Πολιτική

Κεραμέως για απεργία εκπαιδευτικών: «Παράνομη και αυτή της ΑΔΕΔΥ»

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στην απεργία των εκπαιδευτικών, που εναντιώνονται στους θεσμούς του μέντορα και του σχολικού συντονιστή, αναφέρθηκε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, σε ανάρτησή της στα social media. 

«Παράνομη κρίθηκε από το Πρωτοδικείο και η απεργία της ΑΔΕΔΥόπως και η πανομοιότυπη της ΔΟΕ– για το νέο θεσμό του μέντορα που υποστηρίζει τους νέους εκπαιδευτικούς» γράφει η υπουργός Παιδείας σε ανάρτησή της στο Twitter.

«Οι προσπάθειές μας όλες έχουν ένα στόχο: την αναβάθμιση της εκπαίδευσης στη χώρα μας. Η Παιδεία αλλάζει στην πράξη» προσθέτει. 

Σημειώνεται ότι η υπουργός Παιδείας προσέφυγε στην Δικαιοσύνη για τις απεργίες διαρκείας που κήρυξε και η ΑΔΕΔΥ για το θεσμό του «Μέντορα», στο πλαίσιο αυτής που είχε προκηρυχθεί και από την ΔΟΕ προ ολίγων ημερών. Στην κίνηση της να προσφύγει στη Δικαιοσύνη αναφέρθηκε η Νίκη Κεραμέως, σε ανάρτησή της στο Facebook. 

«Συνδικαλιστικές ηγεσίες κήρυξαν απεργία διαρκείας για το θεσμό αυτό (όπως και για την αξιολόγηση σχολικής μονάδας, την αξιολόγηση εκπαιδευτικού συστήματος «PISA» αλλά και απεργία για τις εξετάσεις στα πρότυπα σχολεία). Οι συνδικαλιστικές ηγεσίες, δηλαδή, δεν θέλουν να υποστηρίξουν τους νεότερους συναδέλφους τους και αξιώνουν την μη εφαρμογή του νόμου. Μάλιστα, στην ανάρτησή της τόνισε πως αρχικά η απεργία αυτή κρίθηκε παράνομη από το Δικαστήριο. Στη συνέχεια, η ΔΟΕ (Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος) ζήτησε «κάλυψη» από την ΑΔΕΔΥ, δηλαδή να προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ ως ανώτερο συνδικαλιστικό όργανο ολόιδια απεργία με αυτήν που κρίθηκε παράνομη. Η ΑΔΕΔΥ κήρυξε ολόιδια απεργία, και σήμερα προσέφυγα στη Δικαιοσύνη, ζητώντας να κηρυχθεί και αυτή η απεργία παράνομη», ανέφερε – μεταξύ άλλων – η υπουργός Παιδείας.

Δείτε την ανάρτησή της υπουργού: 

Τι λέει η ΑΔΕΔΥ

Από την πλευρά της, η ΑΔΕΔΥ κάνει λόγο για νέα πρόκληση απέναντι στους εκπαιδευτικούς και σε όλους τους εργαζόμενους. Η νέα προσφυγή της υπουργού Παιδείας ενάντια στην απεργία, όπως αναφέρει – μεταξύ άλλων – η σχετική ανακοίνωση, «αοκαλύπτει την πλήρη απομόνωση της υπουργού Παιδείας και της πολιτικής της από τους εκπαιδευτικούς. Η σύμπτωση της προσφυγής στα δικαστήρια ενάντια στην απεργία αποχή που συμμετέχει η πλειοψηφία των εκπαιδευτικών στις 5 Οκτώβρη, ακριβώς στην Παγκόσμια  Ημέρα  του Εκπαιδευτικού και της Εκπαίδευσης, συμβολίζει τον εχθρικό της ρόλο και τη θέση της απέναντι στις ανάγκες και τις αγωνίες του κόσμου της εκπαίδευσης». 

«Υπουργείο Παιδείας και κυβέρνηση δεν βρίσκουν κανένα στήριγμα στους εκπαιδευτικούς και τους εργαζόμενους και προσπαθούν να επιβάλλουν την πολιτική τους με τον αυταρχισμό, τις απειλές, τα δικαστήρια, τα ΜΑΤ και την καταστολή» σημειώνει επίσης η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ, ενώ υπήρχε κάλεσμα προς τους εκπαιδευτικούς για συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα δικαστήρια της Ευελπίδων το μεσημέρι της Τετάρτης (05.10.2022), την ώρα που θα εκδικαζόταν η προσφυγή. 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Παύλος Μαρινάκης για Ηλία Κασιδιάρη: Δίνεται η δυνατότητα στον Άρειο Πάγο να εγκρίνει ή να απορρίψει κάποιον που κατεβάζει κόμμα
«Υπάρχει κόσμος που ακούει τις απόψεις ενός ανθρώπου που εξέφραζε ιδέες ναζιστικές, οφείλουμε να εξηγούμε ότι τα πολιτικά άκρα δεν έλυσαν κανένα πρόβλημα», επισημαίνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Παύλος Μαρινάκης
Μητσοτάκης στον Κεραμεικό: «Εδώ ξανασυναντιόμαστε με τη Δημοκρατία που 2.500 χρόνια μετά εξακολουθεί να αντέχει»
Ο πρωθυπουργός συνεχάρη την ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού, επισημαίνοντας ότι διατίθενται 350 εκατομμύρια ευρώ για περισσότερα από 100 διαφορετικά έργα
Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στα εγκαίνια για τα έργα αναβάθμισης των υποδομών στον αρχαιολογικό χώρο του Κεραμεικού
37
Σπύρος Χαλβατζής: Το τελευταίο «αντίο» στο ιστορικό στέλεχος του ΚΚΕ – Ποιοι έδωσαν το «παρών»
Στο προαύλιο του ΣΦΕΑ για το ύστατο «χαίρε» στον πρώην γραμματέα της ΚΝΕ και βουλευτή του ΚΚΕ - Κουτσούμπας, πολιτικοί και σύντροφοι στην τελετή - Με την κόκκινη σημαία και τον «Ριζοσπάστη» το φέρετρό του
Σπύρος Χαλβατζής, ΚΚΕ, πολιτική κηδεία
Το ΠΑΣΟΚ απαντά στον Μαρινάκη για το «δορυφόρος του Τσίπρα»: «Προσωπικές απόψεις οι δηλώσεις Πάνα» – «Ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται»
Η Χαριλάου Τρικούπη επιστρέφει τα πυρά στον κυβερνητικό εκπρόσωπο και τον χαρακτηρίζει «λαγό» της κυβερνητικής ατζέντας για το επίδομα ανεργίας
Παύλος Μαρινάκης
Μαρινάκης: «Το ΠΑΣΟΚ του Ανδρουλάκη έχει γίνει δορυφόρος του Τσίπρα» – Η δήλωση Πάνα για τις συνεργασίες που άναψε φωτιές
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος «διαβάζει» τη δήλωση του βουλευτή της Χαριλάου Τρικούπη για την ΕΛΑΣ ως άνοιγμα - «Κάλυψε το υπόλοιπο 20% που τους χωρίζει»
Απόστολος Πάνας