Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Κεραμέως για όλα: Σχολεία, κορονοϊός, νομοσχέδιο για την Παιδεία (video)

Νίκη Κεραμέως
Φωτογραφία αρχείου: Intime

Με την συζήτηση γύρω από την αναγκαιότητα ή όχι της επαναλειτουργίας των σχολείων να… μαίνεται, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, αναφέρθηκε στα κρούσματα κορονοϊού στα σχολεία ανά την χώρα.

Πιο συγκεκριμένα, η κυρία Κεραμέως υποστήριξε ότι «είναι κλειστά το 0,3% των τμημάτων της χώρας και το 0,5% των σχολείων της χώρας λόγω κρουσμάτων κορονοϊού».

Σημείωσε, ωστόσο, ότι «όσα περισσότερα κρούσματα υπάρχουν στην κοινωνία, τόσο περισσότερο θα είναι τα κρούσματα και στα σχολεία» υπογραμμίζοντας ότι δεν έχει προκύψει πως η λειτουργία των σχολείων δια ζώσης συντελεί στην εξάπλωση της πανδημίας.

Η Κεραμέως για τα σχολεία και το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας

Στην υπουργική απόφαση που δημοσιεύθηκε προ ολίγων ημερών και επιτρέπει σε μαθητές που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες ή συνοικούν με άτομο που ανήκει σε ευπαθή ομάδα να μην παρακολουθούν δια ζώσης τα μαθήματα, αλλά να μπορούν χωρίς να τους επιβάλλονται απουσίες, να τα παρακολουθούν μέσω τηλεκπαίδευσης, αναφέρθηκε, επίσης, σε συνέντευξή της στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1 η Νίκη Κεραμέως.

click4more: Φάρμακο κατά του κορονοϊού παρουσίασε ο Νετανιάχου ενώπιον Μητσοτάκη – Και η Ελλάδα στις κλινικές δοκιμές

Αναφερόμενη στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας περί των ομάδων προστασίας στα Πανεπιστήμια και τις βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ, η κα. Κεραμέως υποστήριξε πως «αυτό το νομοσχέδιο είναι κοινής λογικής».

«Για την βάση εισαγωγής είναι κοινή λογική να μην εισάγεται κάποιος σε ΑΕΙ με βαθμό 1 με άριστα το 20, κοροϊδεύουμε και τον ίδιο ότι μπορεί να τελειώσει την σχολή και τους συμφοιτητές του που έχουν καταφέρει να εισαχθούν με μεγαλύτερους βαθμούς και κοροϊδεύουμε και τον Έλληνα φορολογούμενο που πληρώνει για φοιτητές που δεν πληρούν ακαδημαϊκές προϋποθέσεις. Τι κάνουμε; Αναβαθμίζουμε το επίπεδο σπουδών», διευκρίνησε αναφορικά με την θέσπιση της βάσης εισαγωγής σε κάθε Σχολή.

Δείτε όσα είπε η Νίκη Κεραμέως

Φωτογραφίες αρχείου: Intime.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις