Πολιτική

Κεραμέως: Η Παιδεία είναι η μεγαλύτερη επένδυση που μπορούμε να κάνουμε στη χώρα

«Με αίσθημα τιμής και ευθύνης αναλαμβάνω τη νευραλγική και καίρια θέση της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας», τόνισε η νέα υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως.

Η κ. Κεραμέως κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής του υπουργείου την Τρίτη τόνισε ότι «η Παιδεία είμαι η μεγαλύτερη επένδυση που μπορούμε να κάνουμε στη χώρα», γιατί καθορίζει το παρόν και το μέλλον της και ξεκαθάρισε ότι θα επιδιώξει ευρύτερες πολιτικές συναινέσεις, καθώς κοινός στόχος όλων είναι «η διαμόρφωση καλύτερου μέλλοντος για τα παιδιά και τη χώρα μας».

Ακόμη σημείωσε πως παρά τις «πολύ σημαντικές ιδεολογικές διαφορές» με τον απερχόμενο υπουργό, η συνεργασία τους ήταν καλή. «Συγκρούστηκαν πολλάκις οι απόψεις μας, πάντα, όμως, με όρους δημοκρατικού διαλόγου», είπε και συμπλήρωσε πως “θα είναι προς όφελος της κοινωνίας μας».

“Το πρόγραμμα της ΝΔ εισάγει τομές”

Η κ. Κεραμέως τόνισε πως το πρόγραμμα της ΝΔ για την Παιδεία «εισάγει τομές» και «θαρραλέες αλλαγές σε όλες τις βαθμίδες της Εκπαίδευσης» και πρόσθεσε: «Θα επιδιώξουμε να δράσουμε γρήγορα και αποτελεσματικά, χωρίς όμως να αιφνιδιάσουμε κανέναν».

Όσον αφορά το χαρτοφυλάκιο των Θρησκευμάτων, η υπουργός κάλεσε τους ιεράρχες, τους ιεροδιδασκάλους και τους σχετιζόμενους φορείς να συνδράμουν το έργο της ηγεσία «σε ανοιχτό διάλογο με το υπουργείο».

Για τους δύο υφυπουργούς, Σοφία Ζαχαράκη, υφυπουργό για θέματα Πρωτοβάθμιας – Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Βασίλη Δαγαλάκη, υφυπουργό για θέματα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, η κ. Κεραμέως σημείωσε ότι πρόκειται για δύο ανθρώπους που εκτιμά βαθύτατα.

keramews
photo intime

Τι είπε ο κ. Γαβρόγλου

Συγχαρητήρια για την ανάληψη των καθηκόντων, έδωσε στη νέα ηγεσία του υπουργείου ο απερχόμενος υπουργός, Κώστας Γαβρόγλου, και ευχήθηκε καλή επιτυχία.

«Δεν είναι μέρα απολογισμών ή σύγκρισης προγραμμάτων. Είναι ευκαιρία κατάθεσης μιας εμπειρίας που αφήνουμε ως παρακαταθήκη» τόνισε και σημείωσε ότι επί ημερών του θεσμοθετήθηκαν διαδικασίες αποκομματικοποίησης της διοίκησης, ενώ, προτείνοντας, είπε ότι το υπουργείο θα έπρεπε να χωριστεί σε δύο: Ένα πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ένα τριτοβάθμιας και έρευνας.

«Δεν υποστηρίζω ότι όλα έγιναν τέλεια ή δεν υπάρχουν ελλείψεις», είπε ο κ. Γαβρόγλου και σημείωσε ότι πάρθηκαν πρωτοβουλίες που «αντιμετωπίζουν πάγια προβλήματα του εκπαιδευτικού μας συστήματος».

«Πείσαμε τον ΟΟΣΑ για την ανάγκη των μόνιμων διορισμών», είπε, μεταξύ άλλων, και εξέφρασε την ελπίδα του να προχωρήσουν οι διαδικασίες. Εξέφρασε την ανησυχία του για τη μεταφορά του χαρτοφυλακίου της Έρευνας στο υπουργείο Ανάπτυξης και τη χαρακτήρισε «κίνηση με ισχυρό ιδεολογικό σχηματισμό», ενώ τόνισε ότι είναι όλα έτοιμα για το άνοιγμα των σχολείων στις 11 Σεπτεμβρίου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης για τη χάλκινη εθνική ομάδα πόλο: Είμαστε συγκινημένοι και υπερήφανοι, θερμά συγχαρητήρια
«Σας ευχαριστούμε!», καταλήγει στο συγχαρητήριο μήνυμά του ο πρωθυπουργός για την ιστορική διάκριση της εθνικής πόλο ανδρών να κατακτήσει το πρώτο της μετάλλιο σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα
Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης 8
Λευκός καπνός στην αυλαία του Συνεδρίου της Νέας Αριστεράς - Συμβιβασμός στο παρά 1' της ρήξης Χαρίτση και Σακελλαρίδη
Με 16 ψηφοδέλτια κατά, 20 λευκά και όλα τα άλλα υπέρ, πέρασε η απόφαση, που προβλέπει συμφωνία σε προσανατολισμό λαϊκού μετώπου, το οποίο ήταν και το ζητούμενο για την πλευρά Χαρίτση
Στιγμιότυπο από τις εργασίες της τελευταίας ημέρας του Προγραμματικού Συνεδρίου της Νέας Αριστεράς 15
Εκατό μεταρρυθμίσεις και έργα σε 24 τομείς «έδειξε» ο απολογισμός του 2025 και ο προγραμματισμός του 2026
Η κίνηση αυτή σηματοδοτεί την προσπάθεια της κυβέρνησης να επιστρέψει σε «θετική ατζέντα» και να φέρει στο κέντρο της πολιτικής συζήτησης το κυβερνητικό έργο και τις μεταρρυθμίσεις
Μέγαρο Μαξίμου
Κυριάκος Μητσοτάκης: Όχι αντιπαράθεση αλλά συνεννόηση με τους συμμάχους μας – Να διατηρήσουμε διαύλους επικοινωνίας με τις ΗΠΑ
Οι εξελίξεις στις σχέσεις Ευρώπης και ΗΠΑ, που το τελευταίο διάστημα δοκιμάζονται, αλλά και οι γεωπολιτικές ισορροπίες στη Μέση Ανατολή...
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης 25
Γιώργος Γεραπετρίτης: Αναφαίρετο δικαίωμα τα 12 ναυτικά μίλια – Η Ελλάδα θα επιλέξει πότε θα το ασκήσει
«Συζητούμε με την Τουρκία, στο πλαίσιο ενός δομημένου διαλόγου που εκκίνησε πριν από περίπου 2 χρόνια, αλλά θέματα κυριαρχίας δεν αποτελούν μέρος του διαλόγου αυτού»
Γιώργος Γεραπετρίτης 19