Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Κεραμέως για απεργία εκπαιδευτικών: «Παράνομη και αυτή της ΑΔΕΔΥ»

Κεραμέως για απεργία εκπαιδευτικών: «Παράνομη και αυτή της ΑΔΕΔΥ»

Στην απεργία των εκπαιδευτικών, που εναντιώνονται στους θεσμούς του μέντορα και του σχολικού συντονιστή, αναφέρθηκε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, σε ανάρτησή της στα social media. 

«Παράνομη κρίθηκε από το Πρωτοδικείο και η απεργία της ΑΔΕΔΥόπως και η πανομοιότυπη της ΔΟΕ– για το νέο θεσμό του μέντορα που υποστηρίζει τους νέους εκπαιδευτικούς» γράφει η υπουργός Παιδείας σε ανάρτησή της στο Twitter.

«Οι προσπάθειές μας όλες έχουν ένα στόχο: την αναβάθμιση της εκπαίδευσης στη χώρα μας. Η Παιδεία αλλάζει στην πράξη» προσθέτει. 

Σημειώνεται ότι η υπουργός Παιδείας προσέφυγε στην Δικαιοσύνη για τις απεργίες διαρκείας που κήρυξε και η ΑΔΕΔΥ για το θεσμό του «Μέντορα», στο πλαίσιο αυτής που είχε προκηρυχθεί και από την ΔΟΕ προ ολίγων ημερών. Στην κίνηση της να προσφύγει στη Δικαιοσύνη αναφέρθηκε η Νίκη Κεραμέως, σε ανάρτησή της στο Facebook. 

«Συνδικαλιστικές ηγεσίες κήρυξαν απεργία διαρκείας για το θεσμό αυτό (όπως και για την αξιολόγηση σχολικής μονάδας, την αξιολόγηση εκπαιδευτικού συστήματος «PISA» αλλά και απεργία για τις εξετάσεις στα πρότυπα σχολεία). Οι συνδικαλιστικές ηγεσίες, δηλαδή, δεν θέλουν να υποστηρίξουν τους νεότερους συναδέλφους τους και αξιώνουν την μη εφαρμογή του νόμου. Μάλιστα, στην ανάρτησή της τόνισε πως αρχικά η απεργία αυτή κρίθηκε παράνομη από το Δικαστήριο. Στη συνέχεια, η ΔΟΕ (Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος) ζήτησε «κάλυψη» από την ΑΔΕΔΥ, δηλαδή να προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ ως ανώτερο συνδικαλιστικό όργανο ολόιδια απεργία με αυτήν που κρίθηκε παράνομη. Η ΑΔΕΔΥ κήρυξε ολόιδια απεργία, και σήμερα προσέφυγα στη Δικαιοσύνη, ζητώντας να κηρυχθεί και αυτή η απεργία παράνομη», ανέφερε – μεταξύ άλλων – η υπουργός Παιδείας.

Δείτε την ανάρτησή της υπουργού: 

Τι λέει η ΑΔΕΔΥ

Από την πλευρά της, η ΑΔΕΔΥ κάνει λόγο για νέα πρόκληση απέναντι στους εκπαιδευτικούς και σε όλους τους εργαζόμενους. Η νέα προσφυγή της υπουργού Παιδείας ενάντια στην απεργία, όπως αναφέρει – μεταξύ άλλων – η σχετική ανακοίνωση, «αοκαλύπτει την πλήρη απομόνωση της υπουργού Παιδείας και της πολιτικής της από τους εκπαιδευτικούς. Η σύμπτωση της προσφυγής στα δικαστήρια ενάντια στην απεργία αποχή που συμμετέχει η πλειοψηφία των εκπαιδευτικών στις 5 Οκτώβρη, ακριβώς στην Παγκόσμια  Ημέρα  του Εκπαιδευτικού και της Εκπαίδευσης, συμβολίζει τον εχθρικό της ρόλο και τη θέση της απέναντι στις ανάγκες και τις αγωνίες του κόσμου της εκπαίδευσης». 

«Υπουργείο Παιδείας και κυβέρνηση δεν βρίσκουν κανένα στήριγμα στους εκπαιδευτικούς και τους εργαζόμενους και προσπαθούν να επιβάλλουν την πολιτική τους με τον αυταρχισμό, τις απειλές, τα δικαστήρια, τα ΜΑΤ και την καταστολή» σημειώνει επίσης η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ, ενώ υπήρχε κάλεσμα προς τους εκπαιδευτικούς για συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα δικαστήρια της Ευελπίδων το μεσημέρι της Τετάρτης (05.10.2022), την ώρα που θα εκδικαζόταν η προσφυγή. 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις