Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Κεραμέως: Αναγκαίο να οριστεί ελάχιστη βάση εισαγωγής στα πανεπιστήμια

Κεραμέως: Αναγκαίο να οριστεί ελάχιστη βάση εισαγωγής στα πανεπιστήμια
photo intime

Για την πτωτική πορεία των βάσεων στις περισσότερες σχολές αναφέρθηκε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Η κ. Κεραμέως τόνισε πως ο αυξημένος αριθμός των εισακτέων, οι χειρότερες από προηγούμενες χρονιές επιδόσεις των μαθητών και οι προτιμήσεις των παιδιών είναι αυτά που καθορίζουν την πορεία των βάσεων.

Όσο αφορά τις χαμηλές βαθμολογίες με τις οποίες μπήκαν σε σχολές ΑΕΙ πολλοί μαθητές, τόνισε ότι «η Κυβέρνηση έχει από καιρό πει ότι πρέπει να υπάρχει μια ελάχιστη βάση εισαγωγής που θα ορίζεται από την Πολιτεία και από εκεί και πέρα να μπορεί κάθε Πανεπιστήμιο να ορίζει, εάν θέλει, ακόμη υψηλότερη βάση».

«Τα σημερινά αποτελέσματα πρέπει να μας προβληματίσουν, όπως έκανα εγώ όταν είδα σήμερα ότι μπαίνει στο Πανεπιστήμιο ένας μαθητής με βαθμολογία 0,8», είπε η Νίκη Κεραμέως, λέγοντας ότι υπάρχει ανάγκη για αλλαγή, η οποία όμως ξεκαθάρισε πως θα γίνει ύστερα από κοινωνικό διάλογο.

Η κ. Κεραμέως επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με τη στάση του στην αναθεώρηση του Συντάγματος, βάση της οποίας δεν θα μπορούν να ιδρυθούν ιδιωτικά πανεπιστήμια στη χώρα τα επόμενα δέκα χρόνια.

Αναφορικά με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, η κ. Κεραμέως είπε πως «ήδη όλα τα βιβλία έχουν ήδη παραδοθεί στα σχολεία όλης της χώρας, ενώ στις 5 και 6 Σεπτεμβρίου θα γίνουν οι διορισμοί των αναπληρωτών εκπαιδευτικών. Η Κυβέρνηση θεωρεί απαράδεκτο οι εκπαιδευτικοί να μαθαίνουν την τελευταία στιγμή που διορίζονται».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις