Πολιτική

Κεραμέως: Αλλαγές μετά την κατακόρυφη πτώση των Βάσεων

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Πρωτοβουλίες εξήγγειλε η υπουργός παιδείας, Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, μετά και τα φετινά φαινόμενα στις πανελλήνιες, που υποψήφιοι με πολύ χαμηλές βαθμολογίες πέρασαν στα πανεπιστήμια.

Όπως είπε χαρακτηριστικά: “Πρέπει προφανώς να μας προβληματίσει. Πρόκειται για χρόνια παθογένεια της χώρας μας που δεν βρίσκει εύκολα λύση. Χρόνια παθογένεια που επιδεινώθηκε από την προηγούμενη Κυβέρνηση με τη δημιουργία νέων τμημάτων στην Επικράτεια χωρίς ακαδημαϊκά κριτήρια, χωρίς μελέτη σκοπιμότητας και βιωσιμότητας. Θυμίζω ότι η Κυβέρνησή μας ανέστειλε τη δημιουργία των νέων τμημάτων που δεν είχαν ιδρυθεί”.

Για τον τρόπο εισαγωγής, ανέφερε: “Βρισκόμαστε σε εκτενή διάλογο με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Και ανάμεσα στις λύσεις που συζητάμε είναι να ορίζει η κάθε σχολή τη βάση εισαγωγής σε τουλάχιστον ένα μάθημα που θεωρεί εξαιρετικά βασικό: Πχ. στο Μαθηματικό τα μαθηματικά, στις Οικονομικές σχολές – η Οικονομία, στις Σχολές πληροφορικής η πληροφορική. Ανάμεσα σε διάφορες λύσεις που συζητάμε.

Ο διάλογος αυτός τώρα θα εντατικοποιηθεί. Θέλουμε πάντως και η λύση να είναι στην κατεύθυνση της μεγαλύτερης αυτονομίας των Παν/μιων – όπως γίνεται σε τόσες χώρες στον κόσμο”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ανδρουλάκης: Αν το ΠΑΣΟΚ δεν είναι ισχυρό κόμμα στις εκλογές και έχουμε πολιτική εικόνα Μητσοτάκη – Τσίπρα, θα μπούμε στη μηχανή του χρόνου
«Αν είχα κάνει στη χώρα, στους θεσμούς, στην οικονομία και στην κοινωνία, ό,τι έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αλέξης Τσίπρας, θα είχα εξαφανιστεί από το πολιτικό προσκήνιο»
Νίκος Ανδρουλάκης
Η Γιαννακοπούλου «γλέντησε» την Παπαδοπούλου on air: «Άννα, ήσουν στο ΠΑΣΟΚ, αυτό μπορείς να το απαντήσεις κι εσύ»
Αιχμηρός διάλογος για την «εντιμότητα», με τη βουλευτή του ΠΑΣΟΚ να υπενθυμίζει στην αναπληρώτρια εκπρόσωπο της ΕΛΑΣ την προηγούμενη πολιτική της διαδρομή
Παπαδοπούλου και Γιαννακοπούλου
8