Πολιτική

Κεντροαριστερά: Στο Βερολίνο ψηφίζουν για το… ΠΑΣΟΚ

Τα… μπέρδεψαν λίγο στο Βερολίνο. Γιατί κι εκεί στήθηκαν κάλπες για την Κεντροαριστερά.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Κάλπες… παντού για την Κεντροαριστερά και επικεφαλής του νέου φορέα. Κάλπες στήθηκαν και στο εξωτερικό. Όπως στο Βερολίνο.

Μόνο που εκεί λίγο το… έχασαν. Ή “βαρέθηκαν” να γράψουν όλη τη λέξη “Κεντροαριστερά”. Και επέλεξαν το πιο μικρό, πιο εύκολο και πιο… γνωστό “ΠΑΣΟΚ”.

«Εδώ ψηφίζουμε για το… ΠΑΣΟΚ»

Σε ένα από τα εκλογικά τμήματα στο Βερολίνο, λοιπόν, υπάρχει ένα χαρτί που γράφει: «Εκλογές προέδρου ΠΑΣΟΚ».

Δείτε τις φωτογραφίες

Κεντροαριστερά ΠΑΣΟΚ berlin pasok

Τι πρέπει να ξέρετε

Το ψηφοδέλτιο είναι ενιαίο και μπαίνει μόνο ένας σταυρός προτίμησης. Όποιος προσέλθει θα πρέπει να έχει μαζί του την ταυτότητα ή διαβατήριό του. Μπορεί να πάει να ψηφίσει όπου επιθυμεί. Σ΄όποιο εκλογικό κέντρο τον εξυπηρετεί.

Η ψηφοφορία αφορά στον επικεφαλής για την Κεντροαριστερά, που θα ηγηθεί και θα αναλάβει την ανασυγκρότηση της ιστορικής προοδευτικής δημοκρατικής παράταξης.

Η ψηφοφορία γίνεται σε περίπου σε 1000 εκλογικά τμήματα σε όλους τους νομούς της χώρας και στο εξωτερικό.

Πληροφορίες για την εκλογική διαδικασία και τα εκλογικά κέντρα υπάρχουν στην ιστοσελίδα www.dpekloges.gr.

Για να συμμετάσχει κάποιος στη ψηφοφορία θα πρέπει να καταβάλει κατ’ ελάχιστο εισφορά 3 ευρώ. Το ποσό που θα συγκεντρωθεί θα καταβληθεί για την κάλυψη της δαπάνης της εκλογικής διαδικασίας. Αν περισσέψουν χρήματα, αυτά θα είναι η προίκα του νέου κόμματος.

Ποσοστά και… διαδικαστικά

Για να εκλεγεί από τον πρώτο γύρο, ο νικητής θα πρέπει να συγκεντρώσει το 50%+1 των έγκυρων ψήφων. Αν κανένας υποψήφιος δεν συγκεντρώσει το ποσοστό αυτό, η εκλογή θα επαναληφθεί την επόμενη Κυριακή 19 Νοεμβρίου μεταξύ των δυο πρώτων υποψηφίων με τα μεγαλύτερα ποσοστά, και νικητής θα ανακηρυχθεί αυτός που θα πλειοψηφίσει, όσες ψήφους και αν συγκεντρώσει.

Την οργάνωση των εκλογών έχει αναλάβει η Ανεξάρτητη Επιτροπή Διαδικασιών και Δεοντολογίας με πρόεδρο τον καθηγητή Ν.Κ. Αλιβιζάτο.

Για την οργάνωση της ψηφοφορίας σε όλη την επικράτεια, η ΑΕΔΔ αποφάσισε να συγκροτήσει «Δίκτυο Εμπιστοσύνης» ορίζοντας εκπροσώπους της σε επίπεδο Περιφέρειας, Νομού και Δήμων.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΔΕΘ 2026: Ένα κράτος πιο φιλικό στον πολίτη και η επόμενη μέρα του gov.gr – Χατζηδάκης, Λιβάνιος και Παπαστεργίου παρόντες στην εκδήλωση
Στόχος είναι ένα Δημόσιο που αξιοποιεί την πληροφορία που ήδη διαθέτει, περιορίζει τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και προσφέρει πιο άμεση, πιο αποτελεσματική και πιο προσωποποιημένη εξυπηρέτηση σε πολίτες και επιχειρήσεις
Κ. Χατζηδάκης, Θ. Λιβάνιος, Δ. Παπαστεργίου
Γεωργία Ξανθοπούλου: «Σας ευχαριστώ που ακούσατε τη φωνή μου» – Η συγκλονιστική επιστολή της ασθενούς με λευχαιμία στον Μητσοτάκη
Έχοντας θεραπευτεί από τη λευχαιμία, η Γεωργία Ξανθοπούλου μίλησε στα εγκαίνια της νέας αιματολογικής κλινικής του νοσοκομείου «Παπανικολάου», παρουσία του πρωθυπουργού
Γεωργία Ξανθοπούλου
Γιώργος Μυλωνάκης: «Μετά από μια δύσκολη δοκιμασία βρίσκομαι ξανά δίπλα στον πρωθυπουργό» – Η πρώτη ανάρτηση από τη Θεσσαλονίκη
Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ θα παραστεί στην ομιλία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ και τη Δευτέρα θα επιστρέψει στο Μαξίμου και θα συμμετάσχει στον «πρωινό καφέ»
Ο Γιώργος Μυλωνάκης με τον Κυριάκο Μητσοτάκη 20