάλιστα, εξήγησε στον υπεύθυνο της επιτροπής στην πρωτεύουσα, ότι στην κωμόπολη η ψηφοφορία έγινε τηλεφωνικά!

Σύμφωνα με όσα υποστήριξε, η συντριπτική πλειοψηφία των ψηφισάντων καλούνταν από τηλεφώνου, έδιναν στον καλούντα τον αριθμό της ταυτότητάς τους και τους περνούσαν ως ψηφοφόρους στο πανελλαδικό σύστημα ψηφοφορίας!

Ποιοι ψήφισαν

Στο Τρίκερι της Μαγνησίας φέρονται να ψήφισαν συνολικά 109 πολίτες, αριθμός εξαιρετικά μεγάλος για τον πληθυσμό της περιοχής. Έλαβαν: Γεννηματά 74, Ανδρουλάκης 20, Καμίνης και Θεοδωράκης από 4, Γάτσιος και Πόντας από 2, Μανιάτης και Τζιώτης από 1 ψήφο και βρέθηκε και 1 λευκό ψηφοδέλτιο.

Μόλις έγινε γνωστό το γεγονός, σύμφωνα με πληροφορίες η πλευρά Ανδρουλάκη υπέβαλε ένσταση που έγινε δεκτή και οι εκλογές ακυρώθηκαν.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης: Ανάρτηση στο TikTok για τις φοροελαφρύνσεις στη ΔΕΘ για τους νέους – «Για να δούμε τι απάντησαν»
Ο πρωθυπουργός υπενθύμισε ότι τα μέτρα εγκρίθηκαν ήδη από τη Βουλή στις 7 Νοεμβρίου και στάθηκε ιδιαίτερα στον μηδενισμό φόρου για νέους εργαζόμενους
Κυριάκος Μητσοτάκης
11
Ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός της Βουλής για το 2026 – Κακλαμάνης: Μακάρι να λειτουργούσε έτσι το ελληνικό Δημόσιο
Τον προϋπολογισμό της Βουλής υπερψήφισαν η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ, η Νέα Αριστερά, η Ελληνική Λύση και η Νίκη, με το «παρών» τοποθετήθηκε το ΚΚΕ, ενώ καταψήφισε η Πλεύση Ελευθερίας
Ο πρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης
Δημοσκόπηση RealPolls: Οι ενεργειακές συμφωνίες δίνουν «ανάσα» στη ΝΔ
Οι μετρήσεις δείχνουν ενίσχυση της ΝΔ στην πρόβλεψη αποτελέσματος με άνω του 30%, άνοδο του ΠΑΣΟΚ και πίεση στον ΣΥΡΙΖΑ, την ώρα που τα σενάρια για κόμματα Τσίπρα και Σαμαρά δεν πείθουν τους ψηφοφόρους
Ψήφος 26
Η Κίμπερλι Γκιλφόιλ δίνει την πρώτη της συνέντευξη και μιλά ανοιχτά για τις προοπτικές συνεργασίας Ελλάδας – ΗΠΑ
Την Πέμπτη (13.11.2025) στις 23:00 το βράδυ μέσα από την συχνότητα του ΑΝΤ1 - Η νέα πρέσβειρα των ΗΠΑ στην Ελλάδα, θα αναλύσει τον ρόλο της χώρα μας στον παγκόσμιο χάρτη και θα αποκαλύψει τις στρατηγικές προτεραιότητες της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής
Κίμπερλι Γκίλφοϊλ