Πολιτική

Κεραμέως: Μόνιμοι διορισμοί στη γενική εκπαίδευση μέσα στο 2020

Μέσα στο 2020 προχωρούν οι μόνιμοι διορισμοί στη Γενική Εκπαίδευση, όπως ανέφερε, μιλώντας τη Δευτέρα (2.12.2019) στη Βουλή, η υπουργός Παιδείας & Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως.

“Έχουμε ήδη υποβάλει σχετικό αίτημα στο ΑΣΕΠ για την κατάρτιση νέων πινάκων γενικής εκπαίδευσης”, ανέφερε η κ. Κεραμέως και πρόσθεσε:

“Εμείς δεν κάνουμε απλά εξαγγελίες, όπως έκαναν στελέχη της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ”, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση που είχε απευθύνει στην υπουργό, η βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Μερόπη Τζούφη.

Η βουλευτής είχε ζητήσει από την υπουργό να ενημερώσει τη Βουλή για το χρονοδιάγραμμα διορισμών στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση.

Κεραμέως: “Προτεραιότητα από την πρώτη μέρα”

“Παρά τη δυσμενή κατάσταση που παραλάβαμε ως κυβέρνηση, παρά το γεγονός ότι υπήρξαν πολλές ενστάσεις, εμείς παραμένουμε στον λόγο μας και ναι, μόνιμοι διορισμοί θα γίνουν εντός Δεκεμβρίου του 2019”, ανέφερε η υπουργός Παιδείας για τους διορισμούς στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση και πρόσθεσε ότι το θέμα αυτό είχε τεθεί σε προτεραιότητα από τις πρώτες ημέρες αλλαγής ηγεσίας στο υπουργείο.

Σημείωσε ωστόσο, ότι ενώ η κυβέρνηση ζήτησε από το ΑΣΕΠ την επιτάχυνση της διαδικασίας, υπήρξαν ζητήματα σχετικά με την αναγνώριση τυπικών προσόντων και τις συνάφειες μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών εξαιτίας ελλείψεων και ασαφειών στους νόμους που είχαν ψηφιστεί επί ΣΥΡΙΖΑ, με συνέπεια την υποβολή πολλών ενστάσεων.

Είπε εξάλλου, ότι η κυβέρνηση “εξασφάλισε τις περισσότερες πιστώσεις από ποτέ” και ανέφερε ενδεικτικά ότι έχουν ήδη διατεθεί 5.227 πιστώσεις για την πρόσληψη ειδικού εκπαιδευτικού προσωπικού και ειδικού βοηθητικού προσωπικού και 4.197 πιστώσεις για εκπαιδευτικούς ειδικής αγωγής.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ένταση on air με τη Σοφία Βούλτεψη που «προειδοποίησε» τους συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών να σεβαστούν τον νόμο
«Οι συγγενείς των θυμάτων πρέπει να σεβαστούν τον νόμο γιατί αλλιώς πως θα ζητήσουν να εφαρμοστεί ο νόμος στο δικαστήριο;», διερωτήθηκε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας
Σοφία Βούλτεψη
11
Χρυσοχοΐδης σε Κωνσταντοπούλου: «Μας λέτε για “γνωστούς-άγνωστους”, χρόνια τώρα, καλλιεργώντας θεωρίες συνωμοσίας»
«Είναι πάρα πολύ παραβατικοί, και είναι πολύ δραστήριοι στο να προκαλούν ζημιές σε βάρος των πολιτών, είτε των περιουσιών τους, μέχρι το να ζημιώνουν το δικαίωμα του συνέρχεσθαι»
Μιχάλης Χρυσοχοϊδης
Δημοσκόπηση MARC: Προβάδισμα 16,5% για τη ΝΔ – Ο Αλέξης Τσίπρας μπορεί να εκφράσει καλύτερα την Κεντροαριστερά
Το μεγαλύτερο κόστος για την κυβέρνηση, οι πολίτες θεωρούν ότι έχει η ακρίβεια ενώ ακολουθούν τα Τέμπη και ο ΟΠΕΚΕΠΕ - Πρώτος ως καταλληλότερος για πρωθυπουργός παραμένει ο Κυριάκος Μητσοτάκης
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
93
Μνημείο Άγνωστου Στρατιώτη: Ο καθαρισμός και η συντήρηση στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας – Αναλυτικά η τροπολογία
«Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας λαμβάνει όλα τα αναγκαία μέτρα για τη συντήρηση, τη φροντίδα και την ανάδειξη του Μνημείου και του χώρου είτε με ίδια μέσα, είτε μέσω ανάθεσης σχετικών συμβάσεων»
Μνημείο Άγνωστου Στρατιώτη 16
Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας θα αναθέσει σε ιδιωτική εταιρεία τον καθαρισμό του μνημείου του Αγνώστου Στρατιώτη – Τι προβλέπει η τροπολογία
Οι αρμοδιότητες της συντήρησης για το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη περνούν στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας και της φύλαξης στην Ελληνική Αστυνομία
Μνημείο Άγνωστου Στρατιώτη
13
Συνάντηση Γιώργου Γεραπετρίτη με τον Χακάν Φιντάν στο Λουξεμβούργο: «Θέματα κυριαρχίας είναι εκτός συζήτησης»
Σχετική ανάρτηση έκανε το Υπουργείο Εξωτερικών με μια φωτογραφία από τη συνάντηση - «Οι διχόνοιες μόνο καταστροφικά αποτελέσματα μπορούν να έχουν» είπε νωρίτερα ο Γιώργος Γεραπετρίτης
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ