Τρίτη, 16 Απρ.
23oC Αθήνα

Κεραμέως – Γεωργιάδης σημειώσατε;

Κεραμέως – Γεωργιάδης σημειώσατε;

Ερωτηματικό παραμένει ποιου η θέση θα επικρατήσει εάν τεθεί το δίλημμα: σχολεία ή λιανεμπόριο! Του υπουργού Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη και της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως.

Και τα δύο υπουργεία, Παιδείας και Ανάπτυξης, δέχονται πιέσεις από κοινωνία και αγορά και ο κάθε υπουργός επιμένει στη συνέχιση της λειτουργίας των δραστηριοτήτων που άπτονται του χαρτοφυλακίου του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr εφόσον τεθεί το δίλημμα από τους ειδικούς, η πλάστιγγα γέρνει υπέρ της συνέχισης της δια ζώσης εκπαίδευσης σε δημοτικά, νηπιαγωγεία και γυμνάσια, καθώς η κινητικότητα γονέων και κηδεμόνων είναι σαφώς μικρότερη από την κινητικότητα που παρατηρείται στην αγορά και αυξάνει τη διασπορά του ιού.

Ωστόσο στο τραπέζι έχει τεθεί για συζήτηση και μία συμβιβαστική λύση, που να ικανοποιεί και τα δύο υπουργεία.

Στον τομέα της Παιδείας να δούμε τα γυμνάσια να επιστρέφουν στην τηλεκπαίδευση και στον τομέα της οικονομίας και της αγοράς να παραμείνουν ανοιχτά τα καταστήματα μόνο για αγορές με τη μέθοδο του click away. Στο σενάριο που καταργείται το click in shop  δεν θα μείνουν ανοιχτά κομμωτήρια, υπηρεσίες περιποίησης νυχιών, βιβλιοπωλεία και τα ΚΤΕΟ.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις