Κυριακή, 28 Απρ.
18oC Αθήνα

Κεραμέως: Πάνω από 5.000 αυτοψίες στη Θεσσαλία – «Θα κάνουμε τα πάντα για να στηρίξουμε τους πληγέντες»

Κεραμέως: Πάνω από 5.000 αυτοψίες στη Θεσσαλία – «Θα κάνουμε τα πάντα για να στηρίξουμε τους πληγέντες»

Πάνω από 5.000 αυτοψίες έχουν πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλία, σύμφωνα με όσα δήλωσε η υπουργός Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως. Η ίδια σημείωσε δε πως «είμαστε στη φάση καταγραφής ζημιών για την αποκατάσταση των πληγέντων», συμπληρώνοντας πως έχουν υποβληθεί περίπου 8.000 αιτήσεις για τη στήριξη των πληγέντων.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρωί της Πέμπτης (14.09.23), η Νίκη Κεραμέως ανέφερε ότι 600 εκατ. ευρώ έχουν ανακοινωθεί από το υπουργείο Οικονομικών και 600 εκατ. ευρώ υπουργείο Υποδομών, ενώ επίσης ανακοινώθηκαν 2,25 δισ μετά τη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με την πρόεδρο της Κομισιόν για τη διαχείριση των καταστροφών στη Θεσσαλία από τη φονική κακοκαιρία Daniel. 

Αναλύοντας από πού προέρχονται τα 2,25 δισ. η κυρία Κεραμέως είπε: «Τα 2,25 δισ προέρχονται από κονδύλια ΕΣΠΑ 2014- 2020. Η Ελλάδα έχει ήδη απορροφήσει τα τριπλάσια περίπου από αυτά που είχαν απορροφηθεί την προηγούμενη περίοδο 2015-2019 και από τα πρόσθετα κονδύλια υπάρχουν 250 εκατ. ευρώ τα οποία δεν θα τα είχε η χώρα μας και αυτά δίνονται προς όφελος αυτής της προσπάθειας». 

Σχετικά με το αίτημα της κυβέρνησης για αναθεώρηση του Ταμείου Ανάκαμψης, η ίδια είπε: «Το Ταμείο λειτουργεί με κάποιους κανόνες και δεν επιτρέπονται αναθεωρήσεις, με εξαίρεση μία περίπτωση, των φυσικών καταστροφών, έκτακτη ανάγκη. Εκεί στηρίχθηκε το αίτημα για αναθεώρηση του Ταμείου Ανάκαμψης».

 

«Το μήνυμα είναι ένα, αυτή η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να στηρίξει τους πληγέντες» πρόσθεσε. 

«Πρωτοφανείς δυσκολίες μπροστά μας. Καμία άλλη συζήτηση» το σχόλιο για τα περί ανασχηματισμού

Στα σενάρια περί ενδεχόμενου ανασχηματισμού η κυρία Κεραμέως σχολίασε πως η κυβέρνηση πέρασε ένα δύσκολο τρίμηνο. 

«Έχουμε να αντιμετωπίσουμε με πρωτοφανείς δυσκολίες. Την ώρα της μάχης όλες οι δυνάμεις του κρατικού μηχανισμού επικεντρώνονται πώς θα στο πώς θα στηρίξουν τους πληγέντες. Δεν υπάρχει καμία άλλη συζήτηση. Θα έρθει η ώρα που θα αξιολογήσουμε για το πώς λειτούργησε το κράτος συνολικά σε αυτή την κατάσταση».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις