Δευτέρα, 29 Απρ.
18oC Αθήνα

Κεραμέως για επιστολική ψήφο: Δε διευκολύνει κανένα κόμμα, διευκολύνει τη Δημοκρατία

Κεραμέως για επιστολική ψήφο: Δε διευκολύνει κανένα κόμμα, διευκολύνει τη Δημοκρατία

Ικανοποιημένη για την την υπερψήφιση με ευρεία κοινοβουλευτική πλειοψηφία, του νόμου για την επιστολική ψήφο σε ευρωεκλογές και δημοψηφίσματα, εμφανίστηκε η Νίκη Κεραμέως.

Η υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, αναφέρθηκε στο νομοσχέδιο για την επιστολική ψήφο λέγοντας πως «οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου υπερέβησαν κόμματα και χρώματα διότι δεν πρόκειται για ένα ζήτημα αριστερό, δεξιό ή κεντρώο, αλλά για ένα ζήτημα δημοκρατίας. Προς το παρόν ο νόμος ρυθμίζει μόνο τις ευρωεκλογές και τα δημοψηφίσματα, εξακολουθεί όμως να είναι “πάνω στο τραπέζι” κάθε πρόταση διευκόλυνσης του πολίτη άρα και η ενδεχόμενη μελλοντική ρύθμιση σε εθνικές εκλογές».

Παράλληλα τόνισε πως «ο νόμος που πέρασε αφορά τους Έλληνες του εξωτερικού που δαπανούσαν τεράστιο χρόνο και χρήμα για να ψηφίσουν, αλλά επίσης και πολλές κατηγορίες κατοίκων της Ελλάδας: ανήμποροι προς κίνηση ηλικιωμένοι, εποχικά εργαζόμενοι σε τόπο διαφορετικό από τον τόπο όπου είναι εγγεγραμμένοι και κατοικούν, ανάπηρα άτομα, φοιτητές εν μέσω εξεταστικής περιόδου, μαθητές εν μέσω πανελλαδικών».

«Δεν περιμένουμε ότι ο νόμος αυτός θα λύσει το πρόβλημα της αποχής, το οποίο είναι και παραμένει σύνθετο. Μας βοηθά όμως να εξαντλήσουμε τα θεσμικά εργαλεία μας υπέρ της μέγιστης δυνατής συμμετοχής του εκλογικού σώματος στις πολιτειακές μας αρχαιρεσίες», κατέληξε.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις