Πολιτική

Κεραμέως: Μόνιμοι διορισμοί στη γενική εκπαίδευση μέσα στο 2020

Μέσα στο 2020 προχωρούν οι μόνιμοι διορισμοί στη Γενική Εκπαίδευση, όπως ανέφερε, μιλώντας τη Δευτέρα (2.12.2019) στη Βουλή, η υπουργός Παιδείας & Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως.

“Έχουμε ήδη υποβάλει σχετικό αίτημα στο ΑΣΕΠ για την κατάρτιση νέων πινάκων γενικής εκπαίδευσης”, ανέφερε η κ. Κεραμέως και πρόσθεσε:

“Εμείς δεν κάνουμε απλά εξαγγελίες, όπως έκαναν στελέχη της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ”, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση που είχε απευθύνει στην υπουργό, η βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Μερόπη Τζούφη.

Η βουλευτής είχε ζητήσει από την υπουργό να ενημερώσει τη Βουλή για το χρονοδιάγραμμα διορισμών στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση.

Κεραμέως: “Προτεραιότητα από την πρώτη μέρα”

“Παρά τη δυσμενή κατάσταση που παραλάβαμε ως κυβέρνηση, παρά το γεγονός ότι υπήρξαν πολλές ενστάσεις, εμείς παραμένουμε στον λόγο μας και ναι, μόνιμοι διορισμοί θα γίνουν εντός Δεκεμβρίου του 2019”, ανέφερε η υπουργός Παιδείας για τους διορισμούς στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση και πρόσθεσε ότι το θέμα αυτό είχε τεθεί σε προτεραιότητα από τις πρώτες ημέρες αλλαγής ηγεσίας στο υπουργείο.

Σημείωσε ωστόσο, ότι ενώ η κυβέρνηση ζήτησε από το ΑΣΕΠ την επιτάχυνση της διαδικασίας, υπήρξαν ζητήματα σχετικά με την αναγνώριση τυπικών προσόντων και τις συνάφειες μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών εξαιτίας ελλείψεων και ασαφειών στους νόμους που είχαν ψηφιστεί επί ΣΥΡΙΖΑ, με συνέπεια την υποβολή πολλών ενστάσεων.

Είπε εξάλλου, ότι η κυβέρνηση “εξασφάλισε τις περισσότερες πιστώσεις από ποτέ” και ανέφερε ενδεικτικά ότι έχουν ήδη διατεθεί 5.227 πιστώσεις για την πρόσληψη ειδικού εκπαιδευτικού προσωπικού και ειδικού βοηθητικού προσωπικού και 4.197 πιστώσεις για εκπαιδευτικούς ειδικής αγωγής.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Νίκος Ανδρουλάκης και ΠΑΣΟΚ ετοιμάζονται για εξόρμηση πόρτα – πόρτα: Σε εγρήγορση ακόμα και τις γιορτές
Την ίδια ώρα, αναμένεται να ανασκουμπωθούν και τα συνεδριακά όργανα, καθώς σύμφωνα με τον Νίκο Ανδρουλάκη, το Συνέδριο του κόμματος θα γίνει τον ερχόμενο Μάρτιο
Τα κάλαντα στον Νίκο Ανδρουλάκη
Έρχεται πρωτοχρονιά με μπλόκα: Τα νέα μέτρα που εξετάζει η κυβέρνηση και το «blame game» με τους αγρότες για το χάος στους δρόμους
Στο παρασκήνιο είναι διαρκείς οι επαφές κυβερνητικών και κομματικών παραγόντων με αγρότες ανά την Ελλάδα, με στόχο να υπάρξει συνεννόηση το συντομότερο δυνατόν
Αγρότες με τρακτέρ
«Αποχαιρετώ μία ασυμβίβαστη αγωνίστρια της δημοκρατίας» το συλλυπητήριο μήνυμα Ανδρουλάκη για την απώλεια της Σύλβας Ακρίτα
»Παρούσα στην ιδρυτική διακήρυξη της 3ης του Σεπτέμβρη και πρώτη γυναίκα βουλευτής του ΠΑΣΟΚ» τονίζει για τη Σύλβα Ακρίτα ο Νίκος Ανδρουλάκης
Σύλβα Ακρίτα: Τα συλλυπητήρια του Νίκου Ανδρουλάκη – «Αποχαιρετώ μία ασυμβίβαστη αγωνίστρια της δημοκρατίας»