Πολιτική

Κεντροαριστερά: Στο Βερολίνο ψηφίζουν για το… ΠΑΣΟΚ

Τα… μπέρδεψαν λίγο στο Βερολίνο. Γιατί κι εκεί στήθηκαν κάλπες για την Κεντροαριστερά.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Κάλπες… παντού για την Κεντροαριστερά και επικεφαλής του νέου φορέα. Κάλπες στήθηκαν και στο εξωτερικό. Όπως στο Βερολίνο.

Μόνο που εκεί λίγο το… έχασαν. Ή “βαρέθηκαν” να γράψουν όλη τη λέξη “Κεντροαριστερά”. Και επέλεξαν το πιο μικρό, πιο εύκολο και πιο… γνωστό “ΠΑΣΟΚ”.

«Εδώ ψηφίζουμε για το… ΠΑΣΟΚ»

Σε ένα από τα εκλογικά τμήματα στο Βερολίνο, λοιπόν, υπάρχει ένα χαρτί που γράφει: «Εκλογές προέδρου ΠΑΣΟΚ».

Δείτε τις φωτογραφίες

Κεντροαριστερά ΠΑΣΟΚ berlin pasok

Τι πρέπει να ξέρετε

Το ψηφοδέλτιο είναι ενιαίο και μπαίνει μόνο ένας σταυρός προτίμησης. Όποιος προσέλθει θα πρέπει να έχει μαζί του την ταυτότητα ή διαβατήριό του. Μπορεί να πάει να ψηφίσει όπου επιθυμεί. Σ΄όποιο εκλογικό κέντρο τον εξυπηρετεί.

Η ψηφοφορία αφορά στον επικεφαλής για την Κεντροαριστερά, που θα ηγηθεί και θα αναλάβει την ανασυγκρότηση της ιστορικής προοδευτικής δημοκρατικής παράταξης.

Η ψηφοφορία γίνεται σε περίπου σε 1000 εκλογικά τμήματα σε όλους τους νομούς της χώρας και στο εξωτερικό.

Πληροφορίες για την εκλογική διαδικασία και τα εκλογικά κέντρα υπάρχουν στην ιστοσελίδα www.dpekloges.gr.

Για να συμμετάσχει κάποιος στη ψηφοφορία θα πρέπει να καταβάλει κατ’ ελάχιστο εισφορά 3 ευρώ. Το ποσό που θα συγκεντρωθεί θα καταβληθεί για την κάλυψη της δαπάνης της εκλογικής διαδικασίας. Αν περισσέψουν χρήματα, αυτά θα είναι η προίκα του νέου κόμματος.

Ποσοστά και… διαδικαστικά

Για να εκλεγεί από τον πρώτο γύρο, ο νικητής θα πρέπει να συγκεντρώσει το 50%+1 των έγκυρων ψήφων. Αν κανένας υποψήφιος δεν συγκεντρώσει το ποσοστό αυτό, η εκλογή θα επαναληφθεί την επόμενη Κυριακή 19 Νοεμβρίου μεταξύ των δυο πρώτων υποψηφίων με τα μεγαλύτερα ποσοστά, και νικητής θα ανακηρυχθεί αυτός που θα πλειοψηφίσει, όσες ψήφους και αν συγκεντρώσει.

Την οργάνωση των εκλογών έχει αναλάβει η Ανεξάρτητη Επιτροπή Διαδικασιών και Δεοντολογίας με πρόεδρο τον καθηγητή Ν.Κ. Αλιβιζάτο.

Για την οργάνωση της ψηφοφορίας σε όλη την επικράτεια, η ΑΕΔΔ αποφάσισε να συγκροτήσει «Δίκτυο Εμπιστοσύνης» ορίζοντας εκπροσώπους της σε επίπεδο Περιφέρειας, Νομού και Δήμων.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Επίθεση Γεωργιάδη κατά Σαμαρά: «Πάντα πίστευα ότι οι εμφύλιοι πόλεμοι οδηγούν σε αίσχη και παραλογισμούς»
«Η αναφορά Τσιούτσια ότι ο Μητσοτάκης άλλαξε τον χαρακτήρα της ΝΔ, προσβάλει τον Σαμαρά, ο οποίος ενέταξε στο κόμμα και εμένα, τον Βορίδη και τον Πλεύρη» λέει ο υπουργός Υγείας
Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης
ΕΛ.Α.Σ: Στήνει οργανωτικό δίκτυο σε όλη τη χώρα – Οι συντονιστές των Περιφερειών και η νέα δομή, όλα τα ονόματα
Η Πολιτική Επιτροπή της Ελληνικής Αριστερής Συμπαράταξης ενέκρινε τη συγκρότηση του Οργανωτικού Γραφείου και τον επιμερισμό των τομέων ευθύνης - Ολοκληρώθηκε ο «χάρτης» των περιφερειακών συντονιστών - Στόχος η οργανωτική ανάπτυξη σε τοπικό επίπεδο και η διαρκής επαφή με την κοινωνία
Αλέξης Τσίπρας 36
Μητσοτάκης για Μετρό Θεσσαλονίκης: «Ένα χρωστούμενο λιγότερο» – «Ολοκληρώθηκε η καταβολή των νέων συντάξεων χηρείας»
Στο τέλος του 2026 διαγωνισμός για την ανάπλαση του Σιδηροδρομικού Σταθμού στη Θεσσαλονίκη - Ιδιαίτερη είναι η αναφορά του για χαμηλότερες τιμές σε βασικά καταναλωτικά αγαθά όπως τρόφιμα, είδη διαβίωσης και σχολικά είδη
Κυριάκος Μητσοτάκης 192
Παύλος Μαρινάκης για τα μέτρα στη ΔΕΘ: Έμφαση σε μεσαία τάξη, μικρομεσαίες επιχειρήσεις και οικογένειες – Εξετάζεται η μείωση προκαταβολής φόρου
Τι είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για αλλαγές στα τεκμήρια, την προκλητικότητα της Άγκυρας και την παράταση της επιδότησης στο πετρέλαιο κίνησης
Ο Παύλος Μαρινάκης