Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Κεραμέως: Αλλαγές μετά την κατακόρυφη πτώση των Βάσεων

Κεραμέως: Αλλαγές μετά την κατακόρυφη πτώση των Βάσεων
Φωτογραφία αρχείου

Πρωτοβουλίες εξήγγειλε η υπουργός παιδείας, Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, μετά και τα φετινά φαινόμενα στις πανελλήνιες, που υποψήφιοι με πολύ χαμηλές βαθμολογίες πέρασαν στα πανεπιστήμια.

Όπως είπε χαρακτηριστικά: “Πρέπει προφανώς να μας προβληματίσει. Πρόκειται για χρόνια παθογένεια της χώρας μας που δεν βρίσκει εύκολα λύση. Χρόνια παθογένεια που επιδεινώθηκε από την προηγούμενη Κυβέρνηση με τη δημιουργία νέων τμημάτων στην Επικράτεια χωρίς ακαδημαϊκά κριτήρια, χωρίς μελέτη σκοπιμότητας και βιωσιμότητας. Θυμίζω ότι η Κυβέρνησή μας ανέστειλε τη δημιουργία των νέων τμημάτων που δεν είχαν ιδρυθεί”.

Για τον τρόπο εισαγωγής, ανέφερε: “Βρισκόμαστε σε εκτενή διάλογο με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Και ανάμεσα στις λύσεις που συζητάμε είναι να ορίζει η κάθε σχολή τη βάση εισαγωγής σε τουλάχιστον ένα μάθημα που θεωρεί εξαιρετικά βασικό: Πχ. στο Μαθηματικό τα μαθηματικά, στις Οικονομικές σχολές – η Οικονομία, στις Σχολές πληροφορικής η πληροφορική. Ανάμεσα σε διάφορες λύσεις που συζητάμε.

Ο διάλογος αυτός τώρα θα εντατικοποιηθεί. Θέλουμε πάντως και η λύση να είναι στην κατεύθυνση της μεγαλύτερης αυτονομίας των Παν/μιων – όπως γίνεται σε τόσες χώρες στον κόσμο”.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις